Adi777 Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 23 minuty temu, JohnDoe napisał: Dzięki bo to jest naprawdę zajebiste 👍 Nie spodziewałem się, że komuś się spodoba 😉 Ja ich znam tylko z płyty Cavalcade z tego roku, ale mam w planach poznać resztę. A nie, sorki, słuchałem jeszcze ich albumu "Schlagenheim" (2019). Dobry, ale nie nadzwyczajny, Cavalcade znacznie lepszy, ale mam świadomość, że nie do każdego trafi - brzmienie avant-progowe. Bardzo gęste i intensywne granie, także zgiełkliwe. 2 godziny temu, JohnDoe napisał: Chyba dopiero ma wyjść ten album? Coś wyczytałem na YT. To jest ich ostatni album. 8 utworów, na płycie nie ma Sugar/Tzu, są za to inne utwory, których nie ma na tym KEXP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 paczucha dotarła, to trochę ultravoxa posłucham... a tak poza tym, to bardzo ładne wydawnictwa są Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Do mnie ostatno też dotarła megapaka. Tym razem od dobrego Kolegi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Masabumi Kikuchi - Poo-Sun (1970) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Już chyba kiedyś wrzucałam, ale co tam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 paczucha dotarła, to trochę ultravoxa posłucham... a tak poza tym, to bardzo ładne wydawnictwa są Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Właśnie wróciłem ze spotkania z Markiem Bilińskim, które odbyło się w Salonie Nautilus Północ i przywiozłem dwie płyty z dedykacją dla siebie. Druga ... to płyta "PO DRUGIEJ STRONIE ŚWIATŁA" która premiere ma za kilka minut, czyli 13,08,21 a obecnie ja już zapoznaję się z materiałem, który co nieco słyszałem dzisiejszego wieczoru .... Live. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Marek już kiedyś coś nagrał ok, wiec czekamy na nowości co będzie jeszcze lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Poprawiam wieczorne/nocne zdjęcie obu płyt. Oprócz obecnej premiery, to kolejny album będzie koncertowy. Z opowiadania P. Marka wiadomo, że materiału jest tak dużo, że będzie to album dwupłytowy + (prawdopodobnie) ruchome obrazki na nośniku Blu-Ray ----------- Co do płyt, to, nowy album wydano też w odmianie limitowanej (do kupienia na miejscu) na przezroczystym winylu, jest ich tylko 500szt, no ja niestety nie zbieram tego nośnika (brak gramofonu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 i następna niezła nowość od weterana... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 U mnie trwa ostatnio jazzowa japońszczyzna, więc kolejny album. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 @Bogusław Kożyczkowski- miałem okazję porozmawiać z Markiem Bilińskim w 1982 roku, kiedy jeszcze grał w grupie Bank. Po koncercie poprosili mnie i kolegę za kulisy. Pogadaliśmy ok pół godziny. Niestety wtedy jeszcze nie mieli płyt do rozdania i tym bardziej do podpisania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 7 minut temu, Rega napisał: Markiem Bilińskim w 1982 roku, kiedy jeszcze grał w grupie Bank. " Jestem Panem świata" to była moja jedna z pierwszych płyt winylowych jakie katowałem na gramofonie Artur , z podpiętymi kolumienkami z dykty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 (edytowany) To był pierwszy i jedyny raz, kiedy miałem okazję porozmawiać z Panem Markiem. Miałem 22 lata i .... koncert Banku był wtedy jednym z niewielu wydarzeń o których pamięta się do końca życia. Porozmawialiśmy z braćmi Iskrowiczmi oraz z Panem Markiem jako dwaj z całego audytorium uczestników koncertu. Poczuliśmy sie bardzo wyróżnieni. Cztery lata później byłem jednym z ponad sześćdziesięciu tysiecy uczestników konceru Queen na Nepstadion w Budapeszcie. Miałem okazję słyszeć Frediego na żywo. Wrażenia niezapomniane, naprawdę do końca życia. PS Moim zdaniem najlepszy utwór Banku to ,, Ciągle ktoś mówi coś,, Edytowano 13 sierpnia 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 (edytowany) Nie wiem jak Szanowne Państwo , ale ja uwielbiam piosenkę aktorską. Jednym z jej czołowych wykonawców jest Marian Opania. Polecam jego płytę ; Fascynacje". Chyba każdy z nas czasem ma ochotę posłuchać czegoś co zmusza do refleksji , przywołuje jakieś fragmenty z życia . Piękna dykcja , dźwięk fortepianu , mądre teksty. Polecam. Edytowano 14 sierpnia 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 i jaszcze jeden utwór piosenki aktorskiej , tym razem Wiktor Zborowski. @Asia tego typu utwory idealnie sprawdzają się do przetestowania jak nasz system radzi sobie z naturalnością średnicy. Na wokalu idealnie słychać , czy głos jest naturalny , czy słychać wdechy , artykulację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 aj tam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 Legenda free jazzu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 Dry Cleaning Laska w sumie nic nie śpiewa ale cały czas gada. Jak ktoś chce się wsłuchać o czym to warto ale można się pogubić. Mimo wszystko ciekawy jest cały album, fajne gitary i melodia... oczywiście jak dla mnie, moim zdaniem i tak dalej... gdyby był atak że to kicha 😉 @Adi777 przerabiam zaległości tygodnia, muszę powiedzieć, że Black Country New Road - podoba mi się i to bardzo! U mnie jest roon radio które fajnie podpowiada podobne klimaty. Czekam na kolejne propozycje rockowo-psychodelicznie-jazzowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 1 godzinę temu, JohnDoe napisał: przerabiam zaległości tygodnia, muszę powiedzieć, że Black Country New Road - podoba mi się i to bardzo! U mnie jest roon radio które fajnie podpowiada podobne klimaty. Czekam na kolejne propozycje rockowo-psychodelicznie-jazzowo. Coś tam postaram się skrobnąć 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 (edytowany) Hola, hola Adi. Sam na słuchawkach to pewnie bym się wkręcił w klimat bo jest dość tripowy. Ale jak puszczę deko głośniej na kolumnach to Gamelan Semar (coś tam) to moja sąsiadka pomyśli, że jakieś azjatyckie rytuały odp...lam 😆 EDIT, w sumie to sam prosiłem o psychodelę 😉 Edytowano 14 sierpnia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts