Inferno Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 6 minut temu, JacSantana napisał: Dobrej nocy i zadowolenia z GTR-a życzę Spoko, ja jeszcze czekam 23:35 relacja z Dakaru i jeszcze trochę do końca aukcji na ebay’u gdzie poluję na końcówkę mocy. Dobrej nocy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 (edytowany) Wracając do tematu, to Japan twardo trzyma sie płyty CD, ALE........ https://www.digitalmusicnews.com/2017/09/25/riaj-cd-youtube-report/ Edytowano 17 stycznia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 Się tam znacie. Jak ktoś nie jeździł hydrauliką to pisze takie gupoty Prawdziwe auta to DS,CX,XM,Xantia,C5 i C6..... A reszta to hulajnogi dla małolatów O!!!!!! :D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 A gdzie takie japońskie kupię? Np coś z U2, Marillion? Wygrałem końcówki mocy! Jest moc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 12 minut temu, Fafniak napisał: Się tam znacie. Jak ktoś nie jeździł hydrauliką to pisze takie gupoty Prawdziwe auta to DS,CX,XM,Xantia,C5 i C6..... A reszta to hulajnogi dla małolatów O!!!!!! Miałem XM-a Turbo benzyne z hydroactivem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 14 minut temu, Fafniak napisał: Się tam znacie. Jak ktoś nie jeździł hydrauliką to pisze takie gupoty Prawdziwe auta to DS,CX,XM,Xantia,C5 i C6..... A reszta to hulajnogi dla małolatów O!!!!!! Jestem za, chociaż jesteśmy grubo poza tematem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 (edytowany) Dorzucę do tematu swoje spostrzeżenia. Gram z tidal MQA. Takiej przestrzeni i mikrodynamiki nie miałem ze swojego denon dcd 1100 który był swego czasu referencyjny. Edytowano 17 stycznia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 (edytowany) O ile pamiętam, w którymś ze swoich wpisów stwierdziłeś, że ów denon przestał czytać płyty. Bardzo prawdopodobną przyczyną jest brudna soczewka. Spróbuj wyczyścić i wtedy porównać do Tidal'a. Myślę, że po tym zabiegu będzie nie do rozróżnienia. Edytowano 17 stycznia 2019 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 (edytowany) 8 minut temu, nowy78 napisał: O ile pamiętam, w którymś ze swoich wpisów stwierdziłeś, że ów denon przestał czytać płyty. Bardzo prawdopodobną przyczyną jest brudna soczewka. Spróbuj wyczyścić i wtedy porównać do Tidal'a. Myślę, że po tym zabiegu będzie nie do rozróżnienia. Wtedy porównywałem z tidal Hifi . MQA mam od kilku dni i jestem pod wrażeniem. Soczewka była czyszczona. Edytowano 17 stycznia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 17 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2019 Ok. Tak mi wpadło do głowy, bo mój CD (akurat był to Technics - dawne czasy) też miał w którymś momencie problem z czytaniem płyt. Wyczyszczenie soczewki nie dość, że załatwiło problem, to jeszcze zdecydowanie poprawiło dźwięk (co mnie zaskoczyło). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 To jeszcze na chwilę do aut wrócę.Mówiąc o japońskich autach mam na myśli te wyprodukowane w Japonii. Te wszystkie corolle,aurisy,yarisy,aygo robią w Anglii,Turcji,Czechach,Portugalii. Bogusław kupuje płyty japońskie z Japonii a ja kupuję auta japońskie zrobione w Japonii (Rav4 hybrid) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 20 minut temu, S-Works napisał: Te wszystkie corolle,aurisy,yarisy,aygo robią w Anglii,Turcji,Czechach,Portugalii. Mam "terecką" corollę i nie narzekam, jeździ i nie "skrzypi" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 Ravki klepali też w Rosji w Petersburgu Co do japońskich płyt, to mam dwa wydania jakiegoś Coldplay, jedno właśnie japońskie, drugie jakieś europejskie i za bardzo różnicy nie wyczuwam.... Myślę, że nie ma co generalizować, i z góry zakładać, że wszystko co japońskie od razu musi być dobre. Po prostu, są realizacje lepsze i gorsze bez względu na kraj pochodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 20 minut temu, Bebol napisał: Ravki klepali też w Rosji w Petersburgu W salonie mnie zapewniał,że kupuję "japońskie" ☹️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 Jeżeli nr VIN zaczyna się od JT, to masz „Japończyka”. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 Pytanie tylko, czy to jest jakaś różnica?? Trzeba by było porównać, jak z płytami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 18 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2019 (edytowany) 2 godziny temu, steff napisał: Jeżeli nr VIN zaczyna się od JT, to masz „Japończyka Mam "japończyka" jupi........... więc jest lepszy i niech tak zostanie A japońskiego Marantz-a niestety mam z ...................Wietnamu. Edytowano 18 stycznia 2019 przez S-Works Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 Dnia 18.01.2019 o 09:21, MariuszZ napisał: Mam "terecką" corollę i nie narzekam, jeździ i nie "skrzypi" Moja skrzypi ale też jeździ. Ale jakże moja też ma na początku JT. To możliwe?:) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 (edytowany) Widać jestem bardzo stary bo wolę odtwarzanie CD niż ze strumienia:) Posiadam w dalszym ciagu wykupiona wersje premium Tidala i o ile na poczatku jaralem sie tym to po kilku dniach stwierdzilem, ze jakos mnie nie przekonuje takie odtwarzanie. Moim zdaniem duzo lepiej brzmi CD:)kolekcja stale mi sie powieksza i tak pozostanie:)Bardzo irytujaca w tidalu jest zmienna glosnosc utworow w ramach jednej plyty, czasem odnosi sie wrazenie, ze to zlepki. Edytowano 21 stycznia 2019 przez Arek T Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 Zlepki? nie, chyba nie, ale to remastery, te najszybciej (najprościej) dostępne, a jako re-mastery to może rożnie z tym być (dźwiękiem). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 Sprawa bardzo irytujaca, teraz tidal sluzy mi do wyszukiwania pojedynczych utworow, najczesciej na wychodnym:)jak siegam pamiecia to jedna z plyt dodatkowo miala jakos dziwnie podbity bas, pamietam to bo wowczas rodzina zaczela walic w sciane :)tidal jest wygodny owszem, ale na ta chwile sie nie przekonalem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 a ja się z Nim rozstałem, płaciłem zanim wprowadzili MQA, ile to już czasu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek T Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 (edytowany) to nie az tak odlegle czasy:) 2017 z tym, ze akurat w przypadku tego co sluchalem to moze jedna na piec plyt miala mozliwosc sluchania mqa:) Edytowano 21 stycznia 2019 przez Arek T Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2019 Masz słuszność, nie było to aż tak dawno, MQA to był miły dodatek dodany w ramach opłaty, może jeszcze przyjdzie skorzystać z Tidala w przyszłości (o ile jeszcze będzie) jako dodatkowe źródło bo nie wszystkie płyty słucham w całości, jest pare takich które są z jednym hitem, wiec nie warto mi kupować tej płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2019 W przyszłości będzie 15 innych portali , zobaczycie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts