Rega Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Rumours!? Owszem, ale z winyla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 5 minut temu, Rega napisał: Rumours!? Owszem, ale z winyla. Owszem zazdroszczę Wam wszystkim którzy macie gramiaki i pokaźne kolekcje winyli. Kusi mnie to bardzo i może kiedyś się zdecyduję... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Muzyka ,,z epoki,, na winylu ciąg dalszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Jestem tradycjonalistą i wolę oryginał😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 U mnie od rana nowy album Nicka Waterhousa na gęstym pliku. Promenade Blue. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 34 minuty temu, HQ150 napisał: U mnie od rana nowy album Nicka Waterhousa na gęstym pliku. Promenade Blue. oj dobre dziękuję- dopisuję do swojej listy ja w tej chwili gram Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 37 minut temu, Fafniak napisał: oj dobre dziękuję- dopisuję do swojej listy Jak to Ci się spodobało to może to też. PJ HARVEY Is This Desire? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 To raczej nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Znalezione w szafie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Trochę klasyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 4 godziny temu, JaZz napisał: And justice już raczycho zżera. RIP Również dziękuję. Właśnie leci. 👍 Edit: nie no świetnie mi się go słucha. Aż musiałem edytować żeby jeszcze raz podziękować Dzięki 🏆 Cieszę się, że w tak ponury czas możemy się czymś przyjemnym poczęstować. A skoro tak Ci się spodobało to bilety jeszcze są https://goingapp.pl/wydarzenie/nick-waterhouse/pazdziernik-2021/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Mistrz organów B-3 Dr. Lonnie Smith oraz gościnnie pancur weteran Iggy Pop Ciekawe połączenie 10 godzin temu, HQ150 napisał: U mnie od rana nowy album Nicka Waterhousa Dobry klimat. Dzięki 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 (edytowany) Jak Wam aż tak podszedł ten album stylizowany na kalifornijskie klimaty lat 20 tych to może coś takiego. Ta dziewczyna w ,, Old Fashioned Girl'' ma głos jak ze starego kina. Ale od razu zaznaczam, że realizacyjnie to jest bezwzględnie XXI wiek. Ta płyta jest zrealizowana po mistrzowsku. Tego mi trochę brakuje na płycie Nicka Waterhouse. Edytowano 11 kwietnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Chcialbym zaprezentować utwór "wersy nocą" wybitnego rapera. Wiem ze na słowo "rap" wielu reaguje niezbyt przychylnie ale to tylko dlatego ze nie znają naprawde wartosciowych pozycji w polskim rapie. O ile mnie pamięć nie myli to nie znajdziemy tutaj ani jednego niecenzuralnego słowa. Poezja w stylu Pih-a rozkłada na łopatki... polecam ten kawałek jak również cały album zatytuowany "Kwiaty zła". By uchylić rąbka tajemnicy jak zbudowana jest treść w tym utworze, i tym samym zachęcić do odsłuchania tego kawałka, wrzucę początek utworu w formie pisanej.... ""Jak król w królestwie cieni, ja i mój pokój - Tkwię w ćwierć śnie, skąpany w półmroku Czuję więź z kartką - to jest to miejsce i czas; Cicha nitka atramentu pulsuje jak tętnica; Wędrówka bez granic, w podróż w zaświaty - Ja sam na sam ze sobą i mój chory imperatyw Rytm przypływu i odpływu, ciszy i nie-ciszy Między nami rytm słów, odstępów między słowami"".... Polecam👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Rap, hip hop to totalnie nie mój świat i nie do końca rozumie tego fenomenu popularności tej muzyki, chyba już za stary jestem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Kawałki jak ten powyżej skłaniają do refleksji zatrzymania sie na chwilkę. Utozsamianie sie z autorem przekazu. Staram sie zrozumiec ze dla niektórych głębsza analiza utworu może nie być łatwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Ja ostatnio słucham nowego albumu Evanescence.😀👍👍👍👍👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 Dałem dosyć głośno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 25 minut temu, JaZz napisał: I co fajny? Kiedyś podobały mi się jakieś, hm, max 2 pierwsze albumy ale i tak dla mnie to taki pop metal i rzadko się przyznaje do tego Fajny, na tyle że już wylądował na dysku.🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 (edytowany) 18 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Chcialbym zaprezentować utwór "wersy nocą" wybitnego rapera. Wiem ze na słowo "rap" wielu reaguje niezbyt przychylnie ale to tylko dlatego ze nie znają naprawde wartosciowych pozycji w polskim rapie. O ile mnie pamięć nie myli to nie znajdziemy tutaj ani jednego niecenzuralnego słowa. Poezja w stylu Pih-a rozkłada na łopatki... polecam ten kawałek jak również cały album zatytuowany "Kwiaty zła". By uchylić rąbka tajemnicy jak zbudowana jest treść w tym utworze, i tym samym zachęcić do odsłuchania tego kawałka, wrzucę początek utworu w formie pisanej.... ""Jak król w królestwie cieni, ja i mój pokój - Tkwię w ćwierć śnie, skąpany w półmroku Czuję więź z kartką - to jest to miejsce i czas; Cicha nitka atramentu pulsuje jak tętnica; Wędrówka bez granic, w podróż w zaświaty - Ja sam na sam ze sobą i mój chory imperatyw Rytm przypływu i odpływu, ciszy i nie-ciszy Między nami rytm słów, odstępów między słowami"".... Polecam👍 Czemu nie. To jest mój typ na hip hop i rap w Polsce I: Edytowano 12 kwietnia 2021 przez Bahzell Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 Łona i weber - rulez! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 ktoś słucha jeszcze króla popu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 LL COOL mr. smith wydanie amerykańskie. Dobra czarna muza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Dzisiaj coś takiego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts