HQ150 Napisano 5 lutego 2021 Napisano 5 lutego 2021 42 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: do porównania z maliną czas start... O fajnie. Tylko jeszcze powiedz jak masz zbudowaną, zasiloną malinkę i jak skonfigurowaną. Odpisz, cytując
Gość Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) U mnie ostatnio zaszły daleko idące zmiany. Najpierw postawiłem na Matrixa X-sabre pro który gra u mnie już około roku czasu i będzie grał jeszcze bardzo długo. Kilka miesięcy temu zmieniłem wzmacniacz z Feliksa 2a3 (bardzo dobry piec) na Lorkę Audiowita (kupiłem nim się pokapował co robi 😂). Lorka to wzmacniacz dla jednych DiY dla innych cel i coś niezwykłego, ja należę do tej drugiej grupy od jakiś 3 lat chodziła za mną chęć posłuchania tego dzieła i jak posłuchałem tak wzmacniacz został. Ostatnim elementem są kolumny AMT ESS 10B które porównywałem dość długo w swoim systemie z AP Virgo 2 które AMT wyparły bezapelacyjnie. Nie wiem czy to pomieszczenie czy moje preferencje ale AMT grają bardzo dobrze, wręcz w niektórych aspektach wyśmienicie. Załączam kilka zdjęć, o kablach nie piszę bo nie mam nic szczególnego, są dopasowane jakościowo do systemu na tym zakończę ;). Została jeszcze żmudna praca nad akustyką. Ps proszę się nie czepiać wykonania stendów ciąłem je nożem i skręcałem kciukiem, nie są super wykonane ale spełniają rolę. Podziękowanie dla Audiowita za sugestie, rady i możliwości odsłuchu sprzętu. Dzięki Witek. Edytowano 7 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 To nie Twoje preferencje. Podłączenie Ess było rewolucją w dźwięku. Sam byłem zaskoczony, bo wiedziałem po usłyszeniu AP, że będzie lepiej ale takiego skoku się nie spodziewałem. Warto dodać, że jest to wersja Ess z membraną bierną. Lorkę może nazwać diy ktoś, kto nigdy jej nie słyszał. Odpisz, cytując
Gość Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) AP Virgo uważam za świetne kolumny, pytanie z czym był problem czy ustawienie, czy pomieszczenie? Już tego się nie dowiemy :). Ważne że za mniejsze pieniądze jest progress w dźwięku. Podobnie miałem kiedyś z kablem zmieniłem na tańszy i dobrze mi z tym choć oczywiście to nie ta skala zmian. Oczywiście AMT to konstrukcja ze sporą membraną bierną (zdjęcie). 25 kg żywej wagi i spora skrzynia robią robotę. Wzornictwo mocno dyskusyjne, ale sądzę że wpisało się całkiem nieźle do mojego archaicznego pokoju ;). Edytowano 7 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 38 minut temu, Sanwing napisał: Ps proszę się nie czepiać wykonania stendów ciąłem je nożem i skręcałem kciukiem, nie są super wykonane ale spełniają rolę. nie wiem co ty chcesz od tych standów wyglądaja ok Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 @Sanwing miałeś okazję tych nowych kolumn słuchać z Feliksem? Zastanawiam się czy z 4W lampką by się zgrały. Fajne te paczki ESS. Jest para na alle do kupienia Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Ale to nie jest wersja z memb bierną... Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 A jeśli chodzi o wzmacniacze lampowego małej mocy, to nie wydaje mi się to dobry wybór. Odpisz, cytując
Gość Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) Fafniak nikt nie chciał mi dociąc na solidnej pile i ukośnicą ciąłem nie jest idealnie... Feliksa miałem z AP Virgo długi czas, napędzał je bez najmniejszego kłopotu. Edytowano 7 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 14 minut temu, Sanwing napisał: Fafniak nikt nie chciał mi dociąc na solidnej pile jest coraz gorzej z tego typu usługami. Cokolwiek wychodzi poza prosty standard, jest problemem Odpisz, cytując
Gość Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) W jednym tartaku nawet nie chciało się Pani sprawdzić cen kantówek jak usłyszała że nieduża ilość... Są oczywiście miejsca gdzie dotną, ale teraz tzw rękodzieło to koszty z kosmosu często. Chyba zatarła się różnica między zwykła usługa, a tym rękodziełem i byle co się podciąga pod to drugie i cnwy winduje ;). Edytowano 7 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Ja tak miałem z blatami pod monobloki z granitu. W zakładzie kamieniarskim facet krzyknoł mi 1800zł. Zrobiłem w " internecie" za 500. Odpisz, cytując
mkk Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Bo w zakładzie kamieniarskim nie pyta się o audiofilskie blaty, tylko o podstawki pod kwiatki dla żony. Sprawdzone Odpisz, cytując
Gość Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 U mnie była trochę inna sytuacja wymieniałem całą instalację elektryczną w mieszkaniu elektryk krzyknął mi od punktu 150zł 😮 !!!!! Wziąłem tydzień urlopu rozłożyłem kable w ścianach, podłączyłem wszystkie gniazdka/włączniki światła przyszedł kolega z pracy ( elektryk z zawodu ) i podłączył mi to w skrzynce rozdzielczej za 200 zł 4 godziny temu, Sanwing napisał: ukośnicą ciąłem nie jest idealnie... Nie ma draki nie narzekaj 😉 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Nie mówiłem o audiofilskich blatach. Facet chciał mnie spławić, bo pewnie miał mnóstwo zamówień na nagrobki Odpisz, cytując
Gość Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Budżetowe rozwiązania są najlepsze 👍 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Ja zamiast płyt zastosowałem plastikowe podkładki z Obi. Podniosły mi przody zensorów 5 i było ok. A wzmacniacz się nie grzeje pod amplitunerem ? Odpisz, cytując
HQ150 Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 1 godzinę temu, JaZz napisał: To i ja się przełamię i pokaże swoje budżetowe rozwiązania. Wygląda jak wygląda, ale ma grać a nie wyglądać 😏🤟 Całkiem fajnie. Nie chcesz TV powiesić niżej? Ja bym go dał 20cm niżej zaraz nad centralem. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 zostawił sobie miejsce na "patrzydło" o 15-20 cali większe Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Raczej 50 klatek. Ale to powoduje (dla mnie) nienaturalność i zbliżanie się do produkcji komputerowych Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Bo większość producentów tych cholernych "patrzydeł" nie podaje czego co zwane jest (o ile pamietam) "motion resolution" a co jest parametrem dosc istotnym przy wyświetlaniu szybkich scen Swoisty "ghosting" LCD niestety jest choc starają sie go eliminować Nie wiem jak jest teraz , ja mam nadal plazmę i nie narzekam Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 2 minuty temu, Fafniak napisał: Nie wiem jak jest teraz , ja mam nadal plazmę i nie narzekam Też mam plazmę ale i one mają swoje wady 🙂. 3 minuty temu, JaZz napisał: Znajomy też ma i o ile dobrze pamiętam to chwalił się właśnie jak ona fajnie sobie radzi z ruchem. Z ruchem postaci może i sobie radzi ale nie radzi sobie z szybkimi ruchami kamery. Odpisz, cytując
Rega Napisano 7 lutego 2021 Napisano 7 lutego 2021 Jedyną plazmą godną zainteresowania to był Pioneer Kuro. Niestety niedostępny od ponad 10 lat. Pozostałe to niestety odcienie szarości zamiast czerni, a jeśli dochodzi użytkowanie w dzień to już zupełna porażka. Kto się przyzwyczaił to jeszcze ogląda, choć obecne LCD (LED) nawet te budżetowe to już ,,inny rodzaj oglądania,, O OLED nie wspomnę. Przerabiałem temat zakupu TV jakiś czas temu. Skończyło sie na flagowcu Sony. Niestety tanio nie było.😕. Odpisz, cytując
Recommended Posts