Kraft Napisano Niedziela o 11:06 Napisano Niedziela o 11:06 47 minut temu, kaczadupa napisał: Zwracam tylko uwagę, że jak chociaż trochę nie ogarnęli pokoju to... Nie widać ogarnięcia (za wyjątkiem audiofilskiego dywanu). 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 11:08 Autor Napisano Niedziela o 11:08 1 minutę temu, Kraft napisał: Nie widać ogarnięcia (za wyjątkiem audiofilskiego dywanu). Tutaj jest raj dla Spendora Classic. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Niedziela o 11:34 Napisano Niedziela o 11:34 1 godzinę temu, terracan1929 napisał: Najważniejszym rynkiem zbytu są ...Chiny To jest hit. Produkują w Polsce 17 razy drożej żeby później sprzedawać chińczykom. Jakby nie mogli rozpocząć produkcji w Chinach jak prawdziwe audiofilskie marki z całej Europy i nie tylko 1 godzinę temu, majkel74 napisał: Grał cały system Unitry, więc największy udział w finalnym efekcie miały kolumny, które grały po prostu bardzo źle, płasko, sucho, bez życia. Przecież chyba kolega @S!N! kiedyś pisał że kolumny Unitry których słuchał grały zajebiscie. Chyba że to inne paczki. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 11:37 Autor Napisano Niedziela o 11:37 (edytowany) 3 minuty temu, Artur Charicki napisał: grały zajebiscie. Akustyka inna i może też inne oczekiwania co do charakteru brzmienia. Edytowano Niedziela o 11:37 przez kaczadupa Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano Niedziela o 11:41 Napisano Niedziela o 11:41 6 minut temu, Artur Charicki napisał: Chyba że to inne paczki. To były chyba monitory ZGB-401. 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano Niedziela o 12:19 Napisano Niedziela o 12:19 Ja jak wczoraj byłem to też grali na swoich Ciekawe czy ktoś widział/słyszał jak podpieli Diory 1 Odpisz, cytując
Marlin Napisano Niedziela o 13:36 Napisano Niedziela o 13:36 3 godziny temu, majkel74 napisał: Grał cały system Unitry, więc największy udział w finalnym efekcie miały kolumny, które grały po prostu bardzo źle, płasko, sucho, bez życia. Te kolumny to mogą być naprawdę wąskim gardłem jakości dźwięku, a Unitra wpadła w pułapkę, muszą prezentować swoje kolumny, bo jakby wyglądało, że podłączyli inne, mając swoje. A, że traci na tym opinia o wzmacniaczu, to inna sprawa... Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Niedziela o 14:19 Napisano Niedziela o 14:19 Te ich najlepsze kolumienki - monitory ZGB-401 grają naprawdę zacnie i w swoim budżecie (nawet dość wysokim), nie mają się czego wstydzić. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Niedziela o 14:21 Napisano Niedziela o 14:21 Te białe Diory na świetnych przetwornikach SBA mogą być potencjalnie rewelacyjne. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Niedziela o 15:01 Napisano Niedziela o 15:01 (edytowany) 2 godziny temu, Palmos napisał: Ja jak wczoraj byłem to też grali na swoich Ciekawe czy ktoś widział/słyszał jak podpieli Diory A miało coś takiego w ogóle miejsce? Byłem dzisiaj i grały tylko Unitry. Edytowano Niedziela o 15:01 przez KrólKiczu Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Niedziela o 15:05 Napisano Niedziela o 15:05 @KrólKiczu i jak zagrały Twoim zdaniem? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Niedziela o 16:31 Napisano Niedziela o 16:31 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: @KrólKiczu i jak zagrały Twoim zdaniem? Nie słuchałem zbyt długo a powiedziałbym nawet, że prawie w ogóle więc nie będę się wypowiadał. Mam natomiast kilka innych przemyśleń dotyczących sprzętu audio słuchanego na audio show, ale to nie w tym wątku i raczej nie dziś 🙂. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Niedziela o 16:41 Napisano Niedziela o 16:41 9 minut temu, KrólKiczu napisał: Mam natomiast kilka innych przemyśleń dotyczących sprzętu audio słuchanego na audio show, ale to nie w tym wątku i raczej nie dziś 🙂. No to czekam z niecierpliwością. 1 Odpisz, cytując
PTMC_Drone Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Podjęli się napisania drugiego rozdziału smutnej historii Unitry, zapisali go chciwością i bezczelnym, zakłamanym marketingiem. Kupujący będzie frajerem, dobrego produktu nie ma, ale zapłaci za niego wysoką cenę bo współcześni właściciele nazwy liczą na naiwny sentyment. Chciałbym aby Unitra miała dobry sprzęt w ofercie i aby wszyscy się cieszyli rozwijającą się polską firmą. Widząc co się dzieje, wolałbym żeby nie produkowali niczego pod tą nazwą. 2 Odpisz, cytując
Misio38 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Dnia 4.10.2025 o 23:40, il Dottore napisał: A czemu niby mamy się cieszyć, że to polska firma? Bo z tradycjami? Jakimi tracycjami? Produkowania elektronicznej tandety za komuny? Przecież każdy tego komunistycznego shitu słuchał i wie doskonale, że to koło porządnych sprzętów nigdy nawet nie stało. Więc do jakiej niby tradycji ta kupiona przez nowych właścicieli nazwa ma nawiązywać? Dajcie spokój... Przecież to jest projekt skazany z góry na porażkę. Dobre chęci nie wystarczą a oferowanie za 3000€ przetwornika, który Chińczyk wyprodukuje i sprzeda 3x taniej to nie jest dobry sposób na przyciągnięcie rzeszy wiernych klientów. Gdybym ja miał coś im radzić - to pójść drogą LG i Samsunga. Zacząć od elektronicznej tandety z niską ceną. A gdy miliony ludzi to kupią, wtedy dopiero inwestować w technologię, park maszynowy, R&D i stopniowo piąć się w górę. Ja pamiętam, gdy LG (wtedy Goldstar) startowało - przecież to był najtańszy chłam z plastiku. Ale sięsprzedawał ponieważ był najtańszy i wyglądał atrakcyjnie, miał dużo różnokolowych światełek. A dzisiaj? Światowy lider technologiczny, potęga! Ale od czegoś trzeba zacząć. Ale każdy hajendowiec startuje od razu z ceną abstrakt. Więcej kojarzę słuchawki, a tam każda nowa firemka nikomu nieznana wcześniej jak nie zacznie od słuchawek za co najmniej 10 koła to nie zaistnieje. Słuchawki za 10 koła to dopiero abstrakcja (dwa małe głosniczki na pałąku). Na AVS mnie się podobało. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @PTMC_Drone ceny znamy. A trochę konkretów na uzasadnienie ostrego posta? 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Pierwszy post żeby wylać żółć. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts