1Ender Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 @MobyDick A zalety takiego połączenia z przejściówka po xlr? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 38 minut temu, 1Ender napisał: @MobyDick A zalety takiego połączenia z przejściówka po xlr? Że nie musisz kupować kabla xlr-rca, sygnał i tak jest zdesymetryzowany, tak jak napisał MobyDick połowa sygnału/układów wyj nie będzie wykorzystana. "Zaletą " takiego rozwiązania, kiedy obok wyj RCA masz XLR, takie wyj przez przejściówkę lub kabel xlr-rca możesz wykorzystać do podłączenia dodatkowego urządzenia np. wzmacniacza słuchawkowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 1 godzinę temu, 1Ender napisał: @MobyDick A zalety takiego połączenia z przejściówka po xlr? Podejrzewam że użycie przejściówek z XLR na RCA było spowodowane brakiem miejsca na gniazda RCA z tyłu obudowy, choć tak bywa częściej z osobnymi gniazdami i w sumie w taki sposób powinno być taniej niż z przejściówkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Chyba tak. Bo nie widzę tutaj potrzeby stosowania XLR. Kwestie ekonomiczne lub ergonomiczne tutaj podziałały to wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Myślę ze takie rozwiązanie jest lepsze niż tylko gniazda RCA. W końcu jeśli ktoś ma we wzmacniaczu lub preampie wejścia symetryczne , to może ich użyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 Gdzie można RME wypożyczyć w Wawie? Bo dystrybutor nie odpowiada. Jeszcze bym Myteka któregos zobaczył ale to łatwiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 https://estradaistudio.pl/kontakt Google, zajęło mi to 15 sekund 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 A mają? Oferta na stronie to jedno a możliwości to drugie. Mytek mamy więc jak coś to pisz o wypożyczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 @meHIFI Rme adi2 Audiostacja Łomianki Na PW podeślę namiar na człowieka z którym rozmawiałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 19 listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 listopada 2019 @Fafniak dzięki bo na maila nie odpisali. @S4Home Liberty DAC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 listopada 2019 zastrzel mnie! Nie pamiętam który model mamy:( cały system. Najlepiej zadzwoń to ci wszystko wyjaśnimy. I od razu powiemy jak działa to całe wypożyczenie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2019 Było ? https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-the-topping-d70-dac.7694/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Chyba nie rozmawialiśmy o nim jeszcze. Laboratorium testami, a kto słuchał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Dnia 22.12.2019 o 11:32, Fafniak napisał: Było ? Teraz się o Topping D90 na forach dyskutuje 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 5 minut temu, MariuszZ napisał: Teraz się o Topping D90 na forach dyskutuje Mariusz , ponieważ podczas zmiany sprzętu umknął mi drobny szczegół, że mój nowy pre nie ma dac-a , jestem żywo zainteresowany czymś do 3k. . Ten Topping by się mieścił w budżecie, ale nie widzę by była dystrybucja w Polsce. Myślę o Heglu25. A może jakieś inne sugestie , skłaniam się raczej w używkę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 15 minut temu, MariuszZ napisał: Teraz się o Topping D90 na forach dyskutuje 😉 I tak się ludzie sami "nakręcają". Często by być "1" rzucają się , podniecają a za pół roku sprzedają bo jednak nie podeszło Tak jest ogólnie ze sprzętami audio , komputerowymi itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 38 minut temu, MariuszZ napisał: Teraz się o Topping D90 na forach dyskutuje 😉 Ja chyba jednak wezmę nowe RME ADI 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 24 minuty temu, Kubakk napisał: tak się ludzie sami "nakręcają". Ja nikogo nie nakręcam. Czytam, analizuję i czasami coś sam kupię. Forum, które zalinkowałem to raczej dla użytkowników o wrażliwości technicznej jest. Podają dane sprzętów zmierzone, a nie tylko osłuchane. Wiadomo, że nie każdy przeźroczysty DAC będzie każdemu pasował. Niektórzy wolą zniekształcony dźwięk 😉 Nowa kość AKM ma potencjał i może trzeba poczekać jeszcze na lepszą implementację ale Topping mimo tanio brzmiącej nazwy jest w tym dobry co potwierdzają jego produkty. 31 minut temu, tomek4446 napisał: Myślę o Heglu25. Nie słyszałem Hegla ale to renomowana firma i można chyba w ciemno brać. Jest jeszcze na nowej kości Gustard wart rozważenia. Ja na Twoim miejscu Tomku poczekałbym jeszcze ale polowałbym na najnowsze rozwiązania układowe. Topping znowym AKM moim zdaniem na dzień dzisiejszy oferuje bardzo dużo za tą kasę. 6 minut temu, Fafniak napisał: Ja chyba jednak wezmę nowe RME ADI 2 Też bym brał bo ma korektor, którego mi brakuje przy cichym słuchaniu ale kosztuje sporo więc mogę się tylko obliznąć 😉 Pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 (edytowany) @tomek4446 weź ten na próbę. Full wypas + dedykowany zasilacz. Poczytaj opis! Możliwość zwrotu. https://allegro.pl/oferta/dac-nostromo-wolf-2-wersja-limitowana-8737701768 Edytowano 23 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Cóż... za Wolfa mogę ręczyć ze jest naprawdę niezłym wyborem choć ja mam tylko wersję "rozszerzoną" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 14 minut temu, Fafniak napisał: Ja chyba jednak wezmę nowe RME ADI 2 Fafniak, wtedy będziesz mieć prawie taki sam korektor jak jest w Roon 😉. I inne bajery. Zresztą znasz już ten DAC nieco. 10 minut temu, MariuszZ napisał: Też bym brał bo ma korektor, którego mi brakuje przy cichym słuchaniu ale kosztuje sporo więc mogę się tylko obliznąć Mariusz, w RME poza korektorem jest świetna opcja loudness. Sam ustawiasz od jakiej wartości zacznie działać i jak mocno ma "podbijać" co tam chcesz. Bardzo użyteczne przy cichym słuchaniu. Poza tym widzę, że ten Topping D90 kosztuje 700 dolarów. Więc nie wiem czy to taka duża różnica w cenie do RME. Oczywiście nikogo do niczego nie namawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 31 minut temu, 1Ender napisał: weź ten na próbę. Full wypas + dedykowany zasilacz. Dedykowany zasilacz w Nostromo Wolf2 - ale jaki jest ten zasilacz? Bo w opisie aukcji jest tylko "Standardowy zasilacz sieciowy". W niewiele wyższej cenie (mieścisz się w zakładanej kwocie) masz udanego Audiolaba M-DAC, gdzie zamiast Wolfsona jest ES9018 Sabre oraz większą uniwersalność i sterowanie pilotem (może być używany jako przedwzmacniacz): pięć wejść cyfrowych - dwa elektryczne S/PDIF (24/192), dwa optyczne TOSLINK (24/96) i jedno asynchroniczne USB (24/96). Do tego dwa wyjścia cyfrowe - optyczne i elektryczne, a wśród wyjść analogowych poza RCA jest jeszcze zbalansowane XLR (przetwornik jest w pełni zbalansowany). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 13 minut temu, JohnDoe napisał: Oczywiście nikogo do niczego nie namawiam. Mnie długo nie trzeba namawiać 😂 Szkoda, że wcześniej kupiłem Sabaja D5 i Roona abo bo jak policzę ile wydałem na takie pierdoły to miałbym ADI i jeszcze by zostało 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 @RoRo Proszę http://nostromo.audio/pl/zasilacze-do-urzadzen-audio/25-zasilacz-nostromo-12v.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Ooo widzę, że ten Nostromo ma kondy Nichicona KA takie jak zamówiłem do upgradu wzmaka tylko zastanawiam się co one tam robią? Bo to kondensatory przeznaczone są do pracy w wyższych temperaturach (105C) ale o gorszych parametrach niż np. Nichicon Muse KZ. Może twórcy projektował i składali Nostromo trochę "na ucho" 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts