Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Posiadacze tych wintydżów czemu mnie tak dzisiaj wkurzyliście to nieee wieeem ale wiem, że normalnie Wam zazdroszczę. 

Znaczy wkurzam się, że coś przegapiłem, a Wy z kapelusza takie fajne rzeczy wyciągacie. 

Piękne sprzęty i pewnie pięknie grają i niech nikt tego nie psuje komentarzem, że oczy mają w tym udział bo to nie ma znaczenia najmniejszego... A ten, jak to Marcin określił mlask, klik, czy jakoś tak to już poezja audiofilko-wintage'owa 😉 

Nie podejrzewałem go o takie upodobania 😂

Bez zbędnego już słowotoku... GRATKI, że utrzymujecie w życiu te Perełki 🤓

Napisano

@MariuszZ Mariusz, Wy , tam budujcie na razie te wzmacniacze. Kiedyś , gdzieś , u kogoś , za lat ...... , też ktoś  może powie o nim perełka . Konstruktorzy tych sprzętów też od czegoś zaczynali :) 

A jak już wszystkich zmęczy dociekanie , czy słyszą różnicę między mp3 , waw , flack , DSD to niech odpalą prezentowany powyżej sprzęt i tu nie ma takich dylematów  :) 

Napisano
38 minut temu, tomek4446 napisał:

A ja nadal pod urokiem vintage , człek czasem nie wie co ma w piwnicy :) 

IMG_2183.JPG

IMG_2145.JPG

U mnie w piwnicy to tylko ogórki ;)

Napisano

Michał nie przejmuj sie - w pewnych okolicznościach takie ogórki mogą być bardzo przydatne i z ,,małymi dodatkami,, bardzo mocno wpływają na jakość słuchanego sprzętu.🙂

Napisano (edytowany)

Roman co fakt to fakt :). Choc dziś przy ogólnym uwielbieniu whisky kiszony ogórek traci na wartości ;). 

Żeby nie gadać po próżnicy, słuchamy z nowego pro streamera w koszcie dodatku do ogórków ;).

16163375641863436541090104971081.jpg

Edytowano przez Gość
Napisano
4 godziny temu, Fafniak napisał:

Nie ma zielonego przycisku

Ma , tylko okrągły, a nie kwadratowy. zmieniłem fotoshopem :)

4 godziny temu, Sanwing napisał:

U mnie w piwnicy to tylko ogórki

Nigdzie nie pisałem że targam to ze swojej piwnicy :) 

Napisano
1 godzinę temu, gienas napisał:

:D to ładnie masz w tej piwnicy ;)

No dobra , przyznaje , że ten NAD to mój ,ale zdjęcie zrobione u córki. Za dwa tygodnie NAD wraca do mnie, do córki wędruje Sansui AU - 907 MR. , o ile nie zamkną granic , bo jedzie z Luksemburga.

Napisano
5 minut temu, Arko55 napisał:

Zapytam z innej beczki, czym robisz tak super jakosciowe fotki? 

Jak chce zrobić dobre zdjęcie to pożyczam od żony Samsunga S10 , bo mój Iphon 8 to jakieś nieporozumienie , jeżeli chodzi o optykę aparatu :)

14 minut temu, Arko55 napisał:

U mnie ostatnio zmiany w postaci systemu Daphile ktory jednak bez problemu wyparł Windowsa.

Rozmawiasz z facetem który całkiem niedawno dopiero opanował WIN 10 :)

Napisano

Powiem tak - trochę moich znajomych ma srajfony - optyka tam jest niezła(albo soft który obrabia to co wychodzi z optyki i matrycy)

Czyścić? bawełniana koszula a chuchnąć dobrym alko. Tu nie ma specjalnych wymagań

Jak jest bardzo tłuste to jeżeli masz płyn do odkażania powierzchni (bez gliceryny i innych dodatków) lub spirytus izopropylowy 

Napisano

Machnąłem Kontaktem / alkohol izopropylowy/ , zdjęcie zrobione po zabiegu.

Dzięki.

IMG_2190.JPG

A tak a'propos systemów, to słucham obecnie plików DSD przez RME podłączone do Sony V5 , ciekaw jestem reakcji konstruktorów tego amplitunera z 1978 roku  na to jakie źródło / plik/ przechodzi przez ich dzieło. :) 

Napisano (edytowany)
58 minut temu, Fafniak napisał:

Czyścić? bawełniana koszula a chuchnąć dobrym alko.

😆

Najlepsze są ściereczki  e-cloth do szkła. Wypróbujcie a nie będziecie chcieli nic innego. Nie trzeba żadnych płynów, powierzchnie zostają idealnie czyste. Czyszczę tym okulary, telefony, obiektywy, piloty i co tam jeszcze mam. Bawełna tylko rozmazuje wszystko i może zostawić mikro nitki a e-cloth nie pozostawia nic. Serio, nic lepszego do czyszczenia nie miałem.

Nie mam już opakowania ale wygląda to tak 

277177558_165201892_514928146337239_764082910624273663_n(1).thumb.jpg.16d6cdce833b2c717cc27906a122fccf.jpg

Edytowano przez Gość
Napisano
2 godziny temu, JohnDoe napisał:

😆

Najlepsze są ściereczki  e-cloth do szkła. Wypróbujcie a nie będziecie chcieli nic innego. Nie trzeba żadnych płynów, powierzchnie zostają idealnie czyste. Czyszczę tym okulary, telefony, obiektywy, piloty i co tam jeszcze mam. Bawełna tylko rozmazuje wszystko i może zostawić mikro nitki a e-cloth nie pozostawia nic. Serio, nic lepszego do czyszczenia nie miałem.

Nie mam już opakowania ale wygląda to tak 

277177558_165201892_514928146337239_764082910624273663_n(1).thumb.jpg.16d6cdce833b2c717cc27906a122fccf.jpg

Kolego ,którą polecasz najbardziej nadającą się do czyszczenia szkła ?