Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie wiem Adam jak w tym roku, bo się nie interesuję. W zeszlym bylem 3 krotnie w biesach wiec przysieglem sobie, że w tym moja noga tam nie postanie. W Starym siole polecam talerz jagniecy.

Ja jestem starym bieszczadnikiem, jeździlem tam kiedy jeszcze robury tam kursowały :) a w Wetlinie co najwyzej na sali wieloosobowej w szkole mozna bylo sie przespać. A u Ustrzykach G w stodole :). Jak sie zgubiles w nocy i nawet dotarles do jakiejs drogi, to stopa nie bylo szans zlapać, bo samochody nie jeździly w nocy. Troszkę inaczej to wygladało niz teraz czy nawet 10 lat temu.

Zupa gulaszowa, tez palce lizać.

Napisano

Nie lubię chlopcow z gitarami przy ogniskach, SDM i Dżemu. Zawsze z tandetą mi sie to kojazyło. Sdm akurat ok... w ostatecznosci ;)

Pod Rawkami swoj poczatek ma placek gigant. To nieprawda jest, ze wymyslila go Chata wedrowca ( zreszta juz zamknieta). Piekla placki z jagodami Marysia ( w ktorej zakochal sie moj kumpel) i za zjedzenie calego przyslugiwal drugi. Ja zjadalem ale na drugi już nie mialem miejsca :)))

szczeniece lata :)

Napisano

Trochę wspomnień - utwór rozpoczynający część taneczną mojego wesela. I wbrew pozorom nie jest to Mieczysław Fogg (z całym szacunkiem dla Jego osoby). 110 osób i jedynie 6 osób spoza naszego pokolenia, czyli starszych, a reszta to ludzie w naszym wieku. Dlatego muzyka adekwatna. Teraz bywają większe smęty na weselach.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, audiowit napisał:

Nie lubię chlopcow z gitarami przy ogniskach, SDM i Dżemu. Zawsze z tandetą mi sie to kojazyło. Sdm akurat ok... w ostatecznosci ;)

Ja też nigdy nie pałałem sympatią do takich chłopców. Ale te nowsze płyty już na spotkania oazowe się chyba nie nadają.😁 Nie dyskutuję o tu o ich walorach artystycznych. Choć momentami to całkiem fajny blues.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano

Ostatnie wydanie Direct Vangelisa. Kolorowy winyl zaskoczył mnie jakością. Płyta w ogóle nietypowa, bo wydano ją na dwóch płytach LP. Dzięki temu zmieścił się taki sam materiał jak na wydaniach CD. Na spektrogramie wyraźnie widać, że nie jest to materiał z CD, jest pełne widmo, a nie obcięte do 20 kHz.

Wita nas The Motion Of Stars z dynamiką 48 dB. Najniższa dynamika utworów to 36 dB, średnia 39 dB.

MzEtMzM3MS5qcGVn.jpeg

Polecam.

Napisano

Msza Kreolska, tutaj z argentyńską pieśniarką. Pierwszą wersję z panem Careras nie potrafię polubić.

Ciepły jej/Głos Ameryki Południowej, przestrzenność, mnogość planów, kreseczką rysowane instrumenty perkusyjne i naturalnie brzmiące wybrzmienia. Żałuję, że nie rozumiem o czym śpiewa. 

Obowiązkowo późnym wieczorem i dwa razy.  

IMG_0312.jpeg