gienas Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 paczając na awatar = nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Ktoś jeszcze pamięta tego dżentelmena? 36 lat temu Terence Trent D'Arby wydał debiutancki album, który promował singlem “Sign Your Name" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Oczywiście, że pamięta U mnie od tygodnia leci Grand Funk Railroad, przesłuchałem bez nudy wszystkie płyty. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) 5 godzin temu, gienas napisał: paczając na awatar = nie Niestety, sama odeszła, przed prawie trzema laty. Do teraz łza się ,,kręci w oku,, na samo wspomnienie. Była najlepszym psim przyjacielem, jakiego miałem. A, miałem ich trochę. Sorry za OT. Edytowano 14 lipca 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) 8 godzin temu, Rega napisał: Pewnie wiele osób na tym forum powiedziałoby tak do mnie😀 Dla mnie (niezmiennie) najlepszy rockowy kawałek Perfect to - Lokomotywa. Niesamowity rytm, gitary i wgl sam pomysł na utwór. Edytowano 14 lipca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) Michel Godard jest na moim celowniku od kiedy jakiś czas temu usłyszałem kapitalną „A Serpent’s Dream”. Ten awangardowy muzyk eksplorujący głównie pogranicza jazzu i klasyki nie daje się łatwo zaszufladkować. Lubi zadąć w tubę ale również, może nawet częściej, w tuby przodka - serpent. Na tę płytę trafiłem przypadkiem… Obecnie zajmuje już wyeksponowane miejsce w ulubionych. Polecam. Michel Godard - „Monteverdi - a trace of grace”. Edytowano 14 lipca 2023 przez sonique 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Też lubię słuchać pana Godarda. Ale nie sposób tu pominąć innego wirtuoza tuby - Dave'a Bargerona - z którym Michel Godard często i chętnie współpracuje. Jeśli nie znasz - bo trudno Cię czymkolwiek zaskoczyć - polecam dwa ich wspólne albumy: 'TubaTuba' i 'TubaTubaTu' wydane przez Enja Records. Obu panów "poznałem" w utworze "The Lewinsky March" (Rabih Abou-Khalil album 'The Cactus of Knowledge' - również polecam 🙂), który kiedyś pewien dobry człowiek zaprezentował tu na forum. A na deser wrzucam jeszcze zapis wspaniałego koncertu, żałuję, że nie ma tego na żadnym nośniku, bo już dawno miałbym na półce. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 (edytowany) W ramach wspomnień polskich grup z lat 80-tych. Edytowano 15 lipca 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 (edytowany) Archiwalne nagrania z 1961 roku, wydane dopiero teraz. Przeczytałem recenzję Pabla, i faktycznie, słabo to brzmi. Tak, wiem, słucham na Spotifaju i komputerowych bzyczkach, ale to słychać. Sama muzyka? Taka, jakiej można by się spodziewać po muzykach pokroju Coltrane'a, Dolphy'ego, McCoy Tynera, Reggiego Workmana i Elvina Jonesa, czyli jazzowy mus. @sonique, @Grzesiek202, @Bebop Edytowano 15 lipca 2023 przez Adi777 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 Do pracy grał mi zespół Love i ich najpopularniejszy album, czyli Forever Changes. Zna ktoś? Właściwie, to jest klasyk. Supcio płyta, ładnie zaaranżowana, z bardzo wyrazistymi melodiami. A na ostatniej ścianie 😁 taki utwór: Bardzo urokliwy kawałek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 A dziś "dopadła" mnie ta płyta 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 Dawno tego nie słuchałem I zaraz potem to i jeszcze to 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 Tymczasem wczoraj , ale 41 lat temu… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 Dnia 15.07.2023 o 13:06, Adi777 napisał: Archiwalne nagrania z 1961 roku, wydane dopiero teraz. Przeczytałem recenzję Pabla, i faktycznie, słabo to brzmi. Tak, wiem, słucham na Spotifaju i komputerowych bzyczkach, ale to słychać. Jak na moje ucho, to nie brzmi to jakoś najgorzej. Na plus to atmosfera klubu. Dnia 15.07.2023 o 13:06, Adi777 napisał: czyli jazzowy mus Takie musy to ja bardzo lubię. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 19 godzin temu, Adi777 napisał: Właściwie, to jest klasyk. Też tak uważam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 1 godzinę temu, tchocky napisał: Też tak uważam. Bardzo lubię też Da Capo i Four Sail. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 18 lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 Dobrze, że Eldrich nie nagrał tylko takich koszmarków… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 19 lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 lipca 2023 Dire Straits na winylu. Prezent od żony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 19 lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 lipca 2023 Dnia 16.07.2023 o 22:58, Fandiscopolo napisał: Parasite Jazz 'Parasite Jazz' Świetna płyta. Koncertu zazdroszczę. Jeszcze się nie zdarzyło aby Francuzi mnie w jazzie rozczarowali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 Ale ten czas szybko biegnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 "Dwa światy" w jednym utworze. 👍 Ps: polecam cały album Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts