pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 18 godzin temu, elektron6 napisał: Kolumny na przetwornikach TFK. Skrzynki wyglądają znajomo. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 29 minut temu, pairtick napisał: Skrzynki wyglądają znajomo. Tak, cały audio świat ściąga od tannoya 🥰. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 51 minut temu, KrólKiczu napisał: Tak, cały audio świat ściąga od tannoya 🥰. A co w tym złego? 😉 Tym bardziej, że powyższe kolumny, to ani Telefunken ani Tannoy. @elektron6 wiesz coś więcej? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Tak, cały audio świat ściąga od tannoya 🥰. Seba, jesteś już dość doświadczonym audiofilem, żeby znać na pamięć 4 zasady dobrego brzmienia. 1. Tylko Tannoy. 2. Tylko R2R, ale nie za drogie. Najlepiej z Sugdenem, choć Fosi też wymiata. 3. Tylko tranzystor, bo lampa pogrubia, zmiękcza i bez dynamiki. Tranzystory są na ogół nie do odróżnienia - z wyjątkiem brytyjskich. Brytyjskie grają najlepiej. 4. Tylko lampa, koniecznie z kolumnami na dużych przetwornikach - bez tego nie ma wieczoru z analogiem. (Przepraszam za offtop, ale chciałoby się wziąć udział w rozmowie, a cóż może napisać domator, który nie jeździ an AVS - ile można zagrzewać innych i wyciskać z nich relacje? ) 5 4 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 10 minut temu, Rafał S napisał: ile można zagrzewać innych i wyciskać z nich relacje? ) To ja może jeszcze kilka słów na temat tego co mi się podobało 🙂. Wrzucałem już zdjęcie systemu, który mnie najbardziej urzekł ale nie podałem nazwy kolumn, co czynię teraz - mulinide Alma. Z tego co widzę to w googlach pod tą nazwą nie pojawiają się żadne głośniki. Być może coś źle zapisałem 😁. W każdym razie te monitory grały z normą 80 i był to system, przy którym usiadłem na dłużej. Bardzo kulturalny dźwięk, z dość solidnym, jak na wielkość monitorów, basem. Nie urzekł mnie natomiast wspomniany gdzieś przez Romana @RoRo system oparty na elektronice atolla i kolumnach atohm. W szybkiej muzyce na bazie robiło się "kluchowato". Chyba wspominałem też, że bardzo spodobały mi się systemy oparte o zestawy głośnikowe DIY, oparte między innymi na przetwornikach STX. Na stadionie nie zawiód oczywiście system oparty na dużych Wilson audio. Bardzo fajnie zagrały też harbethy (o czym wspominał już @majkel74), PMC (tutaj uciąłem sobie nawet krótką rozmowę z wystawcami, na temat nowej linii marki), natomiast coś mi nie do końca zagrało na salce z podłogowymi ATC. Obok Unitry przeszedłem bez emocji, ale jak wspomniał Marcin Krawczyk, trochę tam buczało. Mam też jedno rozczarowanie wystawy ale z sentymentu do marki i żeby nie robić jej złej reklamy, nazwy nie wspomnę. I na zakończenie dodam, że moje odsłuchy były bardzo pobieżne, bo jak wszystkim wiadomo ja i gang Olsena jeździmy na takie wydarzenia głównie dla dobrej zabawy 😉. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 26 minut temu, Rafał S napisał: Tylko Tannoy. Rafał, ale czyż one nie są piękne? No i która firma dorzuca puszkę pasty do butów gratis? 😉 3 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, pairtick napisał: Rafał, ale czyż one nie są piękne? No i która firma dorzuca puszkę pasty do butów gratis? 😉 Są piękne. Jak zamiast pasty do butów dołożą mi bonus w postaci mieszkania z dużym salonem, to je kupię. I nawet nie poproszę o rabat. 3 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Podaje mój numer dwa i trzy tegorocznej wystawy. Zaraz po pułapkach basowych z miejscem na roślinki. 2. Stolik. Zajebisty , lubię takie potężne , surowe konstrukcje. 3. Stopki. Audiofil to potrafi skomplikować sobie proste sprawy Tak, ten stolik na żywo wyglądał obłędnie, zamiast na elektronice skupiłem się tylko na nim w tym pokoju 😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Rafał S napisał: Są piękne. Jak zamiast pasty do butów dołożą mi bonus w postaci mieszkania z dużym salonem, to je kupię. I nawet nie poproszę o rabat. Mimo, że teoretycznie, są lokowane na 20-30 m², to z badań firmy, grają w 15-40 m². Powyżej, to już raczej Canterbury - z wyłączeniem pewnych japońskich uwarunkowań. Tak, że ten... jeżeli chcesz faktycznie kupić, to u mnie są do posłuchania. A o rabat wcale nie trzeba 'prosić' - z tym że firma w której ja kupiłem, już nie prowadzi Tannoya ☹️ Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 34 minuty temu, pairtick napisał: z tym że firma w której ja kupiłem, już nie prowadzi Tannoya ☹️ Możesz coś więcej w tym temacie. Koniecznie ze zdjęciami Tannoy Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, pairtick napisał: No i która firma dorzuca puszkę pasty do butów gratis? Jak by jeszcze dorzucali buty damskie , i jak by się o tym fakcie dowiedziała moja małżonka ,to od jutra słuchałbym na Tannoyach Odpisz, cytując
Recommended Posts