Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
11 godzin temu, Rafał S napisał:

Tutaj bardziej przydałaby się znajomość oddawanej mocy, która niestety jest podawana tylko za pomocą diod. W praktyce musielibyśmy więc i tak mierzyć głośność aplikacją. 

Jak potrzebne są "wycieraczki" to zostaje klasa AB w integrach Accuphase. Klasa A (jak E-650 i wcześniejsze modele) ma ledbar.

Pozdrawiam 

Napisano

Specjalnie nie musialem się naustawiać. Juz 2 pozycja zrobila się obiecujaca. 1000 pro ma dużo ustawien w wbudowanym dsp. Zwrotnicą narazie odciolem sie na 100hz. Na 250 bylo za wysoko. Nachylenie najpierw 12dB, teraz 18 ćwiczę.

Nadmienię, że żadnych przydźwiekow, brumow, smarzeń. Niepotrzebnie sie martwiłem.

Napisano

Michał narazie to wiesz... poznaję te suby , no i musza sie wygrzać ;).

Wysokie i srednie bardziej klarowne, to bez dwoch zdań.

Scena podobna. Moze troche zyskala na głębokosci.

Jesli chodzi o impact, to tu mozna go "regulować" kwestia przesuniecia rownowagi tonalnej, kwestia przeniesienia cieżaru ( tych samych czestotliwosci )albo bardziej na suby albo na kolumny. Jest jeszcze EQ ale narazie nie mam potrzeby regulacji. No i faza. Najtrudniej mi ustawić. Musze miec czas.

Natomiast juz mogę powiedziec, ze wolalbym przetwornik z włókna weglowego lub z papieru. W svs chyba jest alu. Charakter nieco miekki, poteżny, cieply. Szybkość wystarczajaca ale wolalbym bardziej studyjny nie estradowy charakter. Twardszy.

Źródla pozorne bez zmian, choć wydaje mi się, że coś poprawię ustawieniem.

Główne atuty to wieksza dynamika, klarowność, rozdzielczość i wolumen.

Jestem zadowolony jak na jeden wieczor zabawy choć nie jest to jeszcze ideał.