MariuszZ Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 16 godzin temu, kaczadupa napisał: Coś wyjątkowego bez dwóch zdań. Mam skojarzenia z plakatem Gigera 😎 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 47 minut temu, MariuszZ napisał: Gigera Ja wczoraj starając się je „usłyszeć z obrazka” przeniosłem się na plażę w Jastrzębiej Górze. Bardzo wietrzny ale ładny zachód słońca. Niby my prawie rówieśnicy a skojarzenia odmienne. Chyba białe albo te „fest niebieskie” bym dla siebie wybrał. Podobają się. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 5 godzin temu, MariuszZ napisał: Hej, Też byłem i mogę jedynie potwierdzić słowa Wojtka. Nie grało to przyzwoicie w momencie gdy byłem przy odtwarzaniu muzyki. Nie chcę się znęcać opisując wrażenia jakie odniosłem, ale słabo było. Proszę nie brać tego jako złośliwość z mojej strony, a jedynie chęć zaznaczenia problemu, który w kolejnej edycji AVS można i trzeba poprawić. Zawiodła prawdopodobnie akustyka, może jakość nagrań. Trudno oceniać bez głębszej analizy. Pozdrawiam. M Najpewniej akustyka, jak pisałem, liczyliśmy na lepszy pokój, ale wyszło jak wyszło Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 25.10.2025 o 19:43, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Możemy wysłać paczkomatem jak ma to służyć dobru 😀😀 Przeboleję, jeśli mi odpiszesz na PW Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Najpewniej akustyka, jak pisałem, liczyliśmy na lepszy pokój, ale wyszło jak wyszło Dobrze, że jest kilku użytkowników na forum, posiadaczy wzmacniaczy Regi, którzy robią dobrą prasę tej marce Wzmacniacze są ponadprzeciętne i chyba nie ma innych danych w naszych zasobach. Kolumn Vienna Acoustics The Music (Sapele?) nie trzeba reklamować. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 16 minut temu, MariuszZ napisał: Wzmacniacze są ponadprzeciętne Brzmieniem mogą nawet zachwycić ale to nie są wzmacniacze dla Ciebie Mariusz. I nie chodzi o charakter brzmienia, Ty byś na drugi dzień wydał list gończy za ich konstruktorem - poszukiwany żywy lub martwy. 10 minut temu, pairtick napisał: tak to mówili Patrick, ciesz się że nie wiesz co mówię o piętnastej w piątek. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Tak się podniecacie bowersami, a to już ponad 30 lat minęło, a ich konstruktor był na AVS i zachwalał swoje nowsze vivid… Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Po zdjęciach w sieci facet wydaje się mieć ogromne poczucie humoru. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: Tak się podniecacie bowersami, a to już ponad 30 lat minęło, a ich konstruktor był na AVS i zachwalał swoje nowsze vivid… No to o nich właśnie pisałem, że nie dałem rady tego słuchać. Bas się lał grubo i bez kontroli jak dla mnie. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @Top Hi-Fi & Video Design ProAc był obecny na AVS? Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Moje 3 dniowe subiektywne obserwacje. 1. Mniej zwiedzających niż w ostatnich latach. 2. Dużo mniej udostępnianych gadzetów reklamowych. Widać, iż firmy wdrożyły oszczędnosći. 3. Część wystawców wzieła sobie do serca uwagi, iż grają za głośno. W tym roku w wielu pokojach było przyzwoicie średnio głośno - jako tako dało się coś posłuchać. Plus za progres w tym temacie. 4. Wzmacniacze - 2 kierunki- potężne trany monobloki lub wzmacniacze lampowe (tych było całkiem sporo). Mało zintegrowanych wzmacniaczy. Gdzieś tam klasa D ale bez przepychu. 5. Źródła - streaming przoduje ale było również całkiem sporo czarnej płyty. CD - okazjonalnie, szpula - bardzo, bardzo okazjonalnie ( 2 Revox ? średnie modele) 6. Kolumny - jak zawsze cały przekrój kto co lubi; klasyczne konstrukcje, open baffle, horn i inne wynalazki. Producenci mocno idą w design i to jest driver cen. 7. Muza - dobrana aby zawsze to grało przyzwoicie bo czy Dire Straits czy też vinyl Vollenweider może grać źle? To zawsze i wszędzie zagra dobrze. 8. Brak oficjalnej integracji czy też próby integracji osób z forum. 9. Unitra osłuchana (całe 4 utwory z gramoofnu i cd) - dzwięk bez omocji, nudny, płaski. Kolumny są tu głównym ograniczeniem i raczej to nie będzie wina wzmacniaczy. Generalnie jak to show było ciekawie, kolejna impra za rok. Jest ok! Edytowano 3 godziny temu przez elektron6 7 Odpisz, cytując
DaftPunk Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A jak zagral ten nowy Cyrus ? Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Dla mnie najcenniejsze w całym AVS była możliwość zamienienia kilku zdań z konstruktorem wzmacniacza i CD oraz kolumn, które posiadam 😎! Super sprawa ! A dźwięk wystawy (jak dla mnie oczywiście ) : - Wilson Audio z Dan D’Agostino, - Magico z elektroniką Emm, - Kultura dźwięku z BonaWatt - no i oczywiście Bladelius oraz Amphion. Edytowano 2 godziny temu przez Adamo666 1 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Coś dla lampiarzy. Pięknie konstrukcje z pięknym dźwiękiem. Kolumny na przetwornikach TFK. Preampy na prawie 100 letnich lampach RES. Był rozmach! 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) @elektron6 Tomek pełna zgoda co do oszczędności firm na gadżetach , nawet krówek nie było Też zauważyłem , zwrot w stronę klasy A , AB , tak sobie myślę , że może producenci stwierdzili , iż nie pobiją w kl. D Chińczyków , cenowo nie ma szans. Akurat tam gdzie byłem / z powodu braku czasu w tym roku tylko Narodowy/ muzyka mnie zaskoczyła pozytywnie. Nie trafiłem na tłuczoną od lat sztampę. Tak , brakowało mi takiego spotkania jak dwa lata temu. Byłem jeden dzień i spotkałem tylko kilka osób. W każdym razie jest co naprawić w przyszłym roku. Unitra wg. mnie zagrała po prostu poprawnie , bez szału ale tragedii nie było. Zresztą , kurde sam na własnej skórze przekonałem się , że nie warto analizować jak coś gra na AVS. O 13-tej byłem zauroczony słuchając gramofonu Sikory z kolumnami Kharma , trzy godziny później jak tam zajrzałem leciało coś takiego , że nie dało się słuchać. Więc jak to jest z tym systemem , dobry czy nie ? Edytowano 2 godziny temu przez tomek4446 2 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przebodzcowanie i zmęczenie robi swoje Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Źródło kiepskie. Słabe wydanie winyla - tutaj i gramiak za grube miliony nic nie wyciągnie z takiej płyty. 2 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, elektron6 napisał: Coś dla lampiarzy. Pięknie konstrukcje z pięknym dźwiękiem. Kolumny na przetwornikach TFK. A ten kompresyjny driver to wiesz może z jakiej firmy/model? Odpisz, cytując
Recommended Posts