nowy78 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 https://www.roomeqwizard.com/index.html#downloads - tak dla porządku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 @tomek4446 nie, chodzi mi o zakupy na stronie minidsp. Tam kupowałem umika, nigdzie indziej wtedy nie było takiej możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 31 minut temu, nowy78 napisał: tak dla porządku Piotrek , tak dla porządku , to nie udało mi się jeszcze ani razu zainstalować Rew z tej podlinkowanej przez Ciebie strony / z AV Nirvana bez problemu/ , za każdym razem przy instalacji wyskakuje mi błąd środowiska Java . Mimo , że w systemie mam najnowszą wersję. Ale może tylko u mnie coś nie tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 (edytowany) Z drugiego linku (bez Java) instalacja nie poszła, ale z pierwszego owszem. Z tym, że program od razu poinformował o nowszej wersji i przeniósł na stronę avnirvana A tam You Must Login or Register to Download. Edytowano 30 lipca 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 @Asia pobierz na podstawie danych które przesłałem , z rejestracją będziesz się męczyć później Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Heh, i znów po cudzych plecach 🤷. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Heh, i znów po cudzych plecach liczy się cel. A tak na marginesie, to możesz się pokusić o wydanie podręcznika Bestseller na 100% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 (edytowany) Taaak, już widziałam celebrytka forumowa. Nie spodziewałam się zostać kiedykolwiek określona takim epitetem. Ale nie o tym ten wątek. Edytowano 30 lipca 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 (edytowany) Sprawdzam sobie na razie połączenie i ustawienia. Troszkę rozbudowali program w stosunku do filmu instruktażowego, ale w końcu znalazłam Pink Noise. Tylko to strasznie hałasuje przy 75 dB. Wieczorem nie da się tego zrobić. @Marek Muszyński Czy jesteś już po pomiarze? Edytowano 30 lipca 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 (edytowany) Dodam jeszcze, że podłączyłam się do wzmacniacza poprzez gniazdo słuchawkowe w laptopie, nie mam innej możliwości. Pytanie: czy jeśli wepnę się tym samym kablem do gniazd wejściowych w DDRC-24, który będzie podłączony do wzmacniacza to zmierzę dźwięk po korekcie? Edit. Niestety dźwięk nie płynie z głośników, ale przynajmniej nic nie wybuchło. Edytowano 30 lipca 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 37 minut temu, Asia napisał: Tylko to strasznie hałasuje przy 72 dB. Włączasz generator na chwilę, tylko po to by ustawić na mierniku poziomu SPL ok. 75 dB . Po za tym pisałem Ci , byś nie kupowała tego zestawu / zdjęcie /. Wiem ...... , była wyprzedaż i nie dało się nie kupić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Haha perkusje może i bym zmieścił 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Tymczasem, w odległej galaktyce... Zrobiłam sześć pomiarów: L+P, L, P w pozycji mikrofonu 0 i 90. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 @Asia gdybyś mogła dla ciekawskiego jeszcze screen pogłosu, z zakładki RT60 zamieścić proszę 🤓 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Chętnie, nie mam oporów przed obnażaniem pomieszczenia, ale niczego nie widzę w tej zakładce. Pewnie muszę gdzieś kliknąć, ale nie wiem gdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Na górze masz w tej chwili zaznaczone ' All SPL " / prawidłowo/ , w prawo w tym samym rzędzie masz ' RT60" , kliknij Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Owszem, tylko niczego nie widzę w tej zakładce. Tak to jest jak się coś robi nie rozumiejąc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 8 minut temu, Asia napisał: Tak to jest jak się coś robi nie rozumiejąc. Spokojnie , ja też niewiele rozumiem. Najważniejsze to wiedzieć kto rozumie i pytać ! RT60 jest tutaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Widzę gdzie jest zakładka RT60 tylko nie ma tam żadnych wyników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 No dobra , aby było prościej . Pomiary które robiłaś masz zapisane na komputerze. Czy mogłabyś je wrzucić na forum. Wystarczy przeciągnąć zapisany plik , tak jak wszystko co dodajesz do wpisu / zdjęcia , screny itd. / Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Hmm, 11 mb REW 3007.mdat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 (edytowany) 1. Kanał L oraz R mikrofon na kolumny 2. Ujednolicona suma powyższych kanałów . 3.RT60 - pogłos powyższych kanałów. Zaraz zapewne ktoś nam powie o co chodzi. Zawsze należy uczyć się od najlepszych . Prawda @MariuszZ ? Edytowano 30 lipca 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 (edytowany) 4 godziny temu, Asia napisał: @Marek Muszyński Czy jesteś już po pomiarze? Ależ skąd. Umik-1 nie dotarł, muszę czekać do poniedziałku. Poza tym nie jestem tak bystry jak Ty i inni koledzy, aby od razu przystąpić do działania Jak nie dam rady, to pozostanie mi kalibracja monitora i profilowanie drukarki, przynajmniej to jest proste Edytowano 30 lipca 2021 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 (edytowany) 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Prawda @MariuszZ ? Tomek nie gloryfikuj mnie tak proszę. Ja tylko skromnym hobbystom(ą) jestem na początku audio przygody Są tu forumowicze znający od podszewki program i metody pomiarowe i ja niestety do nich nie należę. Z ciekawości zapytałem o pogłos do porównania. Asia ma dużo większe pomieszczenie i jest on większy. Mody basowe można DSP okiełznać ale pogłosu nie bardzo. Niestety potrzeba trochę ustrojstw do tego lub przemyślanych rozwiązań dywanowo - książkowych. Z doświadczenia wiem, że warto nad pogłosem popracować by więcej precyzji i detalu wyciągnąć. No i tak jak mówiłeś, trzeba uważać by nie przesadzić bo odwrotny efekt można uzyskać @Asiadziękuję za udostępnienie. Metoda porównań wykresów plus opis wrażeń użytkowników to też jakieś doświadczenie. Żekłbym bezcenne. Mając jakieś odniesienie z opisem można już jakieś kierunki poprawy widzieć i naprawiać. Oczywiście tak hobbystycznie to długa i kręta droga jest. Najlepiej zatrudnić fachowca i zbytnio nie wnikać bo można się zatracić w próbach, pomiarach, doświadczeniach, porównaniach, analizach itd. Szkoda czasu na te zabawy. Gdybym miał środki finansowe extra i na poważnie kroczył ścieżką do lepszego SQ bez wahania zapłaciłbym specjaliście. Warto akustykę okiełznać przynajmniej w tym podstawowym zakresie. Pogłos bezwzględnie trzeba poprawiać. To duży zysk SQ jest. Edytowano 30 lipca 2021 przez MariuszZ (ą)? To przez te mikroudary po covidzie. Nie pamiętam która forma jest ok 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Coraz wyższe te Himalaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts