MarcKrawczyk Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu A jakby to czytać tak, że dla dobrego brzmienia na początek fundamentalne znaczenie ma dobranie odpowiednich kolumn do pomieszczenia ( ile to razy słyszymy o rozkminkach w stylu za mało, za dużo basu, za cicho, a tam jakieś mikro monitorki w 30 metrach, albo zestaw w kącie i dziwota , że buczy). po drugie źródło, bo wiadomo, że po BT to najłatwiej, ale spotify lepiej, a najlepiej…to tu już można się spierać, cd? Analog? i teraz następuje czas na wzmocnienie i rodzi się pytanie, bo w zależności od gustu i budżetu możemy wybrać naprawdę wielki wachlarz urządzeń, czy za brzmienie odpowiada tylko on, a co z kolumnami? Tu mam problem z tą piramidką… 4 minuty temu, Wing0 napisał: A ja się kurde pytam gdzie tu jest dobra whisky na wodzie albo whiskey na lodzie Etc… Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dla mnie wzmocnienie jest bardzo ważne. Wiem, że część uważa inaczej, ale na kiego wała mi wybitne kolumny jak wzmacniacz będzie niedomagał. Jeśli ktoś uważa że każdy gra tak samo nie mam z tym problemu (po latach) i niech sie cieszy. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A może Radek ma rację. I zróbmy z tej piramidy koło, ewentualnie tort a w środku świeczka. I niech Radość jej na imię. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Albo na myszach🤣, taką to w Anglii piją. 18 minut temu, Wing0 napisał: A ja się kurde pytam gdzie tu jest dobra whisky na wodzie albo whiskey na lodzie 🤣 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, Rafał S napisał: Spójrz ilu konstruktorów rezygnuje z pętli SZ, mimo, że to się zawsze przekłada na większe zniekształcenia, szum i równocześnie na niższy DF. Ile wzmacniaczy ma lampowe pre (znów - gorsze wartości parametrów). Nie mówiąc już o pełnych lampach. Dlaczego takie rzeczy w ogóle powstają? To tak jakby zapytać po co ktoś słodzi kawę, jeśli wiadomo, że cukier zabija w większości i zniekształca "wyrafinowany" smak kawy (chociaż dla niektórych dodaje przyjemności). Od kilku lat piję bez cukru (moje małe zwycięstwo) i nie potrafię już napić się takiej choćby z jedną tylko łyżeczką. Edytowano 1 godzinę temu przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
Recommended Posts