Rafał S Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 7 minut temu, tomek4446 napisał: Już dawno mówiłem , że w wątku " system dla początkującego" ,dolnym , minimalnym pułapem na start winien być : Teraz mi to mówisz? Gdzie byłeś, kiedy dwa lata temu kupowałem Opale Pylona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 35 minut temu, tomek4446 napisał: Już dawno mówiłem , że w wątku " system dla początkującego" ,dolnym , minimalnym pułapem na start winien być : Tomek - kwiatek już mam, plakat się kupi, a co do reszty to jak będę miał salon odsłuchowy o takiej powierzchni to i stopniowo Maki się pojawią 👍 Chociaż - skoro to dotyczy tylko początkujących, to nie ma się co tym przejmować🙂 12 godzin temu, kaczadupa napisał: Trochę smutno, nie mamy na forum Harbetha, pewnie też Spendora. Co to się porobiło... Mamy na Forum kolegę z Herbatnikami, ale podłamały go komentarze niektórych użytkowników i się ostatnio nie udziela. Spendory ma jeszcze inny kolega, więc nie jest źle! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacomito Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 1 godzinę temu, Rafał S napisał: @Nacomito ma Spendory Classic 2/3. Ostatnio się nie udziela, ale nie skreślajmy go. Jestem jestem Tylko wyjechałem na niemal 3 miesiące na projekt za granicę i jedyne czego słucham to szum fal i wiatr obijający okiennice 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 2 minuty temu, Nacomito napisał: Tylko wyjechałem na niemal 3 miesiące na projekt za granicę Optymistycznie zakładamy, ze Spendorki wciąż stoją (wiele może się zmienić pod nieobecność gospodarza). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacomito Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 4 minuty temu, Rafał S napisał: Optymistycznie zakładamy, ze Spendorki wciąż stoją (wiele może się zmienić pod nieobecność gospodarza). Alarmy, sąsiedzi etc. Jestem dobrej myśłi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 3 godziny temu, RoRo napisał: Chociaż - skoro to dotyczy tylko początkujących, to nie ma się co tym przejmować No jasne. My starzy wyjadacze nie bawimy się już w takie popierdółki. Jak już zaczynamy to od razu od Pylon Opal ! Prawda @Rafał S ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 18 godzin temu, Kraft napisał: Marantz, Bowers, Yamaha, a teraz KEF. Kolejna marka spalona na forum. Dobrze, że chociaż Dali się jakoś wyratowało (na razie). Co z Gato, za które Marcin @MarcKrawczyk, dałby sobie uciąć...😁 19 godzin temu, kaczadupa napisał: Tu się wyłożą, może to wina Naima Uniti Nova a może paczek. Przykro mi. Nie mam pojęcia, czy się wyłożą, bo ja przy łubudu, łubudu pierwszy się wykładam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 1 godzinę temu, MMarek napisał: Nie mam pojęcia, czy się wyłożą, bo ja przy łubudu, łubudu pierwszy się wykładam Żartowałem, paczki masz tylko schodek niżej niż ATC 150 ale tę Uniti Nova to czas zmienić bo ona ładna ale tylko tych naim-owskich stacji radiowych szkoda A już poważnie to Marku masz pięknie grający system i gadam tak tylko dlatego bo Ci zazdroszczę. Za wysokie tony Twoich monitorów dałbym się pokroić. Serio, serio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Cóż za fantazyjny ranking kolumn powstał 😉. Dla każdego właściciela jego paczki są najlepsze i tak powinno być 😁. Niezależnie od budżetu najważniejsza jest radość ze słuchania muzyki na własnym stereo. 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 21 godzin temu, kaczadupa napisał: Tu się wyłożą, Kurna fajne. A jest jakaś druga część , żeby coś się zaczęło dziać ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 1 godzinę temu, muzofan napisał: Cóż za fantazyjny ranking kolumn powstał 😉. Dla każdego właściciela jego paczki są najlepsze i tak powinno być Lubimy rankingi sprzętu audio. To część naszego hobby Inaczej nie powstałaby one od wieeelu lat w najważniejszych audiofilskich magazynach na całym świecie. I nie dla każdego jego paczki są najlepsze. Można tak samo (lub bardziej) doceniać inaczej niż nasz brzmiący, lub będący jego rozwinięciem, system Kolegi. Można też mieć np. cztery bardzo różne pod względem pomysłu na brzmienie systemy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 10 minut temu, kaczadupa napisał: Można też mieć np. cztery bardzo różne pod względem pomysłu na brzmienie systemy. Owszem można i ..... nawet tak mam(4). Jednakże przez wielu uważane jest to za zboczenie bo normą jest jeden uniwersalny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 @Rega ej mi żona czasem mówi że jestem zboczony, ale mam tylko jeden system 😆😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 2 godziny temu, kaczadupa napisał: A już poważnie to Marku masz pięknie grający system i gadam tak tylko dlatego bo Ci zazdroszczę. Za wysokie tony Twoich monitorów dałbym się pokroić. Serio, serio. Kłam, kłam, uwielbiam jak łaskoczesz moją próżność 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 (edytowany) @Wing0 a ja mam 4 i czasem słuchając różnych płyt i wykonawców, mam wrażenie że o 4 za mało. I co mi kto zrobi?😋 A tak na marginesie to przy niektórych realizacjach to nawet w polowie utworu, bym zmienił nie tylko kolumny ale i cały system. Niestety tylko dwa mogę ,,w biegu,,, pozostałe wymagaja trochę więcej czasu. Edytowano 7 lutego 2023 przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 15 minut temu, Wing0 napisał: @Rega ej mi żona czasem mówi że jestem zboczony, ale mam tylko jeden system 😆😉 może nie o audio mówi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 19 minut temu, Rega napisał: @Wing0 a ja mam 4 i czasem słuchając różnych płyt i wykonawców, mam wrażenie że o 4 za mało. I co mi kto zrobi?😋 A tak na marginesie to przy niektórych realizacjach to nawet w polowie utworu, bym zmienił nie tylko kolumny ale i cały system. Niestety tylko dwa mogę ,,w biegu,,, pozostałe wymagaja trochę więcej czasu. Roman 4 systemy czy żony? ;D 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 (edytowany) Michał - co Ty mi tu insynuujesz?🤣. Ja mam już trochę lat , a do czterech żon to trzeba mieć pełnię sił witalnych. Wole cztery systemy😉, a żonę jedną. PS I ta jedna potrafi czasem zagrać na nerwach jak pięć systemów. Edytowano 7 lutego 2023 przez Rega 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 28 minut temu, MMarek napisał: Kłam, kłam, uwielbiam jak łaskoczesz moją próżność Marek , byłem , słuchałem , klasa . Skromność zbędna. Acha , zdjąłeś już to coś ,co Ci się przyczepiło na górze obudowy ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Przypomniał mi się kawał - ,, Przychodzi baba do lekarza z żabą na głowie. Lekarz pyta - co pani dolega, a żaba odpowiada - panie doktorze coś mi się do d..y przyczepiło....,, Przepraszam za OT. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 @MMarekczy to u Ciebie takie liście pochłaniają? A te drivery na kolumnach to super tweetery? O których @tomek4446 pisze? U mnie super tweetery, ot tak stoją sobie, 117mm od „czoła” 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 47 minut temu, AudioTube napisał: U mnie super tweetery, ot tak stoją sobie, 117mm od „czoła” Co to za super tweeter ? Ja myślałem do Alteców o https://www.hifisound.de/Do-it-yourself-Products/Speaker-Drivers/Fostex-T-90-A-Super-Horn-Tweeter.html lub https://www.aperionaudio.com/products/aperion-audio-dual-air-motion-ribbon-super-tweeter-speaker-amt-pair?variant=636581026746774 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 @tomek4446 te ze zdjęcia. Dobrze go „zszyj” u mnie regulacja góry pasma/4 opcje, zrealizowana poprzez zmianę kondensatorów/lutownica nie rezystorów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Hmm , 8 Ohm , pasowałby , pomyślę. Dzięki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts