marcinmarcin Napisano wczoraj o 19:28 Napisano wczoraj o 19:28 4 godziny temu, Mprezi napisał: a szukam dogiecia tak aby wokal był pośrodku sceny a nie jak obecnie wprost z głośników A sprawdź może jeszcze fazę, czy na pewno wszystko dobrze podłączone - wokal z kolumn to właśnie efekt przeciwfazy... 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano wczoraj o 19:54 Napisano wczoraj o 19:54 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: A sprawdź może jeszcze fazę, czy na pewno wszystko dobrze podłączone - wokal z kolumn to właśnie efekt przeciwfazy... Tutaj nie ma pomyłki ponieważ mam konfekcje chorda z kapitalnym oznaczeniem koloru kabla Vs wejście w terminalu.. Może Diana Krall lubi śpiewać w obu głośnikach:-) 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano wczoraj o 19:58 Napisano wczoraj o 19:58 (edytowany) Spróbuj więc zamienić na chwilę w jednej z kolumn (w niektórych dacach można odwracać fazę w obu kolumnach, a niektóre mogą nawet w 1 odwrócić ) jak zrobi się dziwnie to wiesz że na pewno nie to... Oczywiście przy wyłączonym wzmacniaczu Edytowano 23 godziny temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 6 godzin temu, Rega napisał: A jeśli ktoś ma owsiki?😋 Roman, to może być nie ten wątek 😉 c5IVFmJP9U7aMYyL.mp4 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 4 godziny temu, marcinmarcin napisał: Oczywiście przy wyłączonym wzmacniaczu Nie, nie trzeba niczego wyłączać, tak jak przy zmianie kabelkow RCA. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Mała uwaga... Nie trzeba wyłączać przy wzmacniaczach tranzystorowych i hybrydach. Wzmacniacze lampowe trzeba wyłączyć, bo ich praca bez obciążenia impedancją głośników może się skończyć grubą i kosztowną awarią. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu @Rafał S normalnie mam skręcone tak ,że przecięcie jest tam , gdzie moja głowa. Kiedyś jak jeszcze słuchałem z kanapy /czyli dalej od kolumn niż teraz/ próbowałem metody na Ishiwatę czyli przecięcie przed słuchającym,nie pamiętam dokładnie co,ale też mi coś tam nie leżało wyraźnie. Obecne ustawienie jest wynikiem odsłuchów,a nie teorii . Oczywiście z teorią się zapoznawałem na Forum i poza ,a potem sprawdzałem w warunkach salonowych , które mam. Pewnie można by jeszcze coś tam wymyślić,ale to przy absurdalnym ustawieniu mebli. Moja pani i tak się śmieje z fruwającego fotela i marudzi na wystawiane do odsłuchu monitory😁 Aha,eksperyment na Dali,czyli na ścianę też był,klapa. Zapamiętałem najbardziej ten z przecięciem za głową,bo odsłuch trwał dość długo na paru płytach,na Ishiwatę i Dali, było krótko,bo nie,że jakoś inaczej tylko ewidentnie źle grało 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 3 godziny temu, michaudio napisał: Nie trzeba wyłączać przy wzmacniaczach tranzystorowych i hybrydach. Przy A klasie też nie wolno. Pamiętam też ze któryś z dobrych serwisów na fb wspominał o ilosci urządzeń spalonych przy tej okazji. 7 godzin temu, DiBatonio napisał: Nie, nie trzeba niczego wyłączać, tak jak przy zmianie kabelkow RCA. Zazwyczaj nic sie nie dzieje... ale nie zawsze 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Bylem dzisiaj z kolega odebrać zakupione na eBay-u Celestion 7000, do jego nowego domu. Na miejscu okazało się ze sprzedawca ma więcej skarbów na sprzedaż i pomimo ze tego nie planowałem, podkusiło mnie żeby się delikatnie rozejrzeć. No i stało się... powróciłem do domu z parą podstawek. Właśnie odsłuchuję. Jutro przy lepszym świetle zrobię kilka fotek. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie zmuszaj nas do czekania na zdjęcia 😥 i napisz przynajmniej co to za pudełka... Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 31 minut temu, RoRo napisał: Nie zmuszaj nas do czekania na zdjęcia 😥 i napisz przynajmniej co to za pudełka... Pozdrawiam A jasne, to nie tajemnica: Acoustic Research AR48S 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu Odnośnie ustawienia Dali Rubicore 2 najlepiej po testach grają równolegle do tylniej ściany, trójkąt równoboczny, 3,1 m x 3,1m x 3,1m. Odpisz, cytując
Recommended Posts