Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Wysoko. 
Za to u mnie za dwa dni Unitra WSH605. I coś jeszcze (niespodzianka) od strony - jak to nazywa Jarek - nieprawidłowo skonstruowanych wzmacniaczy - można zakładać w ciemno, że „brytol”. 

Przyszły tydzień tj. poniedziałek i wtorek mam wolny od pracy więc będzie czas na spokojnie poznać i wyrobić sobie własną opinię na temat dwóch - jak teoretycznie zakładam - zupełnie innych pomysłów na brzmienie. A czy założenia o różnicach w brzmieniu są słuszne to się okaże.  

I tylko tych rocznicowych AE1 szkoda, cztery wzmaki do dyspozycji, w tym trzy brytole, to już grubo. Widocznie muszę jeszcze na nie poczekać. Głośniczki jakich użyję do testów to oczywiście ATC SCM 7 i Dynaudio X14. Gdzieś tam w odmętach kabli pojawi się też harpagan Qutest. Na tym zakończę ogłoszenia parafialne. :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
17 minut temu, Rafał S napisał:

Szkoda. :( 

Jak poszukiwałem dzisiaj, to znalazłem 3-częściowy wywiad z nimi. W Unitrze w tej chwili zachodzą zmiany i zaczynają przekładać wajchę w kierunku produkcji. Może te zmiany w zarządzie też są tym spowodowane. Do tego dochodzi kwestia zajęcia się Diorą.

Ja na razie nie patrzę na to jako zwijanie się z rynku. Może to zaplanowane od początku założenia, że w pewnym momencie takie zmiany zajdą, bo panowie mają ruszyć projekt do momentu gdy właśnie tą wajchę Unitra przełoży na zwiększenie produkcji i sprzedaży. 

Na razie informacja jest taka, ze odchodzą z zarządu. To niekoniecznie oznacza odejście z firmy, ale o tym pewnie niedługo się dowiemy.

Napisano
24 minuty temu, Rafał S napisał:

Szkoda. :( 

Jaka tam szkoda?

Nikt na forum nawet tego nie kupił, tylko ględził.

Tyle warta firma, że ucieka z stąd dwóch najważniejszych ludzi. Od początku wiedziałem, że to tak się skończy.

Napisano
13 minut temu, Kochanek2 napisał:

yle warta firma, że ucieka z stąd dwóch najważniejszych ludzi. Od początku wiedziałem, że to tak się skończy.

Porsche też pogoniło prezesa, ale Unitry Chińczycy nie kupią. 

Bo po co? 

Napisano
12 minut temu, Kochanek2 napisał:

Nikt na forum nawet tego nie kupił, tylko ględził.

Kiedy zamierzasz kupić nowy wzmacniacz za te 15-20k PLN? Jak ja miałem fazę testów wzmacniaczy, to jeszcze nie był dostępny. Teraz mam taki, że pewnie przeskoczę ten pułap cenowy i jeśli będę zmieniał to już z wyższego budżetu.

Większość ludzi na forum ma pewnie podobną sytuację - nie szukają akurat w tej chwili takich produktów. 

Kolumny były na forum recenzowane i przynajmniej jeden użytkownik je kupił i jeśli dobrze go rozumiałem, to był bardzo zadowolony z przejścia z Pylonów Jasper 18 na Unitrowe podstawkowe.