Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
18 minut temu, Sqter83 napisał:

wersja koncertowa brzmi rewelacyjnie

Jeśli chodzi o Toto "Live in Amsterdam", to mam DVD i jakoś nie wracam do niego. Kupując liczyłem na więcej. Instrumentalnie - wiadomo wysoka półka. Ja zresztą jestem trochę fanem Luke'a jako gitarzysty i mam parę jego solowych płyt. Ale sam dźwięk tego DVD mógłby być lepszy, nie sądzisz?

Napisano (edytowany)

trudno  mi się wypowiedzieć bo słucham ze spotiFAJA .. a akurat leci właśnie Live in Amsterdam i zdecydowanie ta płytka odstaje od większości innych nagrań.

Ogólnie zauważyłem że wersje koncertowe na Spotyfaj brzmią w wielu przypadkach o wiele lepiej o zwykłych wydań. 

Edytowano przez Sqter83
Napisano
20 minut temu, J4Z napisał:

Momentami nieźle pokręcone. Na bank narkomani jacyś 😀

To trochę klimaty Zappy czy wydaje mi się? 

Psychodelia, Panie ;) Zappa? Nie, bardziej w stylu Beatlesów, tych mniej piosenkowych, a bardziej poszukujących, albo The Byrds. Coś w ten deseń. Zappa był bardziej "humorzasty".

Ciągnę dalej psychodeliczny pociąg :D

Napisano (edytowany)

@Rafał SPrzesłuchałem na głośnikach Toto - Live in Amsterdam i faktycznie nie jest tak kolorowo... muzycznie fajnie, ale wokal momentami psuje całość. Ale 'Hold the Line' i 'Georgy Porgy' z tej płyty   biorę,  zaklepuje na zawsze :)

a na rozbudzenie z rana  jedziemy z Folk Trapem heh ...

Edytowano przez Sqter83
Napisano
11 godzin temu, Rafał S napisał:

Klasyka. :) A przy okazji świetni muzycy, szczególnie Jorma i Jack. Że nie wspomnę o gościnnym udziale jednego z moich ulubieńców. ;)

Właśnie uświadomiłem sobie, że mam spore braki w psychodelii. 

Napisano
1 godzinę temu, Sqter83 napisał:

a na rozbudzenie z rana  jedziemy z Folk Trapem heh ...

Ale kosmos... 😀.

14 godzin temu, Bahzell napisał:

Up polecam planszówki na podstawie. Są bardzo przyjemne.

👍 O ile czytać Lovecrafta po prostu nie mogę, to planszówki osadzone w tym klimacie uwielbiam.

Napisano (edytowany)

"Najbardziej mnie teraz wk****a u młodzieży to, że już więcej do niej nie należę" 🙃

A do jakiej muzyki Wy wracacie bardziej z powodu sentymentu aniżeli tak zwanej wartości artystycznej?

Ale tę płytę kocham miłością niezmienną i prawdziwą:

Edytowano przez Grzesiek202