kaczadupa Napisano wczoraj o 14:56 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:56 (edytowany) A tu ciekawostka, obecnie najpopularniejsze i najwyżej oceniane na świecie (wszędzie zachwyty) polskie głośniki Qualio napędzane, sami zobaczcie. I nikt się nie krzywi, że tanie chińskie g…, że nie ma „barwy” itd. Edytowano wczoraj o 14:57 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 15:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:28 30 minut temu, kaczadupa napisał: A tu ciekawostka, obecnie najpopularniejsze i najwyżej oceniane na świecie (wszędzie zachwyty) polskie głośniki Qualio napędzane, sami zobaczcie. I nikt się nie krzywi, że tanie chińskie g…, że nie ma „barwy” itd. Tanie chińskie g... Nie ma barwy. Ooo żeby było jak należy 😜😆 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano wczoraj o 15:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:55 Audiofile pewnie w ciężkim szoku 🤯 Przecież to nie ma prawa grać!! 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 22:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:03 6 godzin temu, Artur Charicki napisał: Audiofile pewnie w ciężkim szoku 🤯 Przecież to nie ma prawa grać!! 🤣 audiofile to mają gdzieś recenzje i opinie mas. Każdy ma swoje preferencje. Ja słuchałem (miałem) 3-4 wzmacniacz wkłady D żaden nie miał startu do starego wzmacniacza lampowego czy AB jeśli chodzi o barwę i przyjemność słuchania, reprodukcje wysokich, średnich tonów, jedyni niskie były bardziej zwarte, szybsze. Ale to wystarczy zaaplikować DSP lub dobrze zrobić akustykę i D dalej odstaje. No ale klasa D ma swoje zastosowania i w wielu przypadkach ma sens. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 22:21 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:21 (edytowany) Taaaa… a posiadacze wzmacniaczy SPEC czy Mola Mola tylko się uśmiechają jak słyszą te histerie o braku barwy, przyjemności i co tam jeszcze audiofil wymyśli. No ale dla każdego coś dobrego. Edytowano wczoraj o 22:22 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 22:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:39 15 minut temu, kaczadupa napisał: Taaaa… a posiadacze wzmacniaczy SPEC czy Mola Mola tylko się uśmiechają jak słyszą te histerie o braku barwy, przyjemności i co tam jeszcze audiofil wymyśli. No ale dla każdego coś dobrego. Hehehe, a sory nie wiedziałem że mowa o wzmacniaczach klasy D za 20-50 tys zł... grubo :). Nie wiem, nie słuchałem tak drogich miałem tylko DIY i J. Rowlland żaden nie miała barwy tak dobrej i nie grał tak dobrze jak wzmacniacz lampowy z lat 70. Na ale to faktycznie nie Spec. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 22:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:48 OK, cena godna hi end. Mniej za swój znaczek każe zapłacić Rose. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 12 godzin temu, kaczadupa napisał: SPEC czy Mola Mola Dopisałbym markę AAvik. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 35 minut temu, Rafał S napisał: Dopisałbym markę AAvik. Gato i Aavik mają moduły Pascala M-Pro 2. Takie jak ma Stageline STA-1000D za 2 tys. zł. Opakowanie inne, może buforki i wzmacniacze operacyjne lepsze w tych Aavikach i Gato, ale granie takie samo bo końcówka od Pascala 😉 Na marginesie to chyba sobie zafunduję taką z rynku pro końcówkę kiedyś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Nie wiem czemu ale u nas zupełna cisza o hi fi od Linn. Opisy brzmienia w naszym Magazynie Audio wręcz idealne pod to co lubię a na forach cisza jak po śmierci organisty. Czy Linn nie podzielił aby losów Cyrusa w naszym kraju i nie posiada już dystrybutora ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) 50 minut temu, MariuszZ napisał: granie takie samo bo końcówka od Pascala Niestety nie miałem okazji słuchać. Natomiast rozmawiałem z kolegą, który przeszedł drogę: Pathos Logos MKII -> MF NuVista -> AAvik. Jest zachwycony AAvikiem, który dla niego łączy zalety dwu poprzednich wzmacniaczy. Jeszcze od 2 innych osób słyszałem, że Aavik zredefiniował brzmienie klasy D, że uzyskał barwę, która wcześniej wydawała się nieosiągalna dla tej technologii. Chętnie sprawdzę, jeśli będę miał kiedyś okazję. Edytowano 11 godzin temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, Rafał S napisał: Niestety nie miałem okazji słuchać. Natomiast rozmawiałem z kolegą, który przeszedł drogę: Pathos Logos MKII -> MF NuVista -> AAvik. Jest zachwycony AAvikiem, który dla niego łączy zalety dwu poprzednich wzmacniaczy. Jeszcze od 2 innych osób słyszałem, że Aavik zredefiniował brzmienie klasy D, że uzyskał barwę, która wcześniej wydawała się nieosiągalna dla tej technologii. Chętnie sprawdzę, jeśli będę miał kiedyś okazję. Kurczaki za klasę D jakby szło mi zapłacicie 40-50 tys lub więcej to kawę by musiała parzyć przy okazji :). Na lampach to się jajka chociaż usmaży;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, MariuszZ napisał: chyba sobie zafunduję taką z rynku pro końcówkę kiedyś Już zatem podjąłeś decyzję. A jaką obudowę/design masz w myślach? Drewno? Kompozyty, akryl? Zerkam na zdjęcia, które Artur wkleja. Kopalnia pomysłów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, AudioTube napisał: A jaką obudowę/design masz w myślach? Drewno? Kompozyty, akryl? Może włożę do wzmacniacza lampowego. Lampki podswietlę diodami led. Już widzę miny kolegów, którzy widząc wzmacniacz lampowy poczuliby 2x500W z Pascala 🤣 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: poczuliby 2x500W z Pascala Jutro wyślę Ci szpachelkę w razie jak byś dał głośniej , a Heresy ........... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 12 minut temu, tomek4446 napisał: Jutro wyślę Ci szpachelkę w razie jak byś dał głośniej , a Heresy ........... Odjechały? Dorobiłem kółka. 30mm, kauczukowe, łożyskowane 🤣 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 53 minuty temu, MariuszZ napisał: Dorobiłem kółka. Kurna , cwaniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Dorobiłem kółka. Byłem zmuszony to zrobić już przed 6 laty, bo dźwiganie kolumn o wadze ponad 45 kg do przyjemności nie należało 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts