Dedal Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Właśnie nie 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, J4Z napisał: ku**a mać 😄😢 Cena konkret. Za tyle kupiłem swoje Tylko coś mi się wydaje czy tam jeden przetwornik jest jakoś tak brzydko uświniony, albo nawet otarty? Trzecie foto. Edytowano 29 maja 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 5 minut temu, J4Z napisał: Może to kurz? 🤔 Jeśli to kurz to zasuwaj lepiej ze zwrotem Kefów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Widziałem 🤦 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Ciekawe który sprzęt 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Czy ktoś coś wie więcej o tych kolumienkach? Jak to gra? Czy ew. części są dostępne ? https://allegro.pl/oferta/bowers-wilkins-dm5-11792533158 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 8 minut temu, J4Z napisał: Ostatnio była mowa o tabliczkach, przypadek? no chyba tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 7 minut temu, J4Z napisał: Ciekawe czy fajnie grają. Przecież masz wykres;) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 16 minut temu, J4Z napisał: Nie znam się aż tak. 😏 Zapytaj tych co sie znają, tu na forum są tu tacy. 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 (edytowany) 13 minut temu, Amarok napisał: Zapytaj tych co sie znają, tu na forum są tu tacy 12 minut temu, misiek x napisał: Zawsze możesz spytac o to kolege z forum.....on ma wszystkie wykresy w jednym palcu Ciekawe w którym 😁 31 minut temu, J4Z napisał: Nie znam się aż tak. 😏 Nie musisz się znać, ten wykres można sobie wstawić.... Wiesz gdzie? 😉 Do komory bezechowej, tam można się na niego patrzeć i wzdychać do tabliczki. Edytowano 2 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 a podobno pomiarowcy sa nie do zniesienia. To teraz audioholicy daja czadu 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Don Junior idzie w ślady swego mistrza i nie może się powstrzymać przed drwieniem 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 (edytowany) Jeśli ktoś nie rozumie , że pewne pomiary i ich wykresy są li tylko tym, co zmierzono w komorze bezechowej, a niezawsze ma to przełożenie na charkterystyke ich brzmienia w słabym akustycznie pomieszczeniu, to sobie będzie odbierać takie wpisy jako drwinę. Tabliczkami to się podniecaliśmy za szczeniaka, podałem już przykład z Laserem 66 w Poznaniu, jak właściciel to określił Na szczęście już producenci nie przylepiają takich tabliczek zwłaszcza na froncie, bo bardziej to szpeci niż jest wartością dodaną. Rozumiem, że dla co poniektórych wygląda to cool i pro, ale czymś takim to się zachwycano w latach 80' (patrz Altusy). Sensowniej byłoby, gdyby załączona karta gwarancyjna, czy też instrukcja zawierała wykresy i przebiegi impedancji. Edytowano 2 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Możemy wrócić do tematu - ktoś coś o tych kolumnach moze powiedzieć czy bedziecie nadal uprawiać koniobijstwo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 (edytowany) 10 minut temu, Fafniak napisał: Możemy wrócić do tematu - ktoś coś o tych kolumnach moze powiedzieć czy bedziecie nadal uprawiać koniobijstwo ? Koniobijstwo? 🤔 Ja zwierząt nie biję, tym bardziej koni 😁 Marcin, a szukałeś gdzie indziej? Internety są szerokie i głębokie, nie ma opinii, ani nawet recenzji? Części? Jakie części? Elementy zwrotnicy, można by zajrzeć, podmienić jak już, ale nie wiesz, czy no producent nie zastosował jakiś swoich modyfikacji driverów. Często dostawcy znanych marek głośników dla producenta kolumn modyfikują, a to cewki, a to jakieś fluidy chłodzące, a to zawieszenie.., Proac też zamawia modyfikowane pod swoje konstrukcje drivery, ludziom się wydaje, że jak podmienią kopulkę, albo średnioniskotonowca na akomercyjny odpowiednik, to będzie to samo. Później się dziwią, że jednak coś nie tak po wymianie. Poczytaj, może coś ciekawego napisali. https://alpha-audio.net/review/review-bowers-wilkins-dm5-bookshelf-speaker/ Edytowano 2 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 7 minut temu, DiBatonio napisał: Części? Jakie części? Elementy zwrotnicy, można by zajrzeć, podmienić jak już, ale nie wiesz, czy no producent nie zastosował jakiś swoich modyfikacji driverów. Często dostawcy znanych marek głośników dla producenta kolumn modyfikują, a to cewki, a to jakieś fluidy chłodzące, a to zawieszenie.., to pytanie jest pokłosiem problemów jakie miał JohnDoe - który niestety musiał odejść z forum. Jeżeli dobrze pamiętam to w sumie niewielka usterka zmusiła go do wymiany 2 głośników bowersa a znalezienie ich było cholernie ciężkie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 3 minuty temu, Fafniak napisał: to pytanie jest pokłosiem problemów jakie miał JohnDoe - który niestety musiał odejść z forum. Jeżeli dobrze pamiętam to w sumie niewielka usterka zmusiła go do wymiany 2 głośników bowersa a znalezienie ich było cholernie ciężkie To dlaczego chcesz wchodzić w coś, co może przysporzyć Tobie problemów, gdyby było coś nie tak z głośnikami? Aż takie wyzwania lubisz? Oze to faj e konstrukcje, nie powiem, ale czy warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Sam nie wiem Szukam czegoś co albo jak cabasse (przynajmniej na tyle na ile słuchałem produktów tej firmy), ładnie ale delikatnie podaje średnicę Albo coś ostrzejszego, bez zmiekczenia i tu celuję w bowersa lub cantona To drugi zestaw by był Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 14 minut temu, Fafniak napisał: Sam nie wiem Szukam czegoś co albo jak cabasse (przynajmniej na tyle na ile słuchałem produktów tej firmy), ładnie ale delikatnie podaje średnicę Albo coś ostrzejszego, bez zmiekczenia i tu celuję w bowersa lub cantona To drugi zestaw by był Kurcze cena jest bardzo atrakcyjna, gdyby za jakiś czas miało się coś zdarzyć, to nie powinno być żal. Trudno ocenić w tym wypadku. Jak grają, a grają bo allegrowicz proponuję odsłuch, to chyba b ym zaryzykował, gdyby mi zależało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Bo znalazłem we warszafce : https://www.olx.pl/d/oferta/monitory-canton-karat-100-vintage-idealne-CID99-IDOdsq6.html hmmm interesujące Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Ciekawe jak to gra z dwiema kopułkami 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Dnia 2.07.2022 o 20:51, DiBatonio napisał: Ciekawe jak to gra z dwiema kopułkami 😊 też jestem ciekaw i być moze po 15tym się dowiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-kef-reference-103-3-CID99-IDPScEk.html , trochę daleko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 Dobra cena. Wymagają b mocnego wzmacniacza. Swoje sprzedałem koledze. Przydalby się do nich cube. Ciężko go dostać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 lipca 2022 6 minut temu, PaVson napisał: https://www.olx.pl/d/oferta/promocja-usher-s-520-14m-cy-gwarancji-standy-CID99-IDPCA9n.html Brać i się nie zastanawiać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts