Dedal Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 👍 czekamy 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 42 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: do porównania z maliną czas start... O fajnie. Tylko jeszcze powiedz jak masz zbudowaną, zasiloną malinkę i jak skonfigurowaną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) U mnie ostatnio zaszły daleko idące zmiany. Najpierw postawiłem na Matrixa X-sabre pro który gra u mnie już około roku czasu i będzie grał jeszcze bardzo długo. Kilka miesięcy temu zmieniłem wzmacniacz z Feliksa 2a3 (bardzo dobry piec) na Lorkę Audiowita (kupiłem nim się pokapował co robi 😂). Lorka to wzmacniacz dla jednych DiY dla innych cel i coś niezwykłego, ja należę do tej drugiej grupy od jakiś 3 lat chodziła za mną chęć posłuchania tego dzieła i jak posłuchałem tak wzmacniacz został. Ostatnim elementem są kolumny AMT ESS 10B które porównywałem dość długo w swoim systemie z AP Virgo 2 które AMT wyparły bezapelacyjnie. Nie wiem czy to pomieszczenie czy moje preferencje ale AMT grają bardzo dobrze, wręcz w niektórych aspektach wyśmienicie. Załączam kilka zdjęć, o kablach nie piszę bo nie mam nic szczególnego, są dopasowane jakościowo do systemu na tym zakończę ;). Została jeszcze żmudna praca nad akustyką. Ps proszę się nie czepiać wykonania stendów ciąłem je nożem i skręcałem kciukiem, nie są super wykonane ale spełniają rolę. Podziękowanie dla Audiowita za sugestie, rady i możliwości odsłuchu sprzętu. Dzięki Witek. Edytowano 7 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 To nie Twoje preferencje. Podłączenie Ess było rewolucją w dźwięku. Sam byłem zaskoczony, bo wiedziałem po usłyszeniu AP, że będzie lepiej ale takiego skoku się nie spodziewałem. Warto dodać, że jest to wersja Ess z membraną bierną. Lorkę może nazwać diy ktoś, kto nigdy jej nie słyszał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) AP Virgo uważam za świetne kolumny, pytanie z czym był problem czy ustawienie, czy pomieszczenie? Już tego się nie dowiemy :). Ważne że za mniejsze pieniądze jest progress w dźwięku. Podobnie miałem kiedyś z kablem zmieniłem na tańszy i dobrze mi z tym choć oczywiście to nie ta skala zmian. Oczywiście AMT to konstrukcja ze sporą membraną bierną (zdjęcie). 25 kg żywej wagi i spora skrzynia robią robotę. Wzornictwo mocno dyskusyjne, ale sądzę że wpisało się całkiem nieźle do mojego archaicznego pokoju ;). Edytowano 7 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 38 minut temu, Sanwing napisał: Ps proszę się nie czepiać wykonania stendów ciąłem je nożem i skręcałem kciukiem, nie są super wykonane ale spełniają rolę. nie wiem co ty chcesz od tych standów wyglądaja ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 @Sanwing miałeś okazję tych nowych kolumn słuchać z Feliksem? Zastanawiam się czy z 4W lampką by się zgrały. Fajne te paczki ESS. Jest para na alle do kupienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Ale to nie jest wersja z memb bierną... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 A jeśli chodzi o wzmacniacze lampowego małej mocy, to nie wydaje mi się to dobry wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) Fafniak nikt nie chciał mi dociąc na solidnej pile i ukośnicą ciąłem nie jest idealnie... Feliksa miałem z AP Virgo długi czas, napędzał je bez najmniejszego kłopotu. Edytowano 7 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 14 minut temu, Sanwing napisał: Fafniak nikt nie chciał mi dociąc na solidnej pile jest coraz gorzej z tego typu usługami. Cokolwiek wychodzi poza prosty standard, jest problemem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) W jednym tartaku nawet nie chciało się Pani sprawdzić cen kantówek jak usłyszała że nieduża ilość... Są oczywiście miejsca gdzie dotną, ale teraz tzw rękodzieło to koszty z kosmosu często. Chyba zatarła się różnica między zwykła usługa, a tym rękodziełem i byle co się podciąga pod to drugie i cnwy winduje ;). Edytowano 7 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Ja tak miałem z blatami pod monobloki z granitu. W zakładzie kamieniarskim facet krzyknoł mi 1800zł. Zrobiłem w " internecie" za 500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Bo w zakładzie kamieniarskim nie pyta się o audiofilskie blaty, tylko o podstawki pod kwiatki dla żony. Sprawdzone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 U mnie była trochę inna sytuacja wymieniałem całą instalację elektryczną w mieszkaniu elektryk krzyknął mi od punktu 150zł 😮 !!!!! Wziąłem tydzień urlopu rozłożyłem kable w ścianach, podłączyłem wszystkie gniazdka/włączniki światła przyszedł kolega z pracy ( elektryk z zawodu ) i podłączył mi to w skrzynce rozdzielczej za 200 zł 4 godziny temu, Sanwing napisał: ukośnicą ciąłem nie jest idealnie... Nie ma draki nie narzekaj 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Nie mówiłem o audiofilskich blatach. Facet chciał mnie spławić, bo pewnie miał mnóstwo zamówień na nagrobki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Budżetowe rozwiązania są najlepsze 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Ja zamiast płyt zastosowałem plastikowe podkładki z Obi. Podniosły mi przody zensorów 5 i było ok. A wzmacniacz się nie grzeje pod amplitunerem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Ostro jedziesz 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 1 godzinę temu, JaZz napisał: To i ja się przełamię i pokaże swoje budżetowe rozwiązania. Wygląda jak wygląda, ale ma grać a nie wyglądać 😏🤟 Całkiem fajnie. Nie chcesz TV powiesić niżej? Ja bym go dał 20cm niżej zaraz nad centralem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 zostawił sobie miejsce na "patrzydło" o 15-20 cali większe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Raczej 50 klatek. Ale to powoduje (dla mnie) nienaturalność i zbliżanie się do produkcji komputerowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Bo większość producentów tych cholernych "patrzydeł" nie podaje czego co zwane jest (o ile pamietam) "motion resolution" a co jest parametrem dosc istotnym przy wyświetlaniu szybkich scen Swoisty "ghosting" LCD niestety jest choc starają sie go eliminować Nie wiem jak jest teraz , ja mam nadal plazmę i nie narzekam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 2 minuty temu, Fafniak napisał: Nie wiem jak jest teraz , ja mam nadal plazmę i nie narzekam Też mam plazmę ale i one mają swoje wady 🙂. 3 minuty temu, JaZz napisał: Znajomy też ma i o ile dobrze pamiętam to chwalił się właśnie jak ona fajnie sobie radzi z ruchem. Z ruchem postaci może i sobie radzi ale nie radzi sobie z szybkimi ruchami kamery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Jedyną plazmą godną zainteresowania to był Pioneer Kuro. Niestety niedostępny od ponad 10 lat. Pozostałe to niestety odcienie szarości zamiast czerni, a jeśli dochodzi użytkowanie w dzień to już zupełna porażka. Kto się przyzwyczaił to jeszcze ogląda, choć obecne LCD (LED) nawet te budżetowe to już ,,inny rodzaj oglądania,, O OLED nie wspomnę. Przerabiałem temat zakupu TV jakiś czas temu. Skończyło sie na flagowcu Sony. Niestety tanio nie było.😕. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts