Kraft Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 (edytowany) @Fafniak, może Redakcji chodziło o "złoty środek" w znaczeniu sectio aurea? "Złoty podział" też się czasami tak określa. Niech ktoś biegły obliczy, czy tak jest w istocie. Edytowano 8 czerwca 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 Ostatnio pisałem dodatek do posta będąc pewien że się połączą i zrobiłem dwa posty bo w poprzednim kogoś zacytowałem. Kompletnie tego nie rozumiem, przecież zachowaniem dowiedliśmy ze nikt tego nie wykorzystywał (może raczej osoby chcące zmian nie były w stanie udowodnić postawionej tezy) a i tak zmiany zostały wprowadzone. Niestety nie jestem w stanie racjonalnie tego wytłumaczyć. I żeby nikt nie zrozumiał mnie źle, nie jestem zły, wkurzony jestem rozczarowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 Najzabawniejsze, że sam kolega Bogusław zaraz po zmianie zasad walnął bobla i chyba poniewczasie żałował, że już nie może go poprawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 A pytałem „PO CO?” Dla mnie to taka pozostałość czasów komunistycznych, zamordyzm sterowany. Zamiast edukować będziemy wprowadzać restrykcje. Niestety nie jesteśmy w stanie wyrwać się z tego typu myślenia nawet dzisiaj i do tego w tak zabawnych sprawach jak forum o tematyce audio 😏 Mam nadzieje że umrze to w końcu z kolejnymi pokoleniami i moje dzieciaki będą żyły w innej rzeczywistości. Choć dzisiaj obserwując pewne dość spore transakcje finansowe ( rzędu 1000-2000 pln) już zauważam że mają do siebie zdecydowanie więcej zaufania niż dorośli. Uczy ich tego społeczność, niestety u nas jeszcze komuna górą i regulacjonizm ponad wszystko. I podkreślę jeszcze raz powoduje mną rozczarowanie a nie złość. Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, Kraft napisał: Najzabawniejsze, że sam kolega Bogusław zaraz po zmianie zasad walnął bobla i chyba poniewczasie żałował, że już nie może go poprawić. Bogusław tydzień przebywał w szpitalu i pisał z Tableta Samsung Tab S 10,5. Za małe litery dla mnie, wiec z poprawkami słabo i jeszcze ten nadgorliwy słownik. ================================ 5 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Bogusław tydzień przebywał w szpitalu i pisał z Tableta Samsung Tab S 10,5. Za małe litery dla mnie, wiec z poprawkami słabo i jeszcze ten nadgorliwy słownik. Teraz, jak będę chciał po czasie poprawić, to zrobię to w ten sposób. Początkowy wpis + dodatkowy, nadal stanowią całość. Edytowano 8 czerwca 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 I właśnie w takich momentach to się przydawało. Nie po to aby siać ferment i zachodnią zgniliznę forum 😁 21 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Teraz, jak będę chciał po czasie poprawić, to zrobię to w ten sposób. Początkowy wpis + dodatkowy, nadal stanowią całość. Przejrzystość 10 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 (edytowany) 28 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Teraz, jak będę chciał po czasie poprawić, to zrobię to w ten sposób. Początkowy wpis + dodatkowy, nadal stanowią całość. Jak to było? "Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!";) Edytowano 8 czerwca 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 @Redakcja AUDIO ja proponuje się przyjrzeć tym powyższym zwiększającym przejrzystość pomysłom i ponownie zastanowić nad ustawieniami forum 🙂 1 minutę temu, Kraft napisał: Jak to było? "Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!";) Widzę Kraft że złapałeś mój nastrój 🤣 Dałbym plusik ale.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 Co mogę napisać? Jest mi przykro że nie starcza Wam 3h na edycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 To raczej mnie jest przykro że aż tak ciężko Ci zrozumieć o co chodzi 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 Szkoda że brak tu na forum opcji, "Ankieta", tak jak jest na sąsiednim forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 Ale czy to forum ma być takie samo jak inne forum???? To jest celem????? Zupełnie nietrafiona uwaga według mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 46 minut temu, Inferno napisał: To raczej mnie jest przykro że aż tak ciężko Ci zrozumieć o co chodzi +1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2019 btw chciałem dorzucić co tam sobie słucham po 28 minutach i już nowy post ... ile tam jest 15 minut ustawione ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 hehhehehehe Może to złota mediana ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 11 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 @Kraft, @Fafniak na Wasze wykresy można liczyć Dzięki za skrupulatne wyliczenia i zaangażowanie. Nie chcę, abyście czuli się pomijani, jednak 12 h na edycję postów to dużo. @Bogusław Kożyczkowski ankiety możemy robić, kiedyś była. Jeśli chodzi o czas edycji postów, to ustawiłam 3h, ponieważ wydaje mi się to optymalne. Zdarzały się przypadki, że posty były edytowane lub usuwane, a ich twórcy udawali Greka. Nie reagowaliśmy wtedy, ale skoro temat został wywołany, to może warto? Trzy godziny to sporo (jeśli ktoś ma czas na napisanie posta, ma czas i na jego przeczytanie, to zajmuje kilka sekund), a świadomość, że czasu jest tyle (jednak więcej niż 15 minut), ma szanse pozytywnie wpłynąć na piszących, którzy może będą bardziej skrupulatnie tworzyć swoje wypowiedzi. Jednak miło się czyta zdania, może niekoniecznie okrągłe, ale przynajmniej pozbawione dużej liczby błędów ortograficznych. Nie wydaje też mi się, aby panował na naszym forum specjalny zamordyzm, wręcz przeciwnie, w swoim czasie byłam oskarżana za zbyt dużą pobłażliwość, ba, oczekiwano ode mnie niemal braku zaangażowania Nie obrażam się także za złośliwości i łapanie za słówka Jeśli czas edycji postów jest tak ważny, to możemy zastosować metodę demokratyczną i zrobić ogólną ankietę, bo jednak w bieżącym wątku bierze udział kilka osób. @Kubakk, sprawdzę, czy jest 15 minut. Wydaje mi się, że zmniejszałam, bo z kolei wiadomości na PW łączyły się jak głupie. Mogę ustawić 60 minut. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 24 minuty temu, Redakcja AUDIO napisał: ankiety możemy robić, kiedyś była. Miałem pomysła by zrobić ankietę i wstawić w wątek "Stereo" i "Kino Domowe", tak by wszyscy mogli zaznaczyć swój wybór, bo to tam najwięcej osób się kreci (pisze), ale.........odpuściłem Tak, pamiętam że naciskałem na interwencje w związku z wyśmiewaniem od populacji słyszących mniej (koniecznie w własną racją) od tych, którzy różnicują inne elementy w torze Audio, nie tylko po kolorze. I w ten sposób, W.Pszoniak nam uciekł, a jego wiedza jest spora i przydatna. Pamiętam też wpisy, dyscyplinujące moderatora, by napięcie rozładować. Ale, my tu nie o tym..... Jak dla mnie edycja 3 godziny to i tak za dużo, ale jeśli taka wola większości, niechaj tak będzie. Best regards. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 11 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 (edytowany) 2 godziny temu, Redakcja AUDIO napisał: jednak 12 h na edycję postów to dużo. Biorąc pod uwagę że zupełnie nikt nie był w stanie wskazać przypadku tutaj na forum gdzie ktoś nadużywał tej możliwości to według mnie wcale nie zbyt dużo. Pisałem wcześniej ale rozumiem że argument teorii spiskowej ma zdecydowanie większą wagę. Poddaje się 🖐🙂🖐 Edytowano 11 czerwca 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 września 2019 Udostępnij Napisano 5 września 2019 Odnośnie problemów ze spamem (i narzekania że się pojawia) to w szybszym usuwaniu śmieci pomocne jest zgłaszanie przez użytkowników naszego Forum takich przypadków (wystarczy zgłosić jeden taki post, nie trzeba kilku !) . Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 Zmiany w dwóch działach na Forum AUDIO: 1) rozszerzyliśmy dział DIY o problemy związane z naprawą sprzętu w serwisach (i nie tylko w serwisach). Teraz jest to "DIY, czyli Do It Yourself oraz serwis i modyfikacje sprzętu" i w tym właśnie dziale proszę umieszczać tematy dotyczące serwisowania sprzętu (własnoręcznie oraz w serwisach) a także modyfikacji sprzętuhttps://forum.audio.com.pl/forum/3-diy-czyli-do-it-yourself-oraz-serwis-i-modyfikacje-sprzętu/ 2) rozszerzyliśmy główny (wytłuszczony) opis działu "PC-Audio / ..." o tematy dotyczące DJ oraz sprzętu do nagłośnienia imprez obecnie jest to "PC-Audio / iPhone / iPod / głośniki bezprzewodowe / DJ i nagłośnienie imprez".https://forum.audio.com.pl/forum/5-pc-audio-iphone-ipod-głośniki-bezprzewodowe-dj-i-nagłośnienie-imprez/ Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 Zmiany w dziale "Słuchawki" na Forum AUDIO: Dział ten został właśnie rozszerzony - obejmuje obecnie również wzmacniacze słuchawkowe. https://forum.audio.com.pl/forum/32-słuchawki-i-wzmacniacze-słuchawkowe/ Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 26 października 2020 Udostępnij Napisano 26 października 2020 (edytowany) Myślę, że już czas, by była możliwość zamienić wyświetlanie strony forum na ciemną (nocną) ....styl/motyw. Edytowano 26 października 2020 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 października 2020 Udostępnij Napisano 26 października 2020 (edytowany) 3 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Myślę, że już czas, by była możliwość zamienić wyświetlanie strony forum na ciemną (nocną) ....styl/motyw. Pomysł fajny Ale masz na mysli automatyczne np. o godz. 18.00 czy tez z funkcją "włączania manualnego" dla tych co chcą taki gadżet? Edytowano 26 października 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 października 2020 Udostępnij Napisano 27 października 2020 (edytowany) chodzi mi o ..... To te same softy obu forum. inne forum tez ma taki myk. Słynny Google też daje nam już wybór w wielu swoich aplikacjach. Myślę, że to już tez czas ... "nie odstawać od reszty" Edytowano 27 października 2020 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 października 2020 Udostępnij Napisano 27 października 2020 @Bogusław Kożyczkowski ustaw se na monitorze by było ciemno Albo siedź na forum w okularach przeciw słonecznych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts