Adi777 Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 26 minut temu, TAtomicus napisał: „Cross-winds” Z tej płyty moim zdecydowanym faworytem jest Heather. Cudny utwór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 (edytowany) Zestawienie płyty z posta powyżej i mojej propozycji niech będzie zachętą dla wszystkich do zaprzestania pisania głupot na forum i włączenia muzyki 😁. Obojętnie czy w tym momencie wolisz szatańskie pomioty, czy takie mruczanki 😜. Edytowano 9 marca 2023 przez Grzesiek202 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 (edytowany) Cala płytka naturalnie . Edytowano 10 marca 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 A mnie dziś naszło na taki dark wave… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Everything But The Girl płytka "Home movies" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 25 lat skończyła ta płyta pionierów post rocka. @Adi777 znasz ich? Są elementy jazzu i krautrocka... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Dnia 8.03.2023 o 07:43, MarcKrawczyk napisał: A cóż to za "skarbnica wiedzy" jesli można? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 1 godzinę temu, tchocky napisał: znasz ich? Są elementy jazzu i krautrocka... Znam "Millions now living will never die". Bardzo lubię. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 The only thing you see....The Ace of Spades, uh 😉 Ten utwór trwa za krótko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 14 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: A cóż to za "skarbnica wiedzy" jesli można? A prosić prosić… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 A jaki skład miał Trane na tej płycie, jak przebierał w pianistach. Cedar Walton - nie, może Tommy Flanagan? Albo Wynton Kelly? Paul Chambers, Art Taylor, Jimmy Cobb... Dzisiejsi tenorzy mogą sobie marzyć o nagraniu płyty z którymkolwiek z tamtych sidemanów... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Jeszcze nie czterdziestolatka, ale już coraz bliżej… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Skoro mowa o latach to pół wieku temu z dużymi trudnościami wydano ten album 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Nadchodzi nowy the damned… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 (edytowany) @J4Z Tak mi się skojarzyło: słyszałeś kiedyś J.J. Band czyli Jacka Jagusia z kolegami na żywo? Instrumentalnie nasi miażdżą Brothers Moving swoją wersją Roxanne. A skoro już jestem przy Dżej-dżejach - jedna z moich ulubionych polskich płyt XXI wieku. "J. J. Band I Przyjaciele Grają Utwory Tadeusza Nalepy" Edytowano 13 marca 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Dzień dobry 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Wczoraj wieczorem słuchałem audycji Jana Chojnackiego "Strumień zdumień" w radiu Nowy Świat. Zaprezentował on ponadpółgodzinny utwór The Allman Brothers Band, "Mountain Jam", ich improwizowaną przeróbkę kawałka Donovana "There is a Mountain". Dawno już nie włączałem ich koncertowej płyty "At Fillmore East", na której się on znajduje. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 2 minuty temu, maxredaktor napisał: Dawno już nie włączałem ich koncertowej płyty "At Fillmore East", na której się on znajduje. Moim zdaniem jedna z najlepszych koncertówek lat 70-tych (zarówno w ramach bluesa, jak i rocka). "In Memory of Elizabeth Reed" - czysta magia. @sonique, @Grzesiek202 , @slaw0001, @stach_s. Na pewno znacie, ale i tak przypominam, bo jest na liście moich ulubionych numerów wszech czasów. Pora nieodpowiednia bo to kawałek do wieczornych odsłuchów. @tomek4446 - jak już pisałem, w takich chwilach zazdroszczę Ci lampy. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 @Rafał S Oj dawno tego nie słyszałem. Ale właśnie odpalona została cała płytka. 31 minut temu, Rafał S napisał: Pora nieodpowiednia bo to kawałek do wieczornych odsłuchów. Tu się jednak widzę mamy inne preferencje 😉. Bo jak dla mnie idealne do słuchania w robocie. A żeby słuchać muzyki, którą z kolei proponujemy w temacie o polskim jazzie, to ja muszę mieć spokój i ciche tło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Moim zdaniem jedna z najlepszych koncertówek lat 70-tych (zarówno w ramach bluesa, jak i rocka). Wiadomo 😀 Konkurencja piekielnie mocna 😀 Rory Gallagher - Irish Tour '74 Jimi Hendrix - Band of Gypsys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts