Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Rega napisał:

Zaledwie jeden wykonawca. 

konkretna:D nie będę pisał o ilości zielonych bo jeszcze ktoś wyśle mnie do AA.

Ale polecam nowego Dylana, jest super zgrany i utrzymany w nastroju balladowo-bluesowym.

Kolej na Harpera, czekałem na wznowienie jego płytki, nagrania z 69 r.

Życzę smacznego:9_innocent:, wykonawca też wytrawny.  

Edytowano przez Karol64208
Napisano

Przebojowy album Arta Garfunkela "Breakaway" z 1975 r. (przesłuchałem go dzisiaj trzy razy, więc chyba zasługuje żeby tu o nim wspomnieć). 

Podoba mi się jego klubowa okładka. Intrygujący kadr  - aż chce się powiedzieć: taki to pożyje. Niestety znam dalszy ciąg historii. Widoczna po prawej stronie aktorka Laurie Bird, związana uczuciowo z piosenkarzem, popełniła kilka lat później samobójstwo w jego mieszkaniu.

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Karol64208 napisał:

pomówimy o tym za 52 lata:D

ale tak poważnie to nie ma szansy żaden obecny wykonawca, z młodej generacji.

Przykre:S ale nie mamy na to wpływu. Wszystko co najlepsze było w muzie to lata 50 do 80. Trafiają się perełki, ale to jednorazowe - płytka albo utworek.

Edytowano przez Karol64208
Napisano

dodam; Elton John, Rod Steward, Jeff Lynnes z ELO /jutro wybieram się po jego nową płytkę/, 

dalej St.Wonder, P. Mc Cartney, Ringo Star, Bob Dylan, Neil Young:D

i wielu ze starej gwardii z lat 60, 70, którzy tworzyli Rock, Blues, POP. Country itd.

Napisano
1 godzinę temu, Kubakk napisał:

PS: @RoRo czemu fotki są obracane na forum ?

Trudno powiedzieć czemu-bo to raczej wyjątek niż reguła, więc niełatwo znaleźć przyczynę.

A co do długowiecznych zespołów -szwajcarski Yello przekroczył 40 lat muzykowania i mają dużą szansę na kolejne lata...

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)
5 godzin temu, Kraft napisał:

Eminem

Z nowych to z całą pewnascia Eldo czy tez np. Wojtek Sokół. Albumy wydane ok 15-20 lat temu nadal mocno odsluchiwane tzw. Klasyki. Nie mowiac ze tez jedne z lepiej wydanych chociazby "czysta brudna prawda" Wojtka i Marysi....

Screenshot_20200807-235400_YouTube.jpg

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
Dnia 7.08.2020 o 22:20, Fafniak napisał:

młodsi ale ten koncert "zarżnałem" na VHS  -2 kasety były :)

https://www.koncertomania.pl/felieton/106273-koncerty-wszech-czasow-monsters-of-rock-moskwa-1991.html

Szkoda tylko że James znowu wylądował na odwyku i głos mu siada totalnie. Jego wokal na nowym S&Mie brzmi źle. Cieszę się, że zdążyłem jeszcze usłyszeć go na żywo przed tą całą historią. 

A u mnie z rzeczy starszych - Graveworm - Fear Of The Dark 
A z nowszych Batmetal i cały Dethklok.

Napisano
5 minut temu, Fafniak napisał:

szkoda chłopa

I tu się pojawia problem filozoficzny. Czy gdyby nie doświadczone cierpienie, np. związane z nałogiem, artyści stworzyliby to, co stworzyli? W wielu przypadkach odpowiedź brzmi - nie. 

Napisano

wczoraj moja Pani wybrała się do sklepu coś tam poszukać... Ja natomiast znalazłem dwie pozycje 

48.thumb.JPG.1920eac74afc782f5035f736736315e4.JPG

na utworach Vangelisa czuć jak niskie oddychają - super :D

Nie są najnowsze ale brakowało mi w kolekcji, a Pani cos też znalazła:15_yum: