tomek4446 Napisano Czwartek o 09:28 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:28 @MMarek zapisuje się do Twojego klubu all in one . Radyjko naprawdę fajne , funkcjonalność i obsługa rewelacyjna. Wykonanie i estetyka wysoki poziom . Dźwiękowo nie jest źle , coś między Gryphonem , a MBL 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Czwartek o 09:54 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:54 (edytowany) 35 minut temu, tomek4446 napisał: @MMarek zapisuje się do Twojego klubu all in one . Radyjko naprawdę fajne , funkcjonalność i obsługa rewelacyjna. Wykonanie i estetyka wysoki poziom . Dźwiękowo nie jest źle , coś między Gryphonem , a MBL Zawsze twierdziłem, że jak wiosen przybywa, a człek robi się wygodniejszy to wszystkie drogi prowadzą do all in one Będę szukał w tym stylu i tej jakości, ale z gramofonem. To dla wnuczka, który ma juz kilka czarnych płyt nie posiadając jeszcze do nich drapaka. Propozycje mile widziane. Edytowano Czwartek o 10:04 przez MMarek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Czwartek o 10:49 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:49 45 minut temu, MMarek napisał: Będę szukał w tym stylu i tej jakości, Przyszło nam żyć w takich czasach , że cieszymy się tym co 40 lat temu było standardem. Tivoli ma metalowe nóżki z idealnie dopasowanymi gumowymi nakładkami. Jest ciężkie , więc nie przesuwa się podczas naciskania przycisków. Reaguje natychmiast na każde naciśnięcie gałeczek , płynna regulacja głośności . Tuner radiowy jak za dawnych lat , niezwykle czuły. W sypialni mam ciężkie warunki do odbioru fal radiowych , a odbiera czysto wszystkie stacje. CD działa bez zarzutu , Tidala i radio internetowe sprawdziłem , śmiga ale raczej nie będę używał. Idea zakupu była taka , że ma być jak najprościej i .....jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Dzisiaj powrót do przeszłości @MMarek jestem coraz bliżej , all in one , B&W 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Te lampy-reflektorki to już jest teraz obowiązkowe wyposażenie? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu @Kraft zaraz obok niedźwiedzia , stolika na kolcach , platformy antywibracyjnej , ale przed bezpiecznikiem i zatyczkami RCA 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu No to mam jeszcze czas. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Najpierw audiofilskie podstawy - jeżeli chcesz mieć szacunek grupy. 1. Kable grają! ale dopiero po 400 godzinach wygrzewania. Bezpieczniki słyszy prawie każdy, warunek to ukończone 40 lat, szczyt słyszenia to okolice 60 lat. Pamiętaj, ludzki słuch jest fenomenalny, to tylko współczesna, ułomna nauka nie potrafi tego udowodnić. Na koniec wpisu o kablach i bezpiecznikach koniecznie kilka durnowatych uśmieszków, wulgaryzmów! oraz szydery! i stwierdzenia, że ma się wyj...ane na innych forumowiczów i całe to zje...e forum - jako ostateczny i niepodważalny dowód swojego słyszenia i nietykalności! na forum. 2. Pomiary i nauka ważne ale tylko wtedy, kiedy ci tak pasuje - tu też kilka głupich uśmieszków na koniec i jakiś wulgaryzm oraz szydera, żeby nikt nie śmiał dyskutować. 3. Jak słyszysz audiovoodoo to twoja akustyka, możliwości sprzętu, nauka i wiek nie mają znaczenia ponieważ jesteś swój chłop - witaj w grupie! Będziemy cię wspierać lajkami i wpisami. Możesz już swobodnie trollować, to takie przyjemne i uzależniające. Ps. Roro, nie trzeba banować. To mój ostatni wpis. Nie robicie nic od trzech lat, żeby to zmienić. Tylko liczba userów się liczy... Żegnam. 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) No i fajnie zaraz się zacznie nie napiszę kto ( jest ich dwóch ) wiem że zaraz będą szydera pełną gębą 😉😉 Kilku normalnych forumowiczów nie pisze nic a nic bo woleli odpuścić szkoda... Zaraz dostanę bana no trudno... Edytowano 16 godzin temu przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowany) 40 minut temu, kaczadupa napisał: Żegnam Żegnam i ja. 🙋♂️ Edytowano 15 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu @kaczadupa Adam , co jest ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Weekend. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 4 godziny temu, tomek4446 napisał: Dzisiaj powrót do przeszłości @MMarek jestem coraz bliżej , all in one , B&W Fajnie to wygląda. Jeśli cieszy ucho to super. Ale jak ja dodałem podobne zdjęcie to od razu pojawily się głosy krytyki że goła ściana za kolumnami to dramat. ;( 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, Webster.brd napisał: Ale jak ja dodałem podobne zdjęcie to od razu pojawily się głosy krytyki że goła ściana za kolumnami to dramat. ;( Po co się przejmować Na tym forum było tyle recenzji poczynionych w 10 metrowej sypialni, nie pytaj nawet jak i wszyscy cmokali z zachwytu czytając te kwieciste opisy, a ty jednym zdjęciem się przejmujesz 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 7 godzin temu, kaczadupa napisał: Ps. Roro, nie trzeba banować. To mój ostatni wpis. Nie robicie nic od trzech lat, żeby to zmienić. Tylko liczba userów się liczy... Ale co ma i kto ma coś zmienić? Chcesz żeby moderacja padła Ci do stóp i błagała, żebyś został przez wzgląd na Twój ogromny wkład w rozwój tego forum. Sorry Adam, nie bronię Jacka, bo też nie zgadzam się z ogromną częścią jego wpisów. Ale nie będę udawał świętego, i mówił, że inni be a ja cacy. I owszem, znam wiele osób z tego forum, które nie zaszły nikomu za skórę(@tomek4446, @mkk, @elektron6) ale na pewno do takich osób nie zaliczasz się Ty, ja czy Baton. Nie wiem czemu służyć ma kolejna drama? Zwróceniu uwagi na siebie? Sprawdzeniu ilu masz wiernych fanów? Adamie, zlotoustych na tym forum nie brakuje. Już widzę kilku kandydatów, którzy wskoczą na podium po tytułem "poszukiwacze dźwięku idealnego". Chcesz odejść, odejdź. Ale zrób to raz a porządnie a nie po raz kolejny robisz nikomu niepotrzebną szopkę. Pozdrawiam i życzę spokojnej audiofilskiej emerytury 🙂. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Byla taka komedia familijna "Duże dzieci" dobra, ale na sobotnie popołudnie w tv nie na forum Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: I owszem, znam wiele osób z tego forum, które nie zaszły nikomu za skórę(@tomek4446 Kurna , ktoś mi rąbnął konto ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 13 godzin temu, tomek4446 napisał: Dzisiaj powrót do przeszłości @MMarek jestem coraz bliżej , all in one , B&W Ładne te B&W z uroczą dziurką z przodu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, MMarek napisał: z uroczą dziurką z przodu Wg. powszednie panującej opinii te z dziurką z przodu to można nawet zamurować i będzie dobrze. Bo te z BR z tyłu to nie koszerne 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 7 minut temu, tomek4446 napisał: Wg. powszednie panującej opinii te z dziurką z przodu to można nawet zamurować i będzie dobrze. Bo te z BR z tyłu to nie koszerne To które lepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 10 godzin temu, Webster.brd napisał: Ale jak ja dodałem podobne zdjęcie to od razu pojawily się głosy krytyki że goła ściana za kolumnami to dramat. Jak by Ci to wyjaśnić ? A jakiej marki farbą kolega pomalował ściany ? Mam wspomaganie akustyki , a na początku lutego i na ścianach coś się pojawi. 10 minut temu, Kraft napisał: To które lepsze? Mam nadzieje , że to pytanie retoryczne ? Oczywiście moje Jak chcesz to mogę Ci pożyczyć to wiertło fi 50 , co tą dziurę robiłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 12 godzin temu, kaczadupa napisał: Najpierw audiofilskie podstawy - jeżeli chcesz mieć szacunek grupy. 1 ... Na koniec wpisu o kablach i bezpiecznikach koniecznie kilka durnowatych uśmieszków, wulgaryzmów! oraz szydery! i stwierdzenia, że ma się wyj...ane na innych forumowiczów i całe to zje...e forum - jako ostateczny i niepodważalny dowód swojego słyszenia i nietykalności! na forum. 2. Pomiary i nauka ważne ale tylko wtedy, kiedy ci tak pasuje - tu też kilka głupich uśmieszków na koniec i jakiś wulgaryzm oraz szydera, żeby nikt nie śmiał dyskutować. 3... Możesz już swobodnie trollować, to takie przyjemne i uzależniające. Ps. Roro, nie trzeba banować. To mój ostatni wpis. Nie robicie nic od trzech lat, żeby to zmienić. Tylko liczba userów się liczy... Żegnam. A dlaczego mam Ciebie banować? Za to połączenie kabaretu z szyderstwem (na szczęście wulgaryzmów nie stosowałeś w swoich wcześniejszych wypowiedziach podobnie jak i tej). Ze złośliwościami nie Ty pierwszy byłeś na naszym Forum i zapewne nie ostatni. Odnośnie merytoryczności Twoich wpisów oraz tego, jak zmieniał się Twój stosunek do niektórych Kolegów z Forum nie będę się wypowiadał bo nie ma takiej potrzeby. Zaś co do tego, że nie reagujemy na zaczepki i nie dajemy od razu banów jak popadnie-niektórzy (zwłaszcza spamujące bądź chamskie "świeże gwiazdy internetu") od razu zaliczają wylot z Forum, innych napominamy i dajemy szansę na poprawę. To chyba dobrze? Pozdrawiam 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 12 godzin temu, kaczadupa napisał: To mój ostatni wpis. Nie robicie nic od trzech lat, żeby to zmienić. Tylko liczba userów się liczy... Żegnam. Nie zachowuj sie jak dziecko. To ze na forum szanuje sie wypowiedzi slyszacych kable, zasilacze i inne elementy, nie znaczy, ze nieslyszacy maja sie obrazac i zegnac forum. Robisz focha bo "nie jest po twojemu"??? Co ty jedynak z urodzenia??? A jak naprawde chcesz sie zegnac to żegnam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 godzin temu, KrólKiczu napisał: ale na pewno do takich osób nie zaliczasz się Ty, ja czy Baton. Nie wiem czemu służyć ma kolejna drama? Zwróceniu uwagi na siebie? Sprawdzeniu ilu masz wiernych fanów? 48 minut temu, RoRo napisał: Za to połączenie kabaretu z szyderstwem (na szczęście wulgaryzmów nie stosowałeś w swoich wcześniejszych wypowiedziach podobnie jak i tej). Ze złośliwościami nie Ty pierwszy byłeś na naszym Forum i zapewne nie ostatni. Odnośnie merytoryczności Twoich wpisów oraz tego, jak zmieniał się Twój stosunek do niektórych Kolegów z Forum nie będę się wypowiadał bo nie ma takiej potrzeby. W końcu ktoś to zauważył i o tym napisał. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu @DiBatonio bez urazy , też mam trochę tego w stopce , ale to , to wygląda jak świąteczna wyprzedaż. Aż się prosi zapytać po ile .... ? Źródło: Moon Neo 380 D DSD, Muzyka z Tidal, Deezer, Qobuz.źródło plików HiRes 24/48-192 z jRiver Media Center + lapek Acer V5 591g . Wzmocnienie: Moon Neo 250i mod. Słuchawkowo: Moon 430 HA, desktopowo do PC Cayin HA-3 mod. Kolumny: ProAc Response D2 Okablowanie: USB A>B AQ Carbon, RCA Albedo Monolith, głośnikowy Albedo Monolith, RCA Albedo Begining i XLR Albedo Monolith Monocrystal (do słuchawkowego). Zasilanie : Oyaide SWD-XXX-E, Kondycjoner Isol 8 Mini Sub Axis mod, Oyaide Tunami GPX Re V2 i V1 + wtyki Oyaide Aspirin White +AC004 Armored, Yarbo SP8000 , Enerr Holograph Hybrid na wtykach P037/C079. Akcesoria audio: bezpieczniki: SR Orange, QSA Blue, Verictum x Fuse X2, Aucharm czerwone w zasilaczu, zasilacz do routera Muzg Audio, zasilacz do modemu iFi iPower X, IsoAcoustic Orea Bronze pod DAC, Finite Elemente Ceraone pod integrą, Finite Elemente Ceraball pod słuchawkowcem, podstawki pod kable głośnikowe Albedo Butterfly, podstawki pod zasilajace DIY dąb i jesion, dyfuzory 2D i 1D, dyfuzory Nyquista OMNIBOUNCE (sufit), panele 2szt.Addictive Sound PT80 100x50 2szt. 50x50 , pułapki basowe Addictive Sound, stolik audio SAVAR Systems. Słuchawki: Były Beyery DT990 Pro, były Senki HD600 recabling, teraz są: Audeze LCD X recabling, Hifiman Arya Organic recabling, Hifiman HE400i recabling, Sennheiser PX100 recabling, doki: Edifier X5 TWS. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts