MobyDick Napisano 8 września 2019 Udostępnij Napisano 8 września 2019 1. możesz słuchać muzyki z serwisów streamingowych typu Tidal lub Spotify . Sterowanie z poziomu dedykowanych aplikacji ze smartphona , tabletu lub komputera podłaczonych do sieci lokalnej kablem lub wi-fi 2. cyfrowe stacje radiowe nadające w internecie ( czyli chyba wszystkie stacje nadające radio FM i wiele innych ) 3. streaming plików muzycznych z serwera DLNA dostępnego w sieci lokalnej 4. streaming dźwięków z urządzeń z w miarę nowymi Androidami podłączonych do sieci lokalnej przez wi-fi lub kablem LAN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alek.33 Napisano 8 września 2019 Udostępnij Napisano 8 września 2019 Czyli brać, nie zastanawiać się. Cena 650pln Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 września 2019 Udostępnij Napisano 8 września 2019 Co za 650 zł ? To co napisałem wcześniej dotyczyło Chromecasta Audio. A on kosztuje ~100 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RS75 Napisano 21 października 2019 Udostępnij Napisano 21 października 2019 Witajcie. Ostatnio miałem z domu coś takiego jak Cambridge Audio DacMagic 100. Porównywałem go z moją Micromegą Stage 6. Trzy dni słuchania, i albo jestem głuchy, albo różnic praktycznie nie ma. Brawo, po prostu brawo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 21 października 2019 Udostępnij Napisano 21 października 2019 29 minut temu, RS75 napisał: Brawo, po prostu brawo Że niby taki Cambridge dobry czy Micromega słaba? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 października 2019 Udostępnij Napisano 21 października 2019 Wygląda na to że są równie dobre . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 października 2019 Udostępnij Napisano 21 października 2019 6 minut temu, MobyDick napisał: Wygląda na to że są równie dobre . albo równie słabe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 października 2019 Udostępnij Napisano 21 października 2019 To zależy jak się na to spojrzy . Jeśli w samochodzie przebije się oponę, 3 są dobre. DacMagic 100 ma opinię dobrego DAC-a od dawna, co nie zmienia faktu że istnieją lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 października 2019 Udostępnij Napisano 21 października 2019 (edytowany) Miałem dac magica, taki sobie. Rzeczywiście nie wiele wynosił do systemu. Zmiany wręcz na pograniczu percepcji między połączeniem mini jack 2x RCA do wzmacniacza, a koaksjalny do daca i po RCA do wzmacniacza. Natomiast różnić praktycznie żadnych nie słyszałem między cd do wzmacniacza, a połączeniem cd do daca też po koaksjalnym. Wg mnie jest poprostu słaby i nie wart tych 650 zł. Dałbym maksymalnie 250- 300 zł za magica 😁 A 2 raz bym nie kupił. Nawet za tyle. Pozdrawiam Edytowano 21 października 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 października 2019 Udostępnij Napisano 21 października 2019 A co to był za CD ? Jakby nie patrzeć tym razem chodzi o to samo. Czyli że Micromega Stage 6 brzmi identycznie jak ten DAC. Ten CD na rynku wtórnym kosztuje 1,5 tyś , więc chyba nie jest aż tak źle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 października 2019 Udostępnij Napisano 21 października 2019 U mnie z rotelem rcd 951 tak było, później Marantz 67 SE grał nawet lepiej niż po dacu. Sprzedałem ten badziew. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2019 Udostępnij Napisano 22 października 2019 A ja uważam że akurat Cambridge 100 daje od siebie bardzo wiele. Nie zawsze na plus. Ale nie jest to neutralny dac. I potrafi zmienić na plus dużo systemów i zepsuć równie wiele. Natomiast nie zgadzam się ze stwierdzeniem że nic nie wnosi. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 października 2019 Udostępnij Napisano 22 października 2019 RS75 nie pisał że nic nie wnosił, tylko że w jego systemie praktycznie nie słyszy różnic pomiędzy nim i Micromegą Stage 6. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2019 Udostępnij Napisano 22 października 2019 Ender pisał że nie wnosi. Do tego się odniosłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 22 października 2019 Udostępnij Napisano 22 października 2019 Na ja nie słyszałem korzyści. Dlatego poszedł w dobre ręce. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RS75 Napisano 22 października 2019 Udostępnij Napisano 22 października 2019 Dnia 21.10.2019 o 15:21, MariuszZ napisał: Że niby taki Cambridge dobry czy Micromega słaba? 😉 Oczywiście jestem pod wrażeniem małej skrzyneczki. Jak widać, da się. Szkoda, że to w moim przypadku jest bardzo mało praktyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 Hej, ja dzisiaj słucham Topping d50s I to pierwszy DAC, który rzeczywiście słyszę I czuję, że ma sens że względu na funkcjonalność. W Dx3 pro nie słyszałem różnicy. USB, coax, optyk, Bluetooth z najlepszym kodekiem, pilot, filtry do wyboru, ekran, solidnie zrobiony z aluminium. Polecam tego szkraba. Robi robotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 (edytowany) @Tomasz S. Ale kupiłeś czy pożyczyłeś ? Edytowano 21 listopada 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 (edytowany) @Inferno odszedłem z pracy i dostałem jako prezent kolega z pracy słyszał jak dzwoniłem do audiomagic chyba z 4 razy i nigdy się nie udało wypożyczyć. Edytowano 21 listopada 2019 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 🙂lucky you 👍 i mówisz że warto kupić D50 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 Jeżeli potrzebujesz takiej funkcjonalności to jak najbardziej d50s jest super. Jeżeli miałbym wydać 1200 zł na taką poprawę dźwięku to miałbym dylemat ale raczej postawił bym na głośniki raczej niż dac. Jest lepiej ale nie wiem czy o tyle lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 (edytowany) Taki film mi się wyświetlił na YouTube, amerykanie widzą to w sposób prosty. Więcej wydasz lepiej masz. Zastanawiam się w tym miejscu co by było gdybys mi sprzedał tego D50 za 2500$ czy poprawa byłaby tak znaczna 😁 Edytowano 23 listopada 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 @Inferno bardzo szybko możemy to sprawdzić, masz USD czy przewalutowac? z fajnych rzeczy to na pewno Bluetooth. Z kodekiem LDAC brzmi bardzo dobrze, telefon od razu go wykrył a dac się wybudza po połączeniu. Chyba kupię inna nakładkę na malinę z wyjściem coax i będę testował dalej tylko już z tym d50s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 Jak widać po wykresie , najbardziej opłacalny jest zakres mid-fi / mid-fi+ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 (edytowany) Z takimi tabelkami nie mam absolutnie problemu. Jedyne założenie przyświecające twórcy które nie jestem pewien czy jest właściwym jest takie że każdy z producentów wycenia swój sprzęt rzetelnie i uczciwie. W audio różnie z tym bywa 😏 Znamy historie z kawałkiem drutu kosztującym pierdyliard🙂 Edytowano 23 listopada 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts