marcinmarcin Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 49 minut temu, Adi777 napisał: A monitory plus subwoofery? Słuchałeś może takich połączeń? Ja mam teraz praktycznie coś takiego 😉 Na górze szerokopasmowiec od 150 - 20kHz, poniżej 150 owalny niskotonowy w podstawie 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Miałem Comp 3 bardzoooo miło wspominam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 10 minut temu, Wing0 napisał: Miałem Comp 3 bardzoooo miło wspominam. Arek chyba też miał, nie🤔? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 @Wing0 Michał - specjalnie dla Ciebie powiekszenie. Choć to jeden z nizszych modeli Alphy to u mnie sprawuje się bardzo dobrze. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 7 minut temu, seba3002 napisał: Arek chyba też miał, nie🤔? Pożyczone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: Tak, to jest jakieś rozwiązanie, ale jakoś nie potrafię się do niego przekonać. Wolę jednak klasyczne stereo. Ale słuchałeś? A jeśli tak, to czego dokładnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 23 minuty temu, Rega napisał: @Wing0 Michał - specjalnie dla Ciebie powiekszenie. Choć to jeden z nizszych modeli Alphy to u mnie sprawuje się bardzo dobrze. Nie wiem jak działa ale wygląda tak jak lubię: solidnie i dostojnie, nadając naszemu hobby już nawet samym wyglądem wyjątkowości i elitarności. Przy nim większość obecnej elektroniki wygląda jakby projektowali ją ludzie na codzień nie mający z audiofilizmem nic wspólnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 @sonique nie będę juz przypominał, że miałeś wpaść na szklaneczkę. Byłaby okazja usłyszeć w akcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 To ja chyba jestem jedynym, któremu wygląd vintage się nie podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 8 minut temu, sonique napisał: Przy nim większość obecnej elektroniki wygląda jakby projektowali ją ludzie na codzień nie mający z audiofilizmem nic wspólnego. Ciekawy wniosek. Miarą "audiofilizmu" jest ilość pokręteł, czy jakiś inny myk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 12 minut temu, sonique napisał: nadając naszemu hobby już nawet samym wyglądem wyjątkowości i elitarności Elitarnośc podobno pojawia się po dobraniu kabli za 150% ceny reszty klocków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) 8 minut temu, Adi777 napisał: To ja chyba jestem jedynym, któremu wygląd vintage się nie podoba. Nie tylko Tobie. Kwestia gustu, a niby o gustach się nie dyskutuje. Mnie Luxmany nie przekonują wizualnie, nawet tenowe naśladujące Vintage. Edytowano 16 kwietnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 5 minut temu, DiBatonio napisał: Ciekawy wniosek. Miarą "audiofilizmu" jest ilość pokręteł, czy jakiś inny myk? Ten myk to jakość wykonania. 14 minut temu, Rega napisał: @sonique nie będę juz przypominał, że miałeś wpaść na szklaneczkę. Byłaby okazja usłyszeć w akcji. Cały czas pamiętam. A te zdjęcia, które od czasu do czasu wrzucasz sprawiają, że to nieuniknione. Sprawa rozwojowa i odezwę się w stosownym momencie;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 1 minutę temu, sonique napisał: Ten myk to jakość wykonania. Ale przedniego panelu? Bo jak widzę wygiętą blachę w literę C udającą porządną sztywną obudowę, to mam wątpliwości. W tym wypadku wolę urządzenia, które mają sztywną konstrukcję, a na górze pokrywę ciężką i grubą. Takie mam zboczenie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Ale przedniego panelu? Bo jak widzę wygiętą blachę w literę C udającą porządną sztywną obudowę, to mam wątpliwości. W tym wypadku wolę urządzenia, które mają sztywną konstrukcję, a na górze pokrywę ciężką i grubą. Takie mam zboczenie 🙂 O zboczeniach tu nie dyskutujemy, OK? Mam jeden „klocek” z 1998r i niestety te nowe ustępują mu na całej lini pod względem jakości wykonania. Niektóre nowe (i niestety drogie) mógłbym określić nawet jako tandetne. Edytowano 16 kwietnia 2022 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Przed chwilą, sonique napisał: O zboczeniach tu nie dyskutujemy, OK? Wiem. O jakości, a dla mnie miarą jakości urządzenia, to też sztywność jego konstrukcji i obudowy. O czym zresztą napisałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Czy ty twierdzisz że jakość wykonania budy Sansui jest zła? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 O sory chyba mi się przycisk zablokował.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 2 minuty temu, Wing0 napisał: sory chyba mi się przycisk zablokował.... Najwyraźniej. A wiesz jak taką budę można ocenić? Bywa, że cudownie "brzdęka" jak się w nią postuka. Prosta metoda. Niestety, to prawda, że również drogie konstrukcje mają cienką blaszkę wygiętą w C. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 A widzę że wystarczy w stół uderzyć a nożyce już grają Fafniak pierwszy ooo kable kable już.... Bo gość napisał że "już samym wyglądem"... Jpd ale macie spine zadka... niezmiennie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 @DiBatonio Co kto lubi tu masz ścianę górną (i nie tylko) która jest odlewem aluminiowym grubości 5 mm. Sama obudowa to ok 5-6 kg, a za duza nie jest 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Przed chwilą, DiBatonio napisał: Najwyraźniej. A wiesz jak taką budę można ocenić? Bywa, że cudownie "brzdęka" jak się w nią postuka. Prosta metoda. Niestety, to prawda, że również drogie konstrukcje mają cienką blaszkę wygiętą w C. To sobie puknij. Może jak pukniesz w kość wygiętą w kształt C to brzdęknie ja pierdziele.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 15 minut temu, DiBatonio napisał: Mnie Luxmany nie przekonują wizualnie, nawet tenowe naśladujące Vintage. No nie gadaj - te z wycieraczkami są bardzo ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) 4 minuty temu, Rega napisał: Co kto lubi To nie kwestia tego, co kto lubi, tylko jak obudowa będzie sobie radzić z rezonansami i drganiami, często od samego ciśnienia akustycznego. 3 minuty temu, Fafniak napisał: No nie gadaj - te z wycieraczkami są bardzo ok Te tak, tutaj zgoda. 😉 Edytowano 16 kwietnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 2 minuty temu, DiBatonio napisał: To nie kwestia tego, co kto lubię, tylko jak obudowa będzie sobie radzić z rezonansami i drganie, często od samego ciśnienia akustycznego. Te tak, tutaj zgoda. 😉 Będzie brzdąkać w rytm muzyki, wysokich Ci doda 😂😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Przed chwilą, Wing0 napisał: Będzie brzdąkać w rytm muzyki, wysokich Ci doda 😂😂 Wyśmiewasz rzeczy których nie ogarniasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts