Karol64208 Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 (edytowany) 2 godziny temu, Rega napisał: Zaledwie jeden wykonawca. konkretna nie będę pisał o ilości zielonych bo jeszcze ktoś wyśle mnie do AA. Ale polecam nowego Dylana, jest super zgrany i utrzymany w nastroju balladowo-bluesowym. Kolej na Harpera, czekałem na wznowienie jego płytki, nagrania z 69 r. Życzę smacznego, wykonawca też wytrawny. Edytowano 31 lipca 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 (edytowany) Przybyłem, zobaczyłem i ... A miałem odebrać David Gilmour – In Any Tongue, nie załatwili rozpakuję dopiero jutro wieczorkiem Edytowano 6 sierpnia 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 Przebojowy album Arta Garfunkela "Breakaway" z 1975 r. (przesłuchałem go dzisiaj trzy razy, więc chyba zasługuje żeby tu o nim wspomnieć). Podoba mi się jego klubowa okładka. Intrygujący kadr - aż chce się powiedzieć: taki to pożyje. Niestety znam dalszy ciąg historii. Widoczna po prawej stronie aktorka Laurie Bird, związana uczuciowo z piosenkarzem, popełniła kilka lat później samobójstwo w jego mieszkaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 Pokażcie mi jeden nowy zespół który przetrwa na rynku 52 lata Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 To co Tygryssski lubią najbardziej. Blues na jazzowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 33 minuty temu, tomek4446 napisał: Pokażcie mi jeden nowy zespół który przetrwa na rynku 52 lata pomówimy o tym za 52 lata Ale tak poważnie to jest takich kilka np; Rolling Stones - 58 lat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 Ok. ze starej gwardii tak , ale ja mówię o nowych z np. MTV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 (edytowany) 3 minuty temu, Karol64208 napisał: pomówimy o tym za 52 lata ale tak poważnie to nie ma szansy żaden obecny wykonawca, z młodej generacji. Przykre ale nie mamy na to wpływu. Wszystko co najlepsze było w muzie to lata 50 do 80. Trafiają się perełki, ale to jednorazowe - płytka albo utworek. Edytowano 7 sierpnia 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 5 minut temu, tomek4446 napisał: Ok. ze starej gwardii tak , ale ja mówię o nowych z np. MTV Z MTV trzyma się nieźle Madonna (dobija powoli do 40-tki). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 Przed chwilą, Kraft napisał: Z MTV trzyma się nieźle Madonna (dobija powoli do 40-tki). tak pisałem o starej gwardii, ale nowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 16 minut temu, Kraft napisał: Z MTV trzyma się nieźle Madonna (dobija powoli do 40-tki). Fakt , w ubiegłym roku wydała płytę , wyjątek jednak potwierdza regułę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 12 minut temu, tomek4446 napisał: wyjątek jednak potwierdza regułę Eminem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 Lady Punk 🤪 Depeche Mode mogą dotrwać do 50tki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 26 minut temu, Kraft napisał: Eminem A propos Eminema PS: @RoRo czemu fotki są obracane na forum ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 dodam; Elton John, Rod Steward, Jeff Lynnes z ELO /jutro wybieram się po jego nową płytkę/, dalej St.Wonder, P. Mc Cartney, Ringo Star, Bob Dylan, Neil Young i wielu ze starej gwardii z lat 60, 70, którzy tworzyli Rock, Blues, POP. Country itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 1 godzinę temu, Kubakk napisał: PS: @RoRo czemu fotki są obracane na forum ? Trudno powiedzieć czemu-bo to raczej wyjątek niż reguła, więc niełatwo znaleźć przyczynę. A co do długowiecznych zespołów -szwajcarski Yello przekroczył 40 lat muzykowania i mają dużą szansę na kolejne lata... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 młodsi ale ten koncert "zarżnałem" na VHS -2 kasety były https://www.koncertomania.pl/felieton/106273-koncerty-wszech-czasow-monsters-of-rock-moskwa-1991.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2020 (edytowany) 5 godzin temu, Kraft napisał: Eminem Z nowych to z całą pewnascia Eldo czy tez np. Wojtek Sokół. Albumy wydane ok 15-20 lat temu nadal mocno odsluchiwane tzw. Klasyki. Nie mowiac ze tez jedne z lepiej wydanych chociazby "czysta brudna prawda" Wojtka i Marysi.... Edytowano 7 sierpnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 Dnia 7.08.2020 o 22:20, Fafniak napisał: młodsi ale ten koncert "zarżnałem" na VHS -2 kasety były https://www.koncertomania.pl/felieton/106273-koncerty-wszech-czasow-monsters-of-rock-moskwa-1991.html Szkoda tylko że James znowu wylądował na odwyku i głos mu siada totalnie. Jego wokal na nowym S&Mie brzmi źle. Cieszę się, że zdążyłem jeszcze usłyszeć go na żywo przed tą całą historią. A u mnie z rzeczy starszych - Graveworm - Fear Of The Dark A z nowszych Batmetal i cały Dethklok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 18 godzin temu, Bahzell napisał: Szkoda tylko że James znowu wylądował na odwyku i głos mu siada totalnie. Myślałem ze wyszedł już z tego problemu (choć podobno nie da sie wyjść...) szkoda chłopa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 5 minut temu, Fafniak napisał: szkoda chłopa I tu się pojawia problem filozoficzny. Czy gdyby nie doświadczone cierpienie, np. związane z nałogiem, artyści stworzyliby to, co stworzyli? W wielu przypadkach odpowiedź brzmi - nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 wczoraj moja Pani wybrała się do sklepu coś tam poszukać... Ja natomiast znalazłem dwie pozycje na utworach Vangelisa czuć jak niskie oddychają - super Nie są najnowsze ale brakowało mi w kolekcji, a Pani cos też znalazła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2020 nie słyszałem tego. Koncerty akustyczne nieraz lepiej wypadają i są ciekawsze od napięciowych Wtedy można docenić muzyków ich poziom muzyczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts