Kraft Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Rafał S napisał: To, co napisałeś wcześniej świadczy o ogromnej arogancji, która zwykle bierze się z kompletnej ignorancji. Jakbyś Rafał jeszcze raz, na spokojnie, przeczytał mój wpis, szczególnie to, co w nim podkreśliłem, to może przyznałbyś mi rację. 2 godziny temu, Kraft napisał: "Akcesoria zasilające budziły kiedyś duże emocje. Dzisiaj to audiofilska oczywistość. Ich dobroczynnego wpływu na brzmienie nie kwestionuje chyba nikt." Redaktor stara się nam wmówić dziecko w brzuch, czyli to, że NIKT nie kwestionuje wspomnianej dobroczynności, a to nie prawda, bo wielu ludzi ze środowiska jednak ją kwestionuje. Identyczną retorykę stosuje Pacuła. Też wiele artykułów zaczyna wstępem, że kiedyś pewne zjawiska budziły audiofilskie wątpliwości, ale obecnie już nie budzą. I też mija się z prawdą. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Co za namolni ludzie na tym forum, człowiek nawet nie ma czasu pierogów nalepić bo tu jakiś mobbing 😁. Tak na szybko, żebym też nie musiał szukać ortodonty😉. Porównam do AkustyK RD12 - AkustyK bardziej miękki, relaksujący, YB więcej planktonu na górze i średnicy ale naprawdę delikatnie, bardziej się błyszczy, średnica bardziej czytelna a bas szybciej wybrzmiewa, lepiej kontrolowany ale nie ma tego pomruku co w revelatorze, daje to szybkość i nie zakrywa średnicy. Bas ma mniej mięsa, co kto lubi. Scena na głębokość super, są plany itp. Na szerokość nie wychodzi poza kolumny, jest falowód i głośnini skierowane trochę na uszy co ogranicza jej szerokość. To tak na szybko. Grają dopiero od 2 tygodni, jeszcze trochę (podobno) mają się wygrzewać, a że okres przedświąteczny to i w chałupie cieplej, piekarnik grzeje non stop 😀, będzie szybciej. Ps. W 3 słowach dynamika, szybkość, klarowność. 3 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 54 minuty temu, Rafał S napisał: . A temat innego wątku - "Czy wzmacniacze mają brzmienie" - jest wręcz obraźliwy dla redakcji czasopisma Audio. Zapewne Chciałbyś tym wpisem doprowadzić do sytuacji w której nie będą mogły powstawać tego typu tematy 😉 Chociaż jestem zdania że wzmacbiacze mają brzmienie i stoję w opozycji do twierdzeń @Kraft-a to i tak powinoen mieć możliwość tworzyć takie tematy. A nóż dowiedzie, że to On ma rację- dlatego mimo iż się nie zgadzam to obserwuję "z wypiekami"! A tobie @Rafał S proponuje "wyluzować" i nie wstawiać porównań tego typu... 58 minut temu, Rafał S napisał: gospodarz nie jest przypadkiem kłamcą i złodziejem, a pani domu - prostytutką. Bo w mojej ocenie to bardziej za tego typu teksty "Audio" może się obrazić! Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 12 minut temu, misiekx napisał: Ps. W 3 słowach dynamika, szybkość, klarowność Smakowicie. Zdjęcia będą ? Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Nie pomierzył jak listwa radzi sobie w trybie CMRR bo nic nie wspomina o wymuszeniu pętli masowej, która jest głównym powodem większości sonicznych problemów od zakloceń sieciowych. Wracając do nieszczęsnej listwy i ochrony daka lub streamera przed wpływem zakłóceń sieciowych. Lepszym i skuteczniejszym sposobem uwzględniającym pętle mas będzie zwykły Schurter 1A z dławikiem na linii PE. Dla sieciowych zakłóceń w trybie CM ma już 20dB tłumienie na 20kHz. W tym artykule info dlaczego warto Źródło obrazków Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Rafał S przecież @Kraft zachęca jedynie do dyskusji. Nie idźmy w stronę wzajemnej adoracji ,bo zemrzemy z nudów 😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts