Adi777 Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 26 minut temu, sonique napisał: John Surman - Withholding Pattern O, tego w ogóle nie kojarzę, się posłucha 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 (edytowany) 6 minut temu, Adi777 napisał: O, tego w ogóle nie kojarzę, się posłucha 🙂 W podobnym klimacie do „The Amazing Adventures of Simon Simon”. W sumie „Private City” i „Road to Saint Ives” też jakby z stylistycznie podobne. Edytowano 15 lutego 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 A mówią, że supernait to tylko do ostrego łomotu a tu proszę... Ło matko, ależ pięknie 🥰 https://tidal.com/track/103300603 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Mnie dziś utkwił ten kawałek , a i całą płytę polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 (edytowany) @Rafał S - odwdzięczam Ci się już w tym wątku, też saksofonem, tym razem niepolskim bo należącym do wrogiej, imperialistycznej kultury… Tak by tę płytę z pewnością opisano w naszym kraju w czasie, w którym została wydana… wtedy to po warszawskich ulicach, w jaskrawych skarpetkach i przykrótkich spodniach biegał pewien „bikiniarz”, niejaki Leopold T., siejąc zgorszenie i propagując obce naszej kulturze trendy… Piszę o tym aby łatwiej było uzmysłowić sobie jak to było dawno… no ja urodziłem się dwie dekady później, „circa about”. Jak nie znasz (w co wątpię) to poznasz. Jak znasz - przypomnisz. Mi się podoba. Może ktoś jeszcze rzuci uchem? Warto. Hank Mobley - Messages Dnia 15.02.2023 o 19:14, Adi777 napisał: @sonique Słuchałem tylko raz tego albumu, ale zapamiętałem go jako mocno hardkorowy Ponad godzinny występ na saksofon solo. @Adi777, jazda bez trzymanki. Tak myślałem. 100% wariat. Już go lubię. Dzięki…:) (Coś ostatnio wszędzie te saksofony…) Edytowano 16 lutego 2023 przez sonique 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 @sonique Jak może pamiętasz - nie mam streamera, więc znam głównie to, co mam na płytach. Mobleya oczywiscie kojarzę, ale niczego nie mam. Świetny skład, a w zasadzie składy, bo to 2LP. Bardzo cenię sobie wytwórnię Prestige Boba Weinstocka, bo to tam zaczynało wielu gigantów złotej ery jazzu zanim trafili do Blue Note, Verve, czy (jak Miles) - do Columbii. No i rejestrował wtedy te nagrania dla Prestige najsławniejszy dźwiękowiec w historii jazzu - Rudy Van Gelder. Posłucham ze Spotify'a czy YouTube'a. Już same czasy, nazwiska i okładka mówią mi, że to musi być prawdziwy dobry jazz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Ogromna szkoda, że to wyszło tylko CD. Takie big bandy to ja lubię 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 13 minut temu, Audio Autonomy napisał: Ogromna szkoda, że to wyszło tylko CD. Takie big bandy to ja lubię W składzie sporo znajomych. Brian Lynch, Donald Harrison, Regina Carter, Jim Snidero... - mam solowe płyty ich wszystkich. Lyncha bardzo lubię też w kwintecie Phila Woodsa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 @Rafał S mocny skład Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Tymczasem w 1986 była już wiosna… 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 21 godzin temu, sonique napisał: Jak nie znasz (w co wątpię) to poznasz. Jak znasz - przypomnisz. Mi się podoba. Może ktoś jeszcze rzuci uchem? Warto. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 @MarcKrawczyk Brakuje Ci dwóch najlepszych🙂 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 @sonique Lubisz rock progresywny? Ciekawy jestem, bo prawie zawsze piszemy o jazzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Po dłuższej przerwie na rehabilitacyjnej wracam do prostych ćwiczeń w domu. Nie ma to, jak mocniejsze granie w tle. Skompresowane okropnie, ale i tak mnie grzeje. @J4Z Znasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Wczoraj też minęła ciekawa rocznica, a mianowicie pierwszego koncertu Sisters of Mercy, który odbył się w Alcuin College w Yorku w 1981, najlepsze to to, że byli suportem Thompson Twins, który to tego dnia ale w 1984 wydał płytę into the gap… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 6 godzin temu, Adi777 napisał: @sonique Lubisz rock progresywny? Ciekawy jestem, bo prawie zawsze piszemy o jazzie Pewnie, że lubię ale dzisiaj słucham już bardzo rzadko. Nie mam czasu na wszystko więc muszę wybierać. Co kilka lat jednak, jak chyba każdy, mam ochotę na zmianę. Więc do tego gatunku z pewnością powrócę. Jutro spędzę kilka godzin w samochodzie to się nasłucham. Trilogy też. Dzięki. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 (edytowany) 5 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Wczoraj też minęła ciekawa rocznica, a mianowicie pierwszego koncertu Sisters of Mercy, który odbył się w Alcuin College w Yorku w 1981, najlepsze to to, że byli suportem Thompson Twins, który to tego dnia ale w 1984 wydał płytę into the gap… Mam kilka płyt Sióstr. Kiedyś.....w 2000 roku miałem terenówkę z kołem zapasowym na tylnych drzwiach. Koło miało dekiel ochronny. Dałem ten dekiel do malarni artystycznej razem ze wzorem co ma być na deklu wymalowane. Wzorem była , a jakże, płyta Sisters. Dokładnie ta sama z Twojej fotografii. tj. Greatest Hits Vol 1 . Takie koło z gwiazdą i głową ładnie mi wymalowali. Jeździłem tak 4 lata, do czasu gdy sprzedałem terenówkę i przesiadłem się na auto bez koła zapasowego na tylnych drzwiach ....... Poza tą płytą mam jeszcze Floodland i Vision Think. Miałem jeszcze First & last & always, ale ktoś pożyczył i już nie oddał...... W tamtych latach słuchałem tez namiętnie The Cure.....to tak mi się przypomniało, gdy spojrzałem na Twój avatar......Przypadek ? Z ich dyskografii mam Disintegration. W Polsce była nie do kupienia, ściągałem ją z UK heheh A Talk Talk też słuchałem i płytę mam też Edytowano 18 lutego 2023 przez terracan1929 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Jak przy jakiejś płycie widnieje nazwisko Fripp, to trzeba sprawdzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Zajebista płyta, ruscy umieją w shoegaze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 Lubię tą płytę. GusGus Mexico Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts