Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 minut temu, Asia napisał:

A my dziś mono.

Na dźwięku mono idealnie się pozycjonuje kolumny , szczególnie kąt dogięcia i spójność sceny. Polecam wyłączyć filtry 22D , usiąść w punkcie odsłuchu i posłuchać, czy dźwięk jest idealnie ze środka oraz czy jest ciągły w płaszczyźnie poziomej.

Napisano
23 minuty temu, sonique napisał:

Dla tych co nie chcą szybko zasnąć…

Ciekawy skład. Feldera znam głownie z Crusaders, Arthura Adamsa z jego solowych soul-bluesowych płyt z przełomu wieków. Nawet nie wiedziałem, że grali z Jimmy'm. Smitha jednak wolę albo we wcześniejszym wydaniu, albo te późne płyty. Środkowy okres jakby mniej. Ale to wciąż mistrz. :)

Napisano (edytowany)

Kiedyś już o tym wspominałem , że pragnę stworzyć playlistę opartą o ten wątek. Chciałem powiadomić , że zacząłem

https://open.spotify.com/playlist/6paLZXrDC4naFCCksfOxeG?si=ce8ff9f10e634457

jestem na stronie 21 - szej , wybór jest czysto subiektywny :) Staram się pomijać /choć robię wyjątki / oczywistości w stylu Pink Floyd czy Queen. Skupiam się na zespołach ,których nie znam lub tych zapomnianych / @nowy78 na początku trafiłem na fanów Twojej nuty :) /. Każdy utwór przesłuchuje / choć te które znam nie do końca, przyznaje/ . Fajnie się czyta wpisy z 2009 roku przypominające mi wydarzenia, które wówczas wzbudzały emocje , były teraźniejszością, a obecnie wydają się zamierzchłą historią.

Mam taki plan , byśmy się zmieniali przy tworzeniu listy. Zasada jest prosta , opieramy się wyłącznie na zespołach z wpisów forumowiczów z kolejnych stron. Nie musimy jednak wstawiać każdego zespołu ,czy płyty, tutaj mamy wolną rękę. 

W poniedziałek mogę przekazać pałeczkę , proszę o zgłoszenia . Każdy będzie miał tydzień , nie ma pośpiechu , nie ma znaczenia ile utworów zdoła wstawić. 

Co Wy na to ?

Edytowano przez tomek4446
Napisano
10 minut temu, Asia napisał:

Nuda panie, na tej kwarantannie/izolacji, co nie?

Cholera , jak by tu napisać ? No, masz kurde racje , niestety :) 

A co , pomysł z listą to jakiś objaw ? Mam zacząć się martwić ? No , napisz coś ! :) 

Napisano
53 minuty temu, tomek4446 napisał:

jestem na stronie 21

Gdyby zachować to tempo (2 utwory na stronę) to wyjdzie prawie 500 utworów.

Wróć! Od kiedy zaczął pisać @Adi777? 😝

4 minuty temu, PaVson napisał:

mój 5 letni terrorysta

17 dni bez prawa do amnestii.

Napisano

Na prom dotarłem późno i byłem bardzo zmęczony. „Tylko kilka nut i idę spać” - pomyślałem. Włożyłem słuchawki do uszu, włączyłem „Soil Festivities” i położyłem głowę na poduszce… Zbudziłem się na pełnym morzu grubo ponad godzinę później i to tylko dlatego, że Tidal po zakończeniu odtwarzania płyty zaproponował muzykę kompletnie nie w tym samym ambiencie: dynamiczną i skoczną (ach te nieudolne tidalowe algorytmy). Jednak dzięki nieudolności Tidala, gdyby założyć, że z muzyką w słuchawkach spałbym w najlepsze do rana - zaoszczędziłem przynajmniej 2 tysiące złotych: podczas mojego snu „lądowy” internet przełączył się na satelitarny. I tak, za około 30 minut romantycznego słuchania na morzu zapłaciłem jedyne 200zł.

Soil Festivities - dla tych co nie chcą się za szybko zbudzić…

Napisano
4 minuty temu, Asia napisał:

No nieźle, Marcin roczarowany, że po analizie 8,7% wpisów jest TYLKO 40 utworów.

Zaraz rozczarowany :D Po prostu myślałem że moje darmowe spotify ucięło jakieś 471 kawałków :D