Jusgro Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Czy możecie kogoś polecić z zachodniopomorskiego,kto podejmie się naprawy kolumn Focal Chora 826? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Jakiego rodzaju jest uszkodzenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 W Barlinku gość naprawia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Szukam kogoś w dolnośląskim do naprawy kolumny po upadku. Uszkodzony narożnik nowej kolumny focal chora 816. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredd998 Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 ProAc Studio 140 (nie Mk 2). Do wymiany zawieszenia membran. Uszkodzenia mechaniczne. Szukam firmy, która to ogarnie w województwie łódzkim. Najbliżej mi do Piotrkowa Trybunalskiego. Ktoś poleci? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 W Łodzi jest kilka firm. Ale taka naprawa, to nic szczególnego. Można spróbować samemu. Co tam jest pianka czy guma? Pamiętaj, że wymieniasz w dwóch kolumnach jednocześnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredd998 Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 Dostałem odpowiedź od Mobius Projekty w Łodzi Narutowicza 25: "Koszt około 120 zl sztuka, i oczywiście są do naprawy na oryginalnych zawieszeniach". A uszkodzenia na zdjęciach. Po jednym głośniku w kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 I co zamierzasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2021 17 godzin temu, Fredd998 napisał: Mobius Projekty w Łodzi Narutowicza 25 Kurna nie wiedziałem , że cóś takiego jest w moim mieście ! Dzięki przy okazji za informację. Za tą cenę jaką proponują poszedł bym w tą naprawę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredd998 Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Oddane we wtorek. Może przed świętami odbiorę. Wydaję się że oddałem w dobre ręce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 Gdzie w Warszawie wyremontują mi kolumny? Dostałem kiedyś parę JBL TXL 510 z mocno uszkodzonymi resorami i kopułkami. Stoją od kilku lat jako podstawka/stolik pod zestaw audio. Znam tylko te firmę; https://iviterserwis.pl/serwis-audio/serwis-naprawa-kolumn-glosnikowych Ale u nich koszt naprawy wielokrotnie przekroczy wartość tych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Jest jeszcze coś takiego: zbyromex.pl … na Wolumenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 Dnia 16.12.2021 o 17:50, Fredd998 napisał: Oddane we wtorek. Może przed świętami odbiorę. Wydaję się że oddałem w dobre ręce. Jak wrażenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredd998 Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 Jeszcze żadne. Czekam.... 😐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 15 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2022 (edytowany) Dnia 8.01.2022 o 16:17, TAtomicus napisał: Jest jeszcze coś takiego: zbyromex.pl … na Wolumenie. Zapomniałem napisać, że w innych kolumnach chodziło mi o przyklejenie kopułek głośników niskotonowych, które się odkleiły. W rzeczonym Zbyromexie kosztowałoby to jakieś 10 zł od kopułki. Tylko, że Pan Zbigniew lojalnie ostrzegł, że klejenie plastikowej kopułki do papierowej membrany może nie trzymać długo. Tzn. on nie ma takiego kleju, który by to dobrze złapał. Znalazłem jeszcze to: SILTON na Powiślu Cena podobna - 15zł, ale pan zapewnił, że z klejem nie będzie problemu. Zadzwoniłem też do Iviterserwis na Pl. Konstytucji. Ci maja ceny iście audiofilskie. Dwa razy pytałem konsultanta na infolinii, bo nie mogłem uwierzyć. 400zł od kopułki. Podobno robi to ich bardzo dobry fachowiec. Edytowano 15 stycznia 2022 przez TAtomicus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2022 Może robi to tak że potem w magiczny sposób wszystko brzmi lepiej , jak z piegami audiofilskimi przyklejanymi do ścian. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 27 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2022 (edytowany) Siltonu nie polecam. Przy odbiorze cena wzrosła z 2x15 do 80zł. Edytowano 27 stycznia 2022 przez TAtomicus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 17 godzin temu, TAtomicus napisał: Przy odbiorze cena wzrosła z 2x15 do 80zł. Czy Silton wytłumaczył skąd się wzięła zmiana ceny? A przede wszystkim - zrobili porządnie i jesteś (poza kwotą...) zadowolony z usługi? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 (edytowany) Wytłumaczenie było takie, że naprawa (znaczy, przyklejenie tych kopułek) trwała dłużej, niż zakładali. Na razie przyklejenie wygląda ok i kolumny odzyskały nienaganne brzmienie. Zobaczymy, czy to się to znowu nie odklei po pewnym czasie. Ale jakoś straciłem do tej firmy zaufanie. Edytowano 28 stycznia 2022 przez TAtomicus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekcia Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Witam, jestem posiadaczem prototypowego zestawu Etera Fibra (https://www.highfidelity.pl/artykuly/0412/fibra.html) w których to głośnikach niskotonowych uszkodzone są kopułki przeciwpyłowe (kids...) czy w okolicach trójmiasta znajdę kogoś kto byłby to wstanie naprawić? ewentualnie byłbym skłonny je odsprzedać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funky_82 Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Czy z okolic Trójmiasta, ktoś może polecić rzetelnego fachowca/serwis, który pomógłby z renowacją obudowy kolumn Audio Pro Avanto FS20 ? Przez całą kolumnę pociągnięty jest delikatny skóro-podobny materiał, który przez lata się pozaciągał i wygląda to mało estetycznie. Nie wiem czy koszt takiej naprawy lub wymiany tego materiału na coś bardziej trwałego nie przewyższy wartości tych kolumn... Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Dnia 8.05.2023 o 17:00, funky_82 napisał: który pomógłby z renowacją obudowy kolumn Audio Pro Avanto FS20 ? Szukaj tapicera nie stolaża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerrysquara Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Witam, Możecie polecić dobrego specjalistę z Warszawy, który ogarnie Klipsch r 115 sw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_iter Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września Szanowni. Nikt z oficjalnych dystrybutorów, do których dzwoniłem nie chce się podjąć a nawet nie potrafi wskazać, gdzie mógłbym wymienić głośnik w KEF q350. Nie chodzi nawet na wymianę membrany, tylko całego głośnika. Zgnieciony paluszkami wnuczki amortyzator membrany. Skąd wytrząsnąć taki głośnik, albo gdzie to zrobić? Tak to wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Witam Długo nie trwała moja radość, raptem tydzień od zakupu Monitor Audio Silver rx6 gdy moim oczom ukazało się takie coś, czy jest szansa wymienic to zawieszenie, jakiś serwis w Małopolsce, pomóżcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts