Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months later...
Napisano

W innym temacie padają zapytania odnośnie Qobuz w PL .... a więc ...

29 marca, w Paryżu miała miejsce konferencja, na której zaprezentowano najnowsze plany dotyczące rozwoju serwisu i ekspansji na nowe terytoria i jednym z takich, nowych terytoriów, będzie już niebawem Polska. A dokładnie w wakacje, nie podano czy bardziej w lipcu, czy może jednak w sierpniu, rzecz wystartuje u nas. 

Będziemy pierwszym krajem z Europy Środkowo-Wschodniej, w którym zostanie uruchomiona usługa.

image.png.af03292fbcc8ed74fe11eb81c693455d.png

http://hd-opinie.pl/5420,aktualnosci,qobuz-w-polsce-juz-w-wakacje-alternatywa-dla-tidala-z-duzymi-ambicjami.html

Napisano
4 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

W innym temacie padają zapytania odnośnie Qobuz w PL .... a więc ...

29 marca, w Paryżu miała miejsce konferencja, na której zaprezentowano najnowsze plany dotyczące rozwoju serwisu i ekspansji na nowe terytoria i jednym z takich, nowych terytoriów, będzie już niebawem Polska. A dokładnie w wakacje, nie podano czy bardziej w lipcu, czy może jednak w sierpniu, rzecz wystartuje u nas. 

Będziemy pierwszym krajem z Europy Środkowo-Wschodniej, w którym zostanie uruchomiona usługa.

http://hd-opinie.pl/5420,aktualnosci,qobuz-w-polsce-juz-w-wakacje-alternatywa-dla-tidala-z-duzymi-ambicjami.html

Ale to jest artykuł z 2017r, a Qobuza jak nie było, tak nie ma 🤭

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, J4Z napisał:

😁

Czyli wchodzą do Polski tak jak spotify dodaje flac. 😂

Dokładnie tak 😁😁😁

Daleko mają do Polski, co się dziwisz ...😉

Edytowano przez DiBatonio
  • 1 month later...
Napisano

Więc tak, po ostatniej modyfikacji systemu m.in zmiana DAC (z KORG-DS-DAC-10R na leciwy, hybrydowy T+A PreDA 3000) okazało się, że (w mojej konfiguracji)… cyferki nie grają. KORG przyjmował do 24/198 i DSD 128, T+A obsługuje jedynie 44.1 oraz 24/48kHz - za to w jakim stylu… Wracając do tematu, Quobuz przestał mi być potrzebny a ponieważ mam wykupiony roczny plan który biegnie do 10.04.2023 pomyślałem, że gdyby znalazł się chętny na pozostałe prawie 9 miesięcy dostępu to zapraszam do PW.

1623F003-F967-4D84-A7FC-8610AD71C698.png

• 3 months later...
Napisano (edytowany)
21 minut temu, J4Z napisał:

Co do spotify lossless - widać badają rynek. Widać przez te wszystkie lata myślą o tym, ale niebardzo  im się to opłaca, bo wyskakują z ceną 20usd/mc. Chyba ich tam gnie. 

To i tak nie jest dużo. Jak na tyle muzyki. Jedna płyta potrafi kosztować koło stówki.

Edytowano przez Adi777
Napisano

Streaming nie jest w stanie zastąpić nośnika. Ani nośnik streamingu. Oba rozwiązania nie wykluczają się a - przeciwnie - wzajemnie dopełniają.

Dlatego nie zwracam aż takiej uwagi na jakość tego pierwszego. Nigdy też nie była ona dla mnie problemem. Streaming jak biblioteka publiczna. Niektóre książki w słabszym stanie… lub w słabszych tłumaczeniach… nie nasze to i w dodatku (niemal) za darmo więc marudzić nie wypada. Dlatego każda z obecnie funkcjonujących „wypożyczalni nagrań” będzie OK.

Jeżeli Qobuz czy jakikolwiek inny bezstratny zaistnieje w Polsce i jego cena nie będzie podobna do ceny TIDALa to pozostanę przy obecnym serwisie. Zostanie więcej pieniędzy na płyty…;)

Mam konto na trzech serwisach (z czego tylko jedno płatne) i nie widzę żadnych większych między nimi różnic. Najbardziej „leży” mi co prawda aplikacja Deezer ale to w sumie nieistotny (dla mnie) szczegół.

• 3 weeks later...
Napisano

Z Qobuz jest kolejna blokada.

kolega założył konto na Hiszpanie i zapłacił za pakiet familijny i tu zaczęły się kłopoty o ile dodanie stworzonych kont email przez vpn przebiegało bezproblemowo okazało się, że jeszcze trzeba dopisać numery telefonów do każdego dodanego konta członka rodziny dla potwierdzenia przez obsługę Qobuz z danego kraju!!!

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Qobuz prócz muzyki testuje również sprzęt Audio i właśnie ogłosił listę najlepszych produktów za rok 2022  ...

bez wchodzenia w dokładne opisy:

• Wzmacniacz zintegrowany/streamer Rose RS520
  • Streamer Silent Angel M1T
  • Wzmacniacz stereo Rotel RA-6000
  • Zintegrowany zestaw kina domowego/streamera NAD T778
  • Bezprzewodowy głośnik McIntosh RS150
  • Soundbar Devialet Dione
  • Monitory Podstawkowe Audio Srebrny 100 LE
  • Słuchawki Sennheiser Momentum 4 Wireless
  • Wzmacniacz słuchawkowy Chord Mojo 2