Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
6 minut temu, JacSantana napisał:

Dobrej nocy i zadowolenia z GTR-a życzę ;)

Spoko, ja jeszcze czekam 23:35 relacja z Dakaru i jeszcze trochę do końca aukcji na ebay’u gdzie poluję na końcówkę mocy.

Dobrej nocy?

Napisano
12 minut temu, Fafniak napisał:

Się tam znacie. Jak ktoś nie jeździł hydrauliką to pisze takie gupoty :D

Prawdziwe auta to DS,CX,XM,Xantia,C5 i C6..... A reszta to hulajnogi dla małolatów

O!!!!!!

:D

Miałem XM-a :) Turbo benzyne z hydroactivem :)

Napisano
14 minut temu, Fafniak napisał:

Się tam znacie. Jak ktoś nie jeździł hydrauliką to pisze takie gupoty :D

Prawdziwe auta to DS,CX,XM,Xantia,C5 i C6..... A reszta to hulajnogi dla małolatów

O!!!!!!

:D

Jestem za, chociaż jesteśmy grubo poza tematem.

20140827_114540-1.jpg

Napisano (edytowany)

Dorzucę do tematu swoje spostrzeżenia. Gram z tidal MQA. Takiej przestrzeni i mikrodynamiki nie miałem ze swojego  denon dcd 1100 który był swego czasu referencyjny.  

Edytowano przez Fortepiano
Napisano (edytowany)

O ile pamiętam, w którymś ze swoich wpisów stwierdziłeś, że ów denon przestał czytać płyty. Bardzo prawdopodobną przyczyną jest brudna soczewka. Spróbuj wyczyścić i wtedy porównać do Tidal'a. Myślę, że po tym zabiegu będzie nie do rozróżnienia.

Edytowano przez nowy78
Napisano (edytowany)
8 minut temu, nowy78 napisał:

O ile pamiętam, w którymś ze swoich wpisów stwierdziłeś, że ów denon przestał czytać płyty. Bardzo prawdopodobną przyczyną jest brudna soczewka. Spróbuj wyczyścić i wtedy porównać do Tidal'a. Myślę, że po tym zabiegu będzie nie do rozróżnienia.

Wtedy porównywałem z tidal Hifi . MQA mam od kilku dni i jestem pod wrażeniem. Soczewka była czyszczona.

Edytowano przez Fortepiano
Napisano

Ok. Tak mi wpadło do głowy, bo mój CD (akurat był to Technics - dawne czasy) też miał w którymś momencie problem z czytaniem płyt. Wyczyszczenie soczewki nie dość, że załatwiło problem, to jeszcze zdecydowanie poprawiło dźwięk (co mnie zaskoczyło).

Napisano

To jeszcze na chwilę do aut wrócę.Mówiąc o japońskich autach mam na myśli te wyprodukowane w Japonii.

Te wszystkie corolle,aurisy,yarisy,aygo robią w Anglii,Turcji,Czechach,Portugalii.

Bogusław kupuje płyty japońskie z Japonii a ja kupuję auta japońskie  zrobione w Japonii (Rav4 hybrid)

Napisano

Ravki klepali też w Rosji w Petersburgu :) Co do japońskich płyt, to mam dwa wydania jakiegoś Coldplay, jedno właśnie japońskie, drugie jakieś europejskie i za bardzo różnicy nie wyczuwam.... Myślę, że nie ma co generalizować, i  z góry zakładać, że wszystko co japońskie od razu musi być dobre. Po prostu, są realizacje lepsze i gorsze bez względu na kraj pochodzenia.

Napisano (edytowany)

2 godziny temu, steff napisał:

Jeżeli nr VIN zaczyna się od JT, to masz „Japończyka

Mam "japończyka" jupi........... więc jest lepszy i niech tak zostanie ;)

A japońskiego Marantz-a  niestety mam z ...................Wietnamu.

Edytowano przez S-Works
Napisano
Dnia 18.01.2019 o 09:21, MariuszZ napisał:

Mam "terecką" corollę i nie narzekam, jeździ i nie "skrzypi" ;) 

Moja skrzypi ale też jeździ.

Ale jakże moja też ma na początku JT. To możliwe?:) 

Piotr

Napisano (edytowany)

Widać jestem bardzo stary bo wolę odtwarzanie CD niż ze strumienia:) Posiadam w dalszym ciagu wykupiona wersje premium Tidala i o ile na poczatku jaralem sie tym to po kilku dniach stwierdzilem, ze jakos mnie nie przekonuje takie odtwarzanie. Moim zdaniem duzo lepiej brzmi CD:)kolekcja stale mi sie powieksza i tak pozostanie:)Bardzo irytujaca w tidalu jest zmienna glosnosc utworow w ramach jednej plyty, czasem odnosi sie wrazenie, ze to zlepki. 

Edytowano przez Arek T
Napisano

Sprawa bardzo irytujaca, teraz tidal sluzy mi do wyszukiwania pojedynczych utworow, najczesciej na wychodnym:)jak siegam pamiecia to jedna z plyt dodatkowo miala jakos dziwnie podbity bas, pamietam to bo wowczas rodzina zaczela walic w sciane :)tidal jest wygodny owszem, ale na ta chwile sie nie przekonalem:)

Napisano

Masz słuszność, nie było to aż tak dawno, MQA to był miły dodatek dodany w ramach opłaty, może jeszcze przyjdzie skorzystać z Tidala w przyszłości (o ile jeszcze będzie) jako dodatkowe źródło bo nie wszystkie płyty słucham w całości, jest pare takich które są z jednym hitem, wiec nie warto mi kupować tej płyty.