Adi777 Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 Smoothjazz - tfu, powinno się to zabić, zanim złożyło jaja 😜 Terje Rypdal – What Comes After (1974) https://open.spotify.com/album/0jH3hTgFooAIJ1FRFeRLhY?si=ZbOKeD5KQpOd5M4u8Dcagg&dl_branch=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 @Rega Taka muza tylko klub i ciemno, dymno a w szklaneczce brązowy płyn "na myszach" . (Wcześniej na VHS miałem "Buena vista..." ) Nie te klimaty, ale również ciekawi gitarzyści - Page, White i Edge, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 @gienas nie mysl, że ja często słucham BVSC. To tak dwa, trzy razy na rok. Na ogół zupełnie inny rodzaj muzyki. Ale zadrzyło mi sie tez pojechac w czerwcu 1986 roku do Budapesztu aby posluchać Frediego na żywo. Za bilet zapłaciłem 1500 Ft. Wspomnienia na cały żywot. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 Przed chwilą, JaZz napisał: Ten kawałek BVSC to smooth jazz? 😳 BVSC nie słuchałem, miałem na myśli tego trębacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 @Adi777 Akurat "Buena Vista..." trzeba oglądnąć słuchając Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 Z góry przepraszam Koleżanki i Kolegów używających tranzystorów, ten utwór brzmi doskonale z lampą. Już kiedyś go polecałem. ale jest tak wspaniały, że pozwole sobie jeszcze raz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 3 godziny temu, Rega napisał: A u mnie na wieczór ze szklaneczką to takie granie z lampą. Brakuje tylko dymu z cygara. Nie palę. Polecam całą płytę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 @JaZz za ok. pół godziny odpalamy 5 odcinek, więc postaram się wyłapać Ogląda się dobrze, ale poziom moim zdaniem nieco spadł, pod koniec 3 odcinka przysypiałam! No ale czekam na resztę, fanką będę tak czy siak Generalnie muzyka w każdym sezonie sztos, m.in. ten kawałek przypadł mi do gustu ❤️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 @Amarok Piękny kawałek. Chyba najładniejszy utwór miłosny jaki znam. Jest taki, jak trzeba. Nieprzesłodzony, bez tony lukru, z dobrym wokalem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 Słuchać tylko na dobrym sprzęcie:-) Realizacyjnie to majstersztyk. Tak powinno się płyty nagrywać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 Od przeszło 30 lat lubię słuchać jej śpiewu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 Caroline Campbeel i Stephan Hauser. Aktualnie CC wolna jest, a więc panowie..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 👌 👌👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 (edytowany) Taka niewesoła piosenka mi często ostatnio towarzyszy. I jeszcze ulubiona melodia i film, zawsze mnie wzrusza Po namyśle widzę podobny rodzaj nostalgii w obu utworach. Edytowano 22 września 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 3 godziny temu, Asia napisał: I jeszcze ulubiona melodia i film, zawsze mnie wzrusza Ładny soundtrack, co prawda nie jest to moja ulubiona ścieżka dźwiękowa Ennio, ale jest ładnie. Film też lubię, ma taki specyficzny, nostalgiczny klimat, trochę jak w "Dawno temu w Ameryce". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 18 minut temu, Adi777 napisał: nie jest to moja ulubiona ścieżka dźwiękowa Ennio A ulubiona? Jeśli idzie o klimaty filmowe to chciałam jeszcze napisać, że gdy byłam małym chłopcem byłam całkowicie zauroczona Audrey Hepburn @Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 "Cinema paradiso" piękny film i muza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 35 minut temu, Asia napisał: A ulubiona? Właściwie, to nie wiem. Prawdopodobnie "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie". "Dawno temu w Ameryce" też byłoby wysoko. Z drugiej strony, nie znam jeszcze wielu prac Morricone, więc dużo mogłoby się tu zmienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 Pora na coś innego niż zazwyczaj 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 3 godziny temu, Asia napisał: A ulubiona? To jeden z moich ulubionych utworów Mistrza: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 Jedna z ładniejszych piosenek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 https://open.spotify.com/album/3I3wHHxGI7jFOzMja07ZcS?si=vEEetUWBQlWTBjrVsaNZVg&dl_branch=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 4 godziny temu, Asia napisał: Jeśli idzie o klimaty filmowe to chciałam jeszcze napisać, że gdy byłam małym chłopcem byłam całkowicie zauroczona Audrey Hepburn @Kraft Może jestem perwersyjny, ale moim zdaniem ślicznie wyglądała w "Powrocie Robin Hooda" i w "Na zawsze". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts