Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 25.06.2023 o 19:23, AudioTube napisał:

W poszukiwaniu dobrego basu zatopiłem się w tym czymś. Nie wiem, czy to dobrze, ale pokój basem oddycha.

74C812D4-5132-4244-A4CC-44EBD98463D1.jpeg

Kojarzyłem okładkę, więc kiedyś na pewno już słuchałem, ale... 

Piękna jest ta muzyka, normalnie przynosi uspokojenie... 👍

Napisano

@Adi777 

Mi się nie podoba, no, powiedzmy że 2 kawałki bym wyjął. Szybko przyszła mi do głowy myśl, że to jakiś nowy alias Ulricha Schnaussa, ze względu na podobieństwo niektórych dźwięków. A skoro go przywołałem, wklejam album, który mi się baaardzo podoba 

Ulrich Schnauss 'Far Away Trains Passing By' (album + bonus)

https://www.discogs.com/release/557096-Ulrich-Schnauss-Far-Away-Trains-Passing-By

Napisano (edytowany)

Są płyty, które bronią się nawet na starej miniwieży, czy głośniczku BT. Ale akurat ta poniższa do nich nie należy. ;) System musi dać choć trochę w miarę sensownego basu, żeby dało się jej słuchać z przyjemnością. Mocni zawodnicy i funkujący jazz z wyrazistym groove'm.

Bill Evans - Soul Insider, 2000 r.

@MariuszZ - pewnie znasz, a jeśli nie to polecam. @KrólKiczu Seba - lubisz takie granie? (Tak mi się skojarzyło, a propos Marcusa Millera, choć akurat tutaj rządzą dęciaki, a bas prawie nie wychodzi poza podawanie rytmu).

@lpomis Wojtek, jestem ciekaw, jak by to grało na Twoich Dali z Regą. U mnie to całkiem fajnie stuka, ale Twój system jest chyba stworzony do takiej muzyki. :)

Edytowano przez Rafał S
Napisano
12 minut temu, MarekPijowczyk napisał:

Ojj mega gościa lubiłem. Szkoda, że tak szybko "odszedł ":( Miał swój niepowtarzalny styl, którego nie miał nikt.

To prawda, ale tak było też z Tiną Turner, Davidem Bowie, Freddim Mercury, czy innymi artystami tamtego pokolenia.

Dzisiaj trudno o takich artystów niestety.

Napisano
13 minut temu, DiBatonio napisał:

To prawda, ale tak było też z Tiną Turner, Davidem Bowie, Freddim Mercury, czy innymi artystami tamtego pokolenia.

Dzisiaj trudno o takich artystów niestety.

To prawda, oni wszyscy byli po prostu niepowtarzalni. Wszystkich, których wymieniłeś też mega lubiłem

Napisano
53 minuty temu, Fandiscopolo napisał:

@Adi777 jak napisalem tak zrobilem.Totalnie nie moja bajka.Teraz napierdala sobie Celeste 'Nihiliste(s)'.Jakas tam odmiana BM podobno to jest.Znasz?

@Highlander_now okladka ladna czy plebejska?

Z powietrza.

R-1930171-1295107594.jpg

Zdjęcie nie jest brzydkie. Ja bym jednak inaczej położył cienie i światła. Troszeczkę obrócił modelkę.

Poza tym to chyba nie to forum :-).

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, Rega napisał:

Kiedyś , ktos o Tobie tez tak powie. Jak się poczujesz???

Sam o sobie tak mówię ;-).

Poprzedzające wpisy zainspirowały mnie do przypomnienia Jose Feliciano i chyba najlepszej interpretacji California Dreamin'.

Swego czasu bardzo popularny hiszpańsko języczny wykonawca.

Edytowano przez Highlander_now