Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
7 minut temu, seba3002 napisał:

Ładne, słuchałem Tomka WBA z moimi PMC. Podobało mi się. Gdybyś sprzedał je za pół ceny, chętnie bym wziął 😉

Wiem. Każdy by chciał kupić je za pół ceny. Aż tak bardzo nie zależy mi na sprzedaży 🤓 zdziwił byś się jakie kwoty ludzie proponują🤣

2 minuty temu, Kraft napisał:

Tylko, czy wszystkie grają tak samo? Czyż każde nie są customizowane?

Generalnie we wszystkich układ jest ten sam. Tylko Tomka i Audiowita były robione na innych trafach. Na stronie tego nie ma ale w ofercie WBA Irony są w 3 wersjach - ironbird PSE, ironbird SE, ironbird A/B

Napisano (edytowany)
5 minut temu, Marcin K napisał:

zdziwił byś się jakie kwoty ludzie proponują🤣

Nie dziwię się, siedzę trochę w tej "branży" i wiem jak działa olx i inne portale aukcyjne. Co do WBA. Bardzo spodobało mi się to, jak te kolumny dodały "mięsa" moim kolumnom🙂. Chociaż z drugiej strony podobny efekt mam słuchając ATC i marantza. Także gdybym miał pójść w te WBA, mogłoby się okazać, że np metal już nie grałby z taką lekkością. 

Edytowano przez seba3002
Napisano
1 minutę temu, seba3002 napisał:

Nie dziwię się, siedzę trochę w tej "branży" i wiem jak działa olx i inne portale aukcyjne. Co do WBA. Bardzo spodobało mi się to, jak te kolumny dodały "mięsa" moim kolumnom🙂. Chociaż z drugiej strony podobny efekt mam słuchając ATC i marantza. Także gdybym miał pójść w te WBA, mogłoby się okazać, że np metal już nie grałby z taką lekkością. 

Słuchałeś WBA Tomka jeszcze przed zmianą stopnia wejściowego czy już po?

Napisano (edytowany)
21 minut temu, Marcin K napisał:

Generalnie we wszystkich układ jest ten sam. Tylko Tomka i Audiowita były robione na innych trafach. Na stronie tego nie ma ale w ofercie WBA Irony są w 3 wersjach - ironbird PSE, ironbird SE, ironbird A/B

Generalnie. Ale z Tego, co pamiętam Tomek potem jeszcze raz czy dwa udoskonalał. 

21 minut temu, Marcin K napisał:

Edytowano przez Kraft
Napisano
17 minut temu, Arko55 napisał:

@audiowit Wrzucałeś może fotki z ukończenia zabawy na nowej akustyce? dawniej były z 2 zdjęcia a ciekawi mnie jak wyglądały boczne i za plecami ścianka :3

Arek, wrzucałem już kilka razy boki i tył. Nie chcę robić zdjęć za każdym razem. Musiałbym za każdym razem sprzątać sprzęt np, którego nie chcę pokazywać.

Tak już na marginesie to ta Integra Pier audio ( alias yaquin mc84 )poległa sromotnie na Kudosach. Nawet nie chce mi się opisywać, co było nie tak. Nie ta liga co WBA i Plinius. 

1 minutę temu, Marcin K napisał:

Tak bo układ byl zmieniany do najnowszej wersji czyli tej co mam ja w moich blokach 

Jest znaczną różnica w brzmieniu pomiędzy tymi dwoma wersjami. Poprzednia jest cieplejsza, wolniejsza. Najnowsza szybsza i jaśniejsza.

Napisano
1 godzinę temu, audiowit napisał:

Jest znaczną różnica w brzmieniu pomiędzy tymi dwoma wersjami. Poprzednia jest cieplejsza, wolniejsza. Najnowsza szybsza i jaśniejsza.

Pamiętam jak porównywałem Twoje Irony w pierwszej wersji układu jeszcze przed przeróbką z moimi. Pomimo mniejszej mocy Irony SE grały tak jak piszesz - dynamiczniej i jaśniej. Szkoda , że już nie udało się ich posłuchać u mnie po zmianie układu 

Napisano (edytowany)

Mission DAD7000 .

Philips cdm-1

2x TDA1540

1984r

Mało znany w PL klasyk o pięknym dźwięku.

20220131_205119.jpg

Posiada 2 poważne audiofilskie, wady dyskwalifikujące. Ma zintegrowane kable sygnałowe i zasilający: )))

Edytowano przez audiowit
Napisano

1540 w najlepszym wydaniu. Malutki ale ciężki 7-8 kg. Nie jest to oczywiście najlepsze cd jakie słyszałem ale może ten dźwięk się podobać.

Gdyby nie miał zintegrowanych kabli to teraz zamiast słuchać muzyki poprawialbym jego brzmienie ;)