soberowy Napisano 10 marca 2022 Napisano 10 marca 2022 Dnia 4.12.2021 o 23:08, wormjazz napisał: Pewnie masz rację. Też nie rozumiem tego. Działa sposób powyżej mam qobuza. Nadal działa ? Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 30 maja 2022 Autor Napisano 30 maja 2022 W innym temacie padają zapytania odnośnie Qobuz w PL .... a więc ... 29 marca, w Paryżu miała miejsce konferencja, na której zaprezentowano najnowsze plany dotyczące rozwoju serwisu i ekspansji na nowe terytoria i jednym z takich, nowych terytoriów, będzie już niebawem Polska. A dokładnie w wakacje, nie podano czy bardziej w lipcu, czy może jednak w sierpniu, rzecz wystartuje u nas. Będziemy pierwszym krajem z Europy Środkowo-Wschodniej, w którym zostanie uruchomiona usługa. http://hd-opinie.pl/5420,aktualnosci,qobuz-w-polsce-juz-w-wakacje-alternatywa-dla-tidala-z-duzymi-ambicjami.html 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 30 maja 2022 Napisano 30 maja 2022 4 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: W innym temacie padają zapytania odnośnie Qobuz w PL .... a więc ... 29 marca, w Paryżu miała miejsce konferencja, na której zaprezentowano najnowsze plany dotyczące rozwoju serwisu i ekspansji na nowe terytoria i jednym z takich, nowych terytoriów, będzie już niebawem Polska. A dokładnie w wakacje, nie podano czy bardziej w lipcu, czy może jednak w sierpniu, rzecz wystartuje u nas. Będziemy pierwszym krajem z Europy Środkowo-Wschodniej, w którym zostanie uruchomiona usługa. http://hd-opinie.pl/5420,aktualnosci,qobuz-w-polsce-juz-w-wakacje-alternatywa-dla-tidala-z-duzymi-ambicjami.html Ale to jest artykuł z 2017r, a Qobuza jak nie było, tak nie ma 🤭 Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 30 maja 2022 Napisano 30 maja 2022 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Ale to jest artykuł z 2017r, a Qobuza jak nie było, tak nie ma 🤭 😅😂🤣 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 30 maja 2022 Napisano 30 maja 2022 8 minut temu, slaw0001 napisał: 😅😂🤣 😛😆😆😆 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 30 maja 2022 Napisano 30 maja 2022 (edytowany) 2 minuty temu, J4Z napisał: 😁 Czyli wchodzą do Polski tak jak spotify dodaje flac. 😂 Dokładnie tak 😁😁😁 Daleko mają do Polski, co się dziwisz ...😉 Edytowano 30 maja 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 30 maja 2022 Autor Napisano 30 maja 2022 No .. tego nie doczytałem. Bravo za czujność, a swoja drogą to podobny kłamczuch jak ten Spotify. I nadzieja właśnie umarła .... chociaż nie dal wszystkich ... bo ja mam. Pakiet rodzinny na 6 sztuk i po 200 za cały rok. Odpisz, cytując
steff Napisano 10 lipca 2022 Napisano 10 lipca 2022 Więc tak, po ostatniej modyfikacji systemu m.in zmiana DAC (z KORG-DS-DAC-10R na leciwy, hybrydowy T+A PreDA 3000) okazało się, że (w mojej konfiguracji)… cyferki nie grają. KORG przyjmował do 24/198 i DSD 128, T+A obsługuje jedynie 44.1 oraz 24/48kHz - za to w jakim stylu… Wracając do tematu, Quobuz przestał mi być potrzebny a ponieważ mam wykupiony roczny plan który biegnie do 10.04.2023 pomyślałem, że gdyby znalazł się chętny na pozostałe prawie 9 miesięcy dostępu to zapraszam do PW. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 16 października 2022 Autor Napisano 16 października 2022 Jak na Qobuz który jest dostępny tylko w ... chyba 12 krajach to wysoki wynik popularności względem ogólne dostępnego Tidal i Spotify, ludzie doceniają jakość streamingu chociaż głosów ogólnie niewiele. https://www.hifichoice.com/content/what-hi-res-streaming-service-do-you-use 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 16 października 2022 Autor Napisano 16 października 2022 Mnie zaskoczył ..... Spotify, tak mocno popularny w naszym kraju, podobnie jak tragiczny wynik często tu linkowanych piosenek, czyli darmowy YouTube. To niestety pokazuje naszą rzeczywistość względem zachodu. No i jest kolejna zapowiedz (która to już?) lepszego Spotify. https://spidersweb.pl/2022/10/spotify-platinum-hifi.html Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 17 października 2022 Napisano 17 października 2022 Ja mam dwa serwisy - Spotify Family i Deezera, ale częściej słucham tego drugiego. Jak widać jestem w mocnej mniejszości Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 17 października 2022 Napisano 17 października 2022 (edytowany) 21 minut temu, J4Z napisał: Co do spotify lossless - widać badają rynek. Widać przez te wszystkie lata myślą o tym, ale niebardzo im się to opłaca, bo wyskakują z ceną 20usd/mc. Chyba ich tam gnie. To i tak nie jest dużo. Jak na tyle muzyki. Jedna płyta potrafi kosztować koło stówki. Edytowano 17 października 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 17 października 2022 Napisano 17 października 2022 28 minut temu, J4Z napisał: wyskakują z ceną 20usd/mc. Ja za to kupuję 4 płyty CD. No ale kupuję miesięcznie więcej niż te 4, więc streaming wciąż byłby dla mnie oszczędnością. 2 Odpisz, cytując
sonique Napisano 17 października 2022 Napisano 17 października 2022 Streaming nie jest w stanie zastąpić nośnika. Ani nośnik streamingu. Oba rozwiązania nie wykluczają się a - przeciwnie - wzajemnie dopełniają. Dlatego nie zwracam aż takiej uwagi na jakość tego pierwszego. Nigdy też nie była ona dla mnie problemem. Streaming jak biblioteka publiczna. Niektóre książki w słabszym stanie… lub w słabszych tłumaczeniach… nie nasze to i w dodatku (niemal) za darmo więc marudzić nie wypada. Dlatego każda z obecnie funkcjonujących „wypożyczalni nagrań” będzie OK. Jeżeli Qobuz czy jakikolwiek inny bezstratny zaistnieje w Polsce i jego cena nie będzie podobna do ceny TIDALa to pozostanę przy obecnym serwisie. Zostanie więcej pieniędzy na płyty…;) Mam konto na trzech serwisach (z czego tylko jedno płatne) i nie widzę żadnych większych między nimi różnic. Najbardziej „leży” mi co prawda aplikacja Deezer ale to w sumie nieistotny (dla mnie) szczegół. Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 17 października 2022 Napisano 17 października 2022 Na razie to Platinum mnie nie przekonuje, zwłaszcza że o tych dodatkowych rzeczach nic nie wiadomo. Trzeba poczekać (ile lat 💀) na więcej informacji. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 6 listopada 2022 Autor Napisano 6 listopada 2022 Z Qobuz jest kolejna blokada. kolega założył konto na Hiszpanie i zapłacił za pakiet familijny i tu zaczęły się kłopoty o ile dodanie stworzonych kont email przez vpn przebiegało bezproblemowo okazało się, że jeszcze trzeba dopisać numery telefonów do każdego dodanego konta członka rodziny dla potwierdzenia przez obsługę Qobuz z danego kraju!!! Odpisz, cytując
Matt Daemon Napisano 21 grudnia 2022 Napisano 21 grudnia 2022 Ja od dziś użytkuje Kubusia i jestem mega zadowolony. Sporo utworów w hires gdzie tidal nawet w słynnym nieslawnym mqa nie oferował 😉 pomimo braku connecta z volumio przyzwoita obsługa 😉 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 9 stycznia 2023 Autor Napisano 9 stycznia 2023 Qobuz prócz muzyki testuje również sprzęt Audio i właśnie ogłosił listę najlepszych produktów za rok 2022 ... bez wchodzenia w dokładne opisy: Wzmacniacz zintegrowany/streamer Rose RS520 Streamer Silent Angel M1T Wzmacniacz stereo Rotel RA-6000 Zintegrowany zestaw kina domowego/streamera NAD T778 Bezprzewodowy głośnik McIntosh RS150 Soundbar Devialet Dione Monitory Podstawkowe Audio Srebrny 100 LE Słuchawki Sennheiser Momentum 4 Wireless Wzmacniacz słuchawkowy Chord Mojo 2 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 stycznia 2023 Napisano 9 stycznia 2023 7 minut temu, Bogusław 66 napisał: Streamer Silent Angel M1T ciekawe to to . Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 10 stycznia 2023 Autor Napisano 10 stycznia 2023 18 godzin temu, tomek4446 napisał: ciekawe to to . Zapakować i podesłać do testów? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts