Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@gienas nie mysl, że ja często słucham BVSC. To tak dwa, trzy razy na rok. Na ogół zupełnie inny rodzaj muzyki. Ale zadrzyło mi sie tez pojechac w czerwcu 1986 roku do Budapesztu aby posluchać Frediego na żywo. Za bilet zapłaciłem 1500 Ft. Wspomnienia na cały żywot.

Napisano

Z góry przepraszam Koleżanki i Kolegów używających tranzystorów,  ten utwór brzmi doskonale z lampą. Już kiedyś go polecałem. ale jest tak wspaniały, że pozwole sobie jeszcze raz

Napisano

@JaZz za ok. pół godziny odpalamy 5 odcinek, więc postaram się wyłapać :) Ogląda się dobrze, ale poziom moim zdaniem nieco spadł, pod koniec 3 odcinka przysypiałam! No ale czekam na resztę, fanką będę tak czy siak :) Generalnie muzyka w każdym sezonie sztos, m.in. ten kawałek przypadł mi do gustu ❤️

Napisano (edytowany)

Taka niewesoła piosenka mi często ostatnio towarzyszy.

I jeszcze ulubiona melodia i film, zawsze mnie wzrusza

Po namyśle widzę podobny rodzaj nostalgii w obu utworach.

Edytowano przez Asia
Napisano
3 godziny temu, Asia napisał:

I jeszcze ulubiona melodia i film, zawsze mnie wzrusza

Ładny soundtrack, co prawda nie jest to moja ulubiona ścieżka dźwiękowa Ennio, ale jest ładnie. Film też lubię, ma taki specyficzny, nostalgiczny klimat, trochę jak w "Dawno temu w Ameryce".

Napisano
18 minut temu, Adi777 napisał:

nie jest to moja ulubiona ścieżka dźwiękowa Ennio

A ulubiona?

Jeśli idzie o klimaty filmowe to chciałam jeszcze napisać, że gdy byłam małym chłopcem byłam całkowicie zauroczona Audrey Hepburn @Kraft

Napisano
35 minut temu, Asia napisał:

A ulubiona?

Właściwie, to nie wiem. Prawdopodobnie "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie".

"Dawno temu w Ameryce" też byłoby wysoko. Z drugiej strony, nie znam jeszcze wielu prac Morricone, więc dużo mogłoby się tu zmienić.

Napisano
4 godziny temu, Asia napisał:

Jeśli idzie o klimaty filmowe to chciałam jeszcze napisać, że gdy byłam małym chłopcem byłam całkowicie zauroczona Audrey Hepburn @Kraft

Może jestem perwersyjny, ale moim zdaniem ślicznie wyglądała w "Powrocie Robin Hooda" i w "Na zawsze".