Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 Forum z zasady ma pomagać, a w rzeczywistości... Ile razy już słyszałem, "Panie, zacząłem czytać 2 tygodnie temu te fora i już nic kompletnie nie wiem" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 48 minut temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Forum z zasady ma pomagać, a w rzeczywistości... Ile razy już słyszałem, "Panie, zacząłem czytać 2 tygodnie temu te fora i już nic kompletnie nie wiem" Racja , dlatego powinno się zwracać tylko uwagę na modele godne polecenia, a reszta to już tylko odsłuch. Zresztą z tego co czytam to ciągle wszystko się kręci wokół NAD-a , Yamahy i czasem Onkyo jakiś Cambrige ,więc ławka jest krótka Zresztą jaki budżet taka ławka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 1 godzinę temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Forum z zasady ma pomagać, a w rzeczywistości... Ile razy już słyszałem, "Panie, zacząłem czytać 2 tygodnie temu te fora i już nic kompletnie nie wiem" Pisałem o tym. To jest standard. Większość klientów tak przychodzi. Albo fora, albo gazetki. Ehhh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 Tomek4446 jeszcze kręci się wokół Atolla in 100 se tego gniota za ponad 4 koła bez daca, co upraszcza dźwięk i nawet piszą o tym guru audiofili tutejsi, co się wypowiadają tu w innych tematach i mają ten portal audiolub ? jestem zagorzałym wrogiem tego Atolla, jak i Yamahy rn 602 i 803d hahahaha i podoba mi się to, bo jest wesoło ? fajne tematy poruszacie ostatnio, miło się czyta, pozdrowienia dla wszystkich ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2018 1 minutę temu, Arturas napisał: jestem zagorzałym wrogiem tego Atolla, jak i Yamahy rn 602 i 803d No to poleć, co kupić nowego w tych pieniądzach. Co wciąga nosem Atolla i Yamahę? Dwie, trzy konkretne propozycje zestawu wzmacniacz plus odtwarzacz strumieniowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 Oooooo zaatakował mnie brutalnie frontalnie fanatyk ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 No bo sprzęt aby mógł stać się używany ktoś musiał go kupić po raz pierwszy. To oczywiste ze jest szansa na to że wzmacniacz używany, który kiedyś kosztował sporo więcej może wypaść lepiej niż nowy w obecnie założonej cenie. Jest jednak ryzyko że był źle naprawiany i z wiekiem szansa na to że nawali wzrasta. Doprowadzenie do stanu w którym będzie miał wymienione newralgiczne podzespoły wymaga działań i dodatkowych kosztów. Dlatego szukamy alternatywy wśród nowych sprzętów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 44 minuty temu, Kraft napisał: No to poleć, co kupić nowego w tych pieniądzach. Może coś ze stajni Roksan. Mają dobre zasilanie a to podstawa dobrego brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 A ja postanowilem zostawic yamahe.Doszedlem do wniosku ze nie znajde niczego co mnie naprawde uszczesliwi w budzetach ktore sa mi dostepne.A poza tym nawet juz mi sie nie chce szukac?.Jedno wiem napewno ze yamaha jest milion razy lepsza od nieszczesnego audiolaba.A ze gorsza od innych....nie mozna miec przeciez wszystkiego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 A co takiego złego odkryłeś w audiolabie ? Może był popsuty ? Albo po prostu Ci nie podpasował ? Problem ze wzmacniaczami jest często taki że jedni szukają więcej energii i emocji a inni rozdzielczości. Trudno to spotkać na raz. Nawet w drogim sprzęcie. Dlatego zwykle ten sam wzmacniacz który odpowiada jednemu dla kogoś innego jest kiepski. Osobiście jestem zdania że nawet nieidealny wzmacniacz zawsze zagra lepiej z lepszymi kolumnami niż lepszy z kiepskimi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 5 minut temu, MobyDick napisał: Problem ze wzmacniaczami jest często taki że jedni szukają więcej energii i emocji a inni rozdzielczości. Trudno to spotkać na raz. Nawet w drogim sprzęcie. To bardzo trafne stwierdzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2018 33 minuty temu, Marek Jankowski napisał: Może coś ze stajni Roksan. Czyli konkretnie co? Wzmacniacz plus odtwarzacz strumieniowy za 3500 zł (zamiast R-N803) lub wzmacniacz plus odtwarzacz strumieniowy za 2250 zł (zamiast R-N602). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 Nie doczytałem. Ale Roksana w tej kwocie chyba raczej nie. Dlaczego tak "jedziecie" po Atolu? Wielu sobie chwali czy to 100 czy 200. Choć ja brałbym 200. Pomijam ceny bo te to chyba napędzane. Sam mam Roksan Kandy K3, używkę za 3800zł i tyle byłem w stanie jeszcze zapłacić. Miałem Audiolaba 8000S i po wymianie kondensatorów było to bardzo fajne granie jak na wzmak do 2000 tys. zł. W tym Roksanie byłem przygotowany na zmianę kondensatorów na Mundorfy ale już były co mnie ucieszyło. Kandy K3 to jednak większa kultura grania, przejrzystość, czytelność, brak oznak wyostrzenia dźwięku. Mam też DAC'a Hegel HD11. Jak na przetwornik do 2000 zł też gra całkiem przyzwoicie (wymienione kondensatory na Mundorfy). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 K3 to świetna maszynka ale nowy 7k. Tu było pytanie co nowego w cenie 3.5-4 k zamiast atolla i Yamahy. Podoba mi się wasza zagorzała twardość. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2018 Atolla w tym temacie zostawmy. Szukamy ewentualnej alternatywy dla R-N803 (lub R-N602). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 1 godzinę temu, MobyDick napisał: A co takiego złego odkryłeś w audiolabie ? Może był popsuty ? Albo po prostu Ci nie podpasował ? Problem ze wzmacniaczami jest często taki że jedni szukają więcej energii i emocji a inni rozdzielczości. Trudno to spotkać na raz. Nawet w drogim sprzęcie. Dlatego zwykle ten sam wzmacniacz który odpowiada jednemu dla kogoś innego jest kiepski. Osobiście jestem zdania że nawet nieidealny wzmacniacz zawsze zagra lepiej z lepszymi kolumnami niż lepszy z kiepskimi. Na 10 punktow-audiolab 2,5 a yamaszka 6.Wiec audiolab nie dla mnie.Sluchalem tez 8000A i praktycznie nie slyszalem roznicy miedzy A i S.Mi jest chyba blizej do japonskiego grania.Ale podkreslam-chyba... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 4 godziny temu, Kraft napisał: No to poleć, co kupić nowego w tych pieniądzach. Co wciąga nosem Atolla i Yamahę? Wróciłem od kolegi z komisu trochę posłuchałem i jak by pominąć " nowego" to: Marantz SR 8010 DC Accuphase E-210 Accuphase E-301 NAD 319 Denon PMA 757 Hitachi HMA 8500 Mk II + Raspberry Pi3 B+ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 Właśnie nie pomijamy nowego do yamahy 602 to można przyrównać onkyo 8250/8270 , do 803 chyba nie ma nic rozsądnego nowego (nawet wzmak + sieć) w tej cenie , i chyba nie ma co brnąć dalej. Temat tego iż jest to w swoim budżecie i funkcjonalności najlepszy wybór został przetestowany przez Krafta oraz wielu innych nabywców , szczególnie jak się wyrwie na rabacie albo w jakimś fajnym zestawie z aurorami 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 (edytowany) Magnat 780+stream pro ieasta - Funkcjonalny jak w 803 a zagra poprawnie Kolumny co kto lubi. Edytowano 6 października 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2018 (edytowany) Magnat MR 780 + iEAST Soundstream Pro M30 = 4650 zł, ale niech będzie. Edytowano 5 października 2018 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 3 minuty temu, Kraft napisał: Magnat MR 780 + iEAST Soundstream Pro M30 = 4700 zł, ale niech będzie. A Accuphase E -210 + Malinka = 3,5k. i się mieszczę z Hitachi HMC+HMA 8500 MkII też Sorry , nie mogłem się powstrzymać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 Rozmawiamy o nowym sprzęcie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 45 minut temu, MobyDick napisał: Rozmawiamy o nowym sprzęcie . A , o nowym to przepraszam , to oczywiście Yamaha 803D nie ma konkurencji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Napisano 6 października 2018 Udostępnij Napisano 6 października 2018 12 godzin temu, Kraft napisał: Magnat MR 780 + iEAST Soundstream Pro M30 = 4650 zł, ale niech będzie. Kupując zestaw z kolumnami w jednym salonie, będzie można Magnata z pro m30 dostać poniżej 4000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2018 8 minut temu, Szybki napisał: Kupując zestaw z kolumnami w jednym salonie, będzie można Magnata z pro m30 dostać poniżej 4000. Proponuję w tej zabawie trzymać się cen regularnych. R-N8003 też można kupić taniej niż za 3500 zł (i to bez promocji z kolumnami), więc to niczego nie zmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts