Fafniak Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Ale doczytałeś o jakie chodzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 45 minut temu, Fafniak napisał: Ale doczytałeś o jakie chodzi? Chyba nie... he,he... ale się domyślam😉 Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 15 godzin temu, Melo-man napisał: Czemu tyle oszołomstwa jest akurat w dziedzinie audio, a nie np. w video. Przecież high-endowe projektory SIm2 kosztują i kilka stówek, a tam nikt nie pisze, że zaślepki czy podkładki pod kable poprawiają obraz... Świetne pytanie. Czy jest jakaś racjonalna odpowiedz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 59 minut temu, MMarek napisał: Czy jest jakaś racjonalna odpowiedz? Nie. Przejrzyj forum, racjonalizmu tu tyle co czekolady w lidlowych podróbach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Wracając do podstawowego tematu tego wątku, to chciałbym zwrócić Waszą uwagę na reckę nowego MA12000. Niby recenzja, jak każda inna - oczywiście napakowana czystym marketingiem, jak hasła o sprzęcie redakcyjnym czy WIELKIM zainteresowaniu, ale przez porównanie do poprzedniej topowej integry McIntosha nagle okazuje się, że ta nie była tak doskonała. A to jest sprzeczne z recenzją tego wzmacniacza sprzed lat, kiedy też "spuszczali się" z zachwytu nad jej brzmieniem. Stryjecki strzela sobie sam w kolano, albo uważa, że jego czytelnicy łykną wszystko... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 4 godziny temu, Melo-man napisał: Stryjecki strzela sobie sam w kolano, albo uważa, że jego czytelnicy łykną wszystko... Teraz wszystko testowane jest och i ach... Nie widziałem w ostatnim czasie słabej recenzji. Kiedyś jak coś było słabe to tak napisali... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 4 godziny temu, Melo-man napisał: Stryjecki strzela sobie sam w kolano, albo uważa, że jego czytelnicy łykną wszystko... Zawsze miałem wrażenie, że akurat Stryjecki to jeden z bardziej szczerych recenzentów. No i umie pisać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 4 godziny temu, Melo-man napisał: Stryjecki strzela sobie sam w kolano, albo uważa, że jego czytelnicy łykną wszystko... Jeśli tak myśli, to może mieć rację... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, baliosia napisał: Kiedyś jak coś było słabe to tak napisali... A co znaczy w audio "słabe". Słabe - bo nie podoba mi się jak gra? Ma słabe parametry? Czy jakość wykonania jest nieodpowiednia do ceny? Przykład: mam dwie pary kolumn - atc scm 7 i buchardt audio s300 mkII. Obie kolumny w tej samej cenie. Obie grają inaczej. Która z nich jest słaba, a która dobra? A jeśli obie są słabe (bądź dobre) to co o tym decyduje? Edytowano 26 grudnia 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Słabe okazuje się dopiero jak porównasz do czegoś lepszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 1 minutę temu, muzofan napisał: Słabe okazuje się dopiero jak porównasz do czegoś lepszego Rozumiem, że gdybyśmy porównali Twoje ATC do topowych mbl 101 extreme, to też okazałyby się słabe 🤪. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Oczywiście że zawsze kwestią jest punkt odniesienia. Każdy ma inny gust muzyczny i inne oczekiwania względem dźwięku ale jak porówna się do czegoś lepszego to ciężko wrócić do gorszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 (edytowany) Czyli jest tylko jedno dobre , i każdy powinien to mieć . Jak guma MAMBA 😂 Mam i JA 😊 Edytowano 26 grudnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 1. Pomiary nie grają. 2. Słucham uszami, a nie tabelkami. 3. Słucham uszami, a nie wykresami. 4. Jem uszami, a nie widelcami. 5. No super, to wystarczy sprawdzić SINAD na ASR i sprawa załatwiona! Po co słuchać (uszami)!? 6. Taaa jasne, słyszałem te polecane chińczyki co mierzą super na ASR i słuchać się tego nie dało. 7. Czyli wszyscy ci audiofile nie wiedzą, na co wydają pieniądze, a w magazynach piszą głupoty!? No trzymajcie mnie, bo zaraz nie wytrzymię 8. Żona potwierdziła różnicę. 9. Kumpel potwierdził różnicę. 10. Szwagier potwierdził różnicę. 11. Pies też potwierdził różnicę. 12. Jak nie słyszysz to spoko, ale nie wmawiaj innym, że nie słyszą. 13. Ja słyszę. 14. Wiem, co słyszę. 15. Odsłuch, odsłuch i jeszcze raz odsłuch. 16. A co niby jest najważniejsze jak nie odsłuch? 17. Ile sprzętów przesłuchałeś, że się mądrzysz!? 18. A porównywałeś te kable, że się mądrzysz!? 19. Pochwal się lepiej sprzętem teoretyku. Ja słucham, a nie biorę, co tam Amir polecił. 20. Jak masz system za słaby to nie słyszysz. 21. ASR to sekta. 22. Amir to guru sekty. 23. ASR to sekta, a Amir bierze w łapę za niszczenie reputacji dobrych marek. 24. Nigdy nie wiadomo, jak to zagra u kogoś. 25. WSZYSTKO robi różnicę. 26. Pies robi różnicę. 27. Jak tylko podłączyłem kabel XYZ to system ożył i zagrał o N klas lepiej. 28. Różnica była subtelna, ale ja słyszę. 29. Różnica była kolosalna, głuchy by usłyszał! 30. Po co kupować drogie wzmaki jak wystarczy jakiś Topping z ASR z dobrym SINAD!? 31. Nie udowodniono różnicy, bo audiofile nie muszą nic udowadniać. 32. Nie muszę nic udowadniać, wystarczy mi, że SŁYSZĘ. Chyba żadnego istotnego "argumentu", który każdy już słyszał dziesiątki razy, nie pominąłem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Ja polecam recenzję słuchawek McIntosh, najpierw na HiFi Philosophy, a później na AudioFanatyku. Niezłe jaja. 22 godziny temu, Melo-man napisał: ale przez porównanie do poprzedniej topowej integry McIntosha nagle okazuje się, że ta nie była tak doskonała. A to jest sprzeczne z recenzją tego wzmacniacza sprzed lat, kiedy też "spuszczali się" z zachwytu nad jej brzmieniem. To proste. Tamten starszy McIntosh był doskonały! Natomiast nowy McIntosh jest doskonały!!! Widać różnicę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 2 minuty temu, halik napisał: (...) Przeczytaj swój post i się nad nim zastanów. Wypisałem stereotypowe, powtarzane w kółko frazesy, żeby coś unaocznić. Nikogo nie obraziłem, a na kontrowersyjne tematy wypowiadam się już tylko w dedykowanych tematach - jak ten. Nikomu nie odradzam zakupu audiofliskich kabali czy innych gadżetów w zwykłych wątkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Jak zwykle, to nie ja 😄 I juz moze bez odbioru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Przepraszam, poniosło mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Spoko. Też chętnie bym zaserwował ciętą ripostę, ale ja nie zostanę potraktowany pobłażliwie. W każdym razie, te dyskusje są kompletnie bezsensowne, kręcą się w kółko i polegają na wymianie sloganów, które zostały już wypowiedziane setki razy. Ja ktoś chce tylko słuchać i żadne dane go nie interesują, to ja nie mam nic przeciwko. Pytanie tylko, po co wchodzić w jakiekolwiek polemiki, jeśli z góry odrzuca się czyjeś argumenty kwitując je hasłem z listy. Tak więc może rzeczywiście pora już skończyć, co tyczy się obu stron, i poza wydzielonymi tematami o tym nie rozmawiać i nie próbować nikogo przekonać, jeśli nie ma się konkretnego, rzeczowego argumentu do zaprezentowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Tytuł tematu to, jeśli dobrze widzę - The Audio Critic - krytyka współczesnego rynku audio. Krytyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 46 minut temu, Adi777 napisał: Tytuł tematu to, jeśli dobrze widzę - The Audio Critic - krytyka współczesnego rynku audio. Krytyka. Ale sprzętu. Przeczytaj post po którym się zagotowałem i zobacz ile z tej wyliczanki krytykuje sprzęt a ile ludzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Z tego, co widzę, to Karaluch krytykuje ewentualnie podejście ludzi do sprzętu audio, i robi to sensownie, przytacza argumenty - sensowne, i to by było na tyle. Nie widzę w tym nic niewłaściwego. Niewłaściwe są za to personalne wycieczki osobiste. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Niektórzy już chyba zaczęli przedwcześnie "świętować" rozpoczęcie nowego roku 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Panowie! Bez epitetów proszę. Ukryłem Halika przemyślenia i kilka postów z echem jego wypowiedzi. Proszę bez negatywnych emocji dyskutować na tzw. argumenty. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 5 godzin temu, Karaluch napisał: 1. Pomiary nie grają. 2. Słucham uszami, a nie tabelkami. 3. Słucham uszami, a nie wykresami. 4. Jem uszami, a nie widelcami. 5. No super, to wystarczy sprawdzić SINAD na ASR i sprawa załatwiona! Po co słuchać (uszami)!? 6. Taaa jasne, słyszałem te polecane chińczyki co mierzą super na ASR i słuchać się tego nie dało. 7. Czyli wszyscy ci audiofile nie wiedzą, na co wydają pieniądze, a w magazynach piszą głupoty!? No trzymajcie mnie, bo zaraz nie wytrzymię 8. Żona potwierdziła różnicę. 9. Kumpel potwierdził różnicę. 10. Szwagier potwierdził różnicę. 11. Pies też potwierdził różnicę. 12. Jak nie słyszysz to spoko, ale nie wmawiaj innym, że nie słyszą. 13. Ja słyszę. 14. Wiem, co słyszę. 15. Odsłuch, odsłuch i jeszcze raz odsłuch. 16. A co niby jest najważniejsze jak nie odsłuch? 17. Ile sprzętów przesłuchałeś, że się mądrzysz!? 18. A porównywałeś te kable, że się mądrzysz!? 19. Pochwal się lepiej sprzętem teoretyku. Ja słucham, a nie biorę, co tam Amir polecił. 20. Jak masz system za słaby to nie słyszysz. 21. ASR to sekta. 22. Amir to guru sekty. 23. ASR to sekta, a Amir bierze w łapę za niszczenie reputacji dobrych marek. 24. Nigdy nie wiadomo, jak to zagra u kogoś. 25. WSZYSTKO robi różnicę. 26. Pies robi różnicę. 27. Jak tylko podłączyłem kabel XYZ to system ożył i zagrał o N klas lepiej. 28. Różnica była subtelna, ale ja słyszę. 29. Różnica była kolosalna, głuchy by usłyszał! 30. Po co kupować drogie wzmaki jak wystarczy jakiś Topping z ASR z dobrym SINAD!? 31. Nie udowodniono różnicy, bo audiofile nie muszą nic udowadniać. 32. Nie muszę nic udowadniać, wystarczy mi, że SŁYSZĘ. Chyba żadnego istotnego "argumentu", który każdy już słyszał dziesiątki razy, nie pominąłem. Kupujemy audio dla siebie czy dla amirowych tabelek? Ejmen 🙃 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts