Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
11 minut temu, tomek4446 napisał:

No to mój 44 letni JVC z twoim by się dogadali :) 

Ustalcie który jest chłopiec, który dziewczynka i jak się podzielicie szczeniakami gdy zostawicie je razem na jakiś czas w jednym pokoju :D

Napisano
Przed chwilą, FromBorg napisał:

Ustalcie który jest chłopiec, który dziewczynka i jak się podzielicie szczeniakami gdy zostawicie je razem na jakiś czas w jednym pokoju

Czekałem na taki wpis , to była tylko kwestia czasu :) 

Napisano
52 minuty temu, MarcKrawczyk napisał:

Nowy zawodnik..

AFF67952-4FCF-49F7-9087-9975A73AC330.jpeg

Kiedyś w kręgu mojego zainteresowania.

Dnia 5.05.2022 o 17:48, Rega napisał:

Nowe źródełko u mnie ,,wybiło,, Już jest, ale posłucham go dopiero za dwa-trzy miesiące, kiedy córcia przywiezie z Danii. 

inline (20).jpg

Dobrze się zastanów, czy nie chcesz z nim zostać na dłużej. Tylko dużo droższe cd grają lepiej.

Laery o których mówicie są podrobkami. Od dawna brak oryg.

Bez przesady. W PL można kupić ładne egzemplarze w niezłej cenie. Ja zapłaciłem grosze więcej, a stan jest bliski perfekt.

P.S. Widzę, że wątek wrócił w końcu na właściwe tory. Już przestałem zaglądać na to forum :)

Napisano
1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał:

no, no niezłe namaszczenie...

Polowałem na m ale nic na rynku wtórnym się nie pojawiało. Ideałem byłby x no ale....

Mam duże zaufanie do tej firmy. Bardzo dobry stosunek jakosć/cena.

Napisano

A teraz trochę egzotyki z końca lat 80tych. Najwyższy model wzmacniacza NEC model A10X. O ile NEC to potentat w produkcji półprzewodników - nie jeden z nas ma tranzystory końcowe właśnie tej firmy o tyle sprzęt audio tej firmy to rarytas oferowany głównie na rynek Japan. Ten model to klasa solidności; wykonanie top, porządne  kondensatory Elna, świetne ekranowanie i moc ok 150w na kanał. Dźwięk tez wysokiej klasy - nie ma do czego się przyczepić. Jest moc, przestrzeń, wypełnienie pasma to może się podobać. Konstrukcja dual mono.

F1240FF0-9A34-41A8-A4E6-E476C7C36253.jpeg

F9F498F8-E38E-4C3C-BE01-6001B55DE169.jpeg

AE49F6ED-B7FE-4C50-8B5D-06B3532A094D.jpeg

A64B3222-5A12-42CB-9B94-427831715F7F.jpeg

03535616-6403-4B99-B4BA-4E9620443128.jpeg

Napisano
12 minut temu, lpomis napisał:

Zerwałem poniemieckie dechy w pokoju. SZYBKO, JAKI KABEL SIECIOWY KUPIĆ POD AUDIO bo zaraz legary i podłogę kładę!!!??? Tylko taki nie za tani, żeby na lata starczył!

6C257EED-543D-4875-8F50-D0537EC46613.jpeg

Kazdy o gwarantowanej specyfikacji. Tylko pusc w peszelu. 

Napisano

@lpomis a nie chciałbyś tej przestrzeni czymś wypelnic , nie pamiętam już nazwy ale jest taki granulat który zastępuje styropian , pelni funcje izolacji termicznej a może i ukustycznej nie wnikałem jak to sypałem 😉.  Jest w workach dużych jak kora,  tej wielkości .Pzdr

Napisano
18 godzin temu, kaczadupa napisał:

poprawę definicji basu, prawda? 

Bardziej zależy mi nie ukrywam na wysycaniu źródeł pozornych, żeby wyciągnąć je zdecydowanie lepiej ze sceny muzycznej, przy okazji wprowadzając w ten spektakl nieco pastelu, delikatnie go wygładzając. Oczekuję też wyjątkowo ciepłych, humanistycznych tonacji. Jeśli chodzi o bas to chciałbym jedynie jego melodyjnie plastycznego uwypuklenia ;)

5 godzin temu, Dedal75 napisał:

@lpomis a nie chciałbyś tej przestrzeni czymś wypelnic 

Już kiedyś poprawiałem w tym domu niemiecką myśl inżynieryjną i nie wyszło to na dobre. Od spodu są otwory wentylacyjne i nie wiem czy chcę je czymś zapychać żeby zmniejszyć obieg powietrza. Ale dzięki, to dobra rada, poczytam o tych wypełniaczach mimo wszystko :)

Napisano
37 minut temu, lpomis napisał:

Bardziej zależy mi nie ukrywam na wysycaniu źródeł pozornych

O , kur..a ! :)

Wojtek , nie pamiętam czy byłeś już na Forum jak robiliśmy eksperymenty ze źródłami pozornymi. Konkluzja była taka , że ich lokalizacja , wybrzmiewanie jest różna w zależności od akustyki pomieszczenia i tyle.

Może warto powtórzyć , podaj utwór , czas pojawienia się źródła pozornego w utworze , każdy napisze , rozrysuje gdzie je słyszy.