kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 18 minut temu, PianoMan napisał: audiofilska Biedronka Co masz do Biedronki??! Właśnie dzisiaj wykupiłem wszystkie duże lody Grycan śmietankowe bo drugi był 90% taniej. Lody pyszne, cena pyszna. Smacznego!. Gdzie kupiłeś swoje Dynaudio BE? Jeżeli u Dystrybutora to tam dopiero opowiadają dyrdymały ale w sumie facet chce sprzedać więc rozumiem. Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Dnia 26.10.2025 o 12:37, pairtick napisał: Tak, że ten 😁 Dnia 26.10.2025 o 13:59, Rega napisał: To przecież rura od odkurzacza centralnego. 23 godziny temu, Rega napisał: Nosz, kur... , nie zaskoczyłem😉. Aczkolwiek, może jednak nie rura 🤔 Odpisz, cytując
PianoMan Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Absolutnie nie mam nic do Biedronki. Mam niemal za płotem i często odwiedzam. Też czasami jestem łowcą promocji...😜 Q21 skojarzył mi się właśnie z tym dyskontem, bo kiedyś miałem odebrać kabel, wszedłem a tam kolejka do kasy, jakieś 7-8 osób. Każdy trzymał a to słuchaweczki, większe słuchawki, głośnik, głośniczek... stąd mi się to skojarzyło... Jeśli uraziłem fanów Biedry to serdecznie przepraszam, nie to było moją intencją! Wszędzie opowiadają dyrdymały. Jeśli ktoś jest oblatany choć trochę to traktuje to jako marketingowy szum. Zadaniem sprzedawców jest sprzedać nieważne czy to ze sobą gra czy nie gra. Q21 nie trawię i filmików już nie oglądam nawet dla beki. Ten sklep był renomą jakieś 15 lat temu, w czasach kiedy pracował tam jeszcze Bartek Szymański (Budyń) to barwna postać, ale o dźwięku i sprzęcie coś wiedział, bo sam był muzykiem i jeszcze nie wyrobił się jako zawodowy sprzedawca. Teraz to już inna sprawa... Urodzony sprzedawca! Nazwiska gościa, który zajmował się szeroko pojętym kinem nie pamiętam, ale też był kompetentną osobą. Potrafili wtedy powiedzieć: "tego nie kupuj, bo nie warto". Teraz te chłopczyki z Q21 to typowe postacie fejsbukowo-jutubowe. 2 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Taka ciekawostka. Kondo Kagura, monobloki PP na 211, 50W, 5% THD, cena ok. 900tys. PLN. Waga ok. 60kg szt. w tym ok. 20kg czystego srebra w drutach. W plebistycie tytuł za najlepszy dźwiek wystawy. Grały z Estelonami, pre od Kondo G1000, streamer, DAC i zegar od Sforzato, gramofon Transrotor Turbilion. Na co zwróciłeś uwagę? Lampy. Tyle kasy i zwykłe Tungsole 6SN7 GTB oraz 12AU7 od JJ ? O co tutaj chodzi? 🤣 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Audio i Video. Szkoda, że tego drugiego było tak mało na targach. O wiele łatwiej w takich warunkach ocenić jakość obrazu niż dźwięku. Może to też dlatego, że w przypadku obrazu nie ma miejsca na żadną ściemę i istnieje coś takiego jak referencja. Perfekcja jest już dawno określona i to do niej się dąży - zarówno pod względem odwzorowania barw, ruchu, kontrastu czy kątów widzenia. Bardzo spodobał mi się projektor laserowy od JVC, konkretnie model DLA-RS4200. Jest w stanie wyświetlić obraz o przekątnej do 300 cali. Sposób, w jaki prezentuje czernie, stawia go na poziomie najlepszych telewizorów z podświetleniem strefowym Full Array LED, a może nawet delikatnie przesuwa już w stronę OLEDów. Szkoda tylko, że generuje przy tym dość spory hałas z wbudowanego układu chłodzenia. Cieszę się jednak, że taki sprzęt staje się coraz bardziej powszechny i nadal się rozwija. Widać postęp. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 7 minut temu, PianoMan napisał: Teraz te chłopczyki z Q21 to typowe postacie fejsbukowo-jutubowe. Mam inne doświadczenia z Q21. Nigdy nie nawijają mi przez 15 minut, że jak coś od nich posłucham to na 100% kupię bo to majstersztyk. Za to Dystrybutor Dynaudio… w ciągu 15 minut rozmowy jakieś 20 razy usłyszałem, iż model BE to takie cudo, że jak już usłyszę to nie ma szans, że oddam. Usłyszałem, że Dynaudio ma teraz ogromny problem z modelem Black Edition bo jest za dobry na tle reszty ich monitorów, jest lepszy od Confidence 20 a przecież różnica w cenie gigantyczna. A prawda pewnie jest taka, że Chińczyk dobrze odrobił pracę domową i różnica dyszki w stosunku do podstawowego modelu Contour 20 to dopłata za nagrodę EISA w tym roku. Starczy OT. Odpisz, cytując
PianoMan Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @kaczadupa Ty to chyba masz jakiś problem z Dynaudio a z BE to już wogóle. Pytasz, dociekasz, czepiasz się tego co ktoś mówi czy pisze, ale samemu jakoś Ci nie spieszno do zweryfikowania tego wszystkiego osobiście i napisania swojego zdania po odsłuchu, zdania, które z góry mówię uszanuję jakiekolwiek by nie było... Nie! Ponieważ Ty już wiesz jak one grają, jak słabo wyglądają, jakie są nieprzyzwoicie drogie, itd... Daj człowieku spokój! Nie podoba Ci się, że ktoś mówi, że fajnie grają? Nie podoba Ci się, że dostały nagrodę? Nie podoba Ci się, że są wyraźnie tańsze od Confidence? Nie podoba Ci się, że firma twierdzi, że zrobiła bardzo dobry produkt? ...że są droższe od 20i, bo płacimy 10.000 za nagrodę EISA? Nie podobają się, bo się szybko opatrzą... Litości! Jak ja czegoś nie lubię, nie podoba mi się to nie pytam o to na lewo i prawo aby polepszyć sobie humor czy próbować pogorszyć innym. Nie zawracam d...py o to. Przepraszam... w tym wypadku chyba bardziej powinno się mówić "kupra".😜 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Na co zwróciłeś uwagę? Lampy. Tyle kasy i zwykłe Tungsole 6SN7 GTB oraz 12AU7 od JJ ? O co tutaj chodzi? Bo lampy drogi Panie to drogie są 😆😆😆 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 4 minuty temu, PianoMan napisał: Litości Wykaczyłeś się na Q21 a jak usłyszałeś co robi Twój ulubiony handlowiec to raptem lament. Przyjmij prawdę na klatę. Posłuchaj muzyki na Dynkach a złość Ci przejdzie. Pozdro. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Każdy teraz może opowiadać historie (nieweryfikowalne) co to kto komu powiedział… pamiętam że niedawno chwaliłeś dystrybutora Dynaudio za wiedze o produktach. Tymczasem jeśli chodzi o wystawę AS to faktycznie Q21 wypadło mało poważnie, natomiast Dynaudio przygotowało salę i prezentację z rozmachem i profesjonalnie. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Tyle kasy i zwykłe Tungsole 6SN7 GTB oraz 12AU7 od JJ ? O co tutaj chodzi? 🤣 Panie! Jakby dali droższe lampy, to kosztowałoby z półtorej bańki. A tak kosztuje tylko 900 tysi, nic tylko braŚć! 😁 1 Odpisz, cytując
PianoMan Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Złość...? Człowieku, jak cały czas się uśmiecham, wręcz śmieję... Masz rację! Właśnie sobie idę do mojej świątyni dumania posłuchać muzyki a Tobie niech żal kuper ściska... Naprawdę myślisz, że interesuje mnie co Pan z Nautilusa opowiada? ... że dlatego stoją u mnie BE? ....🤣😂 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Na co zwróciłeś uwagę? Lampy. Tyle kasy i zwykłe Tungsole 6SN7 GTB oraz 12AU7 od JJ ? O co tutaj chodzi? 🤣 Kasa poszła na te bajeranckie dyfuzory za gratami😁 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 18 minut temu, PianoMan napisał: kupra".😜 Może być. 7 minut temu, majkel74 napisał: niedawno chwaliłeś dystrybutora Dynaudio za wiedze o produktach. Tak, na tle dystrybutora Bowersa zwłaszcza - w klubie można przeczytać czemu. Wiedzą ja są zbudowane głośniki Dynaudio, jakie przetworniki itd. 7 minut temu, majkel74 napisał: nieweryfikowalne) co to kto komu powiedział Zapytaj komu już o tym co tu napisałem mówiłem dużo wcześniej, zanim jeszcze na forum pojawił się PianoMan. To powinno Ci pomóc uwierzyć. I zrozumieć czemu ostatecznie nie wypożyczyłem Dynek. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ja nie miałem z @Q21 żadnych problemów. Co prawda, na razie nic u nich nie kupiłem, ale umówiłem się na odsłuch dwóch modeli kolumn z moimi wzmacniaczami. Wszystko było przygotowane. Z punktu widzenia marketingowego wizyta była "przezroczysta". Ani przez chwilę żadnych sugestii, wszystko tylko w oparciu o moje uszy. Dodatkowo udało się odsłuchać jeszcze dwie pary innych kolumn. OK, może znikoma popularność moich wzmacniaczy wprowadziła ten odsłuch na level wyżej, że może bardziej świadomy jest skoro takie dziwne mam ze sobą, a może to taka norma u nich. A może sobie tylko tak dopowiadam story do sytuacji. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) A co powiecie na zworki za 21k ? Albo ethernetowy za 26k.? Ten Digital RCA za 17.500 w miarę przystępny się wydaje. Edytowano 3 godziny temu przez Wito76 2 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, PianoMan napisał: kuper ściska Już się tak moim kuprem nie podniecaj. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Wito76 napisał: co powiecie na zworki za 21k ? Albo ethernetowy za 26k.? Że to uczciwe ceny za dobry niemiecki produkt😁. Swoją drogą bardzo elegancki cennik😁 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ile kosztowały najdroższe wystawiane w tym roku na AVS paczki ? Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, PianoMan napisał: Wszędzie opowiadają dyrdymały. Nie wszędzie, są wyjątki. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, kaczadupa napisał: czemu ostatecznie nie wypożyczyłem Dynek A myślałem, że to moja zasługa 😉 1 Odpisz, cytując
Maciej H Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, kaczadupa napisał: Ile kosztowały najdroższe wystawiane w tym roku na AVS paczki ? 4 mln złotych Oneiros Audio 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Aż zerknę jak się prezentują. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: Ile kosztowały najdroższe wystawiane w tym roku na AVS paczki ? Gryphon, ale chyba cały system 3mln. Oneiros Audio 3mln Karma Enigma Veyron 2D 1.8mln B&W Nautilius ? Goebel Divin Noblesse >1mln Kroma Maribel 1.8mln Rockport Technologies Lyra 1.2mln Było tego trochę 😎 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts