Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 minuty temu, audiowit napisał:

Ale wcześniej grał na marantzu

Nie gadaj ???!!! :) 

4 minuty temu, audiowit napisał:

Przy niskich poziomach głośności całkowity brak barw.

Słuchałem Gato u jego kolegi :) Na prototypach Yb . fakt , że było głośno , ale podobało mi się. Z tym , że na AVS na ich monitorach bardziej :) 

Napisano
1 godzinę temu, Kraft napisał:

Spokojnie. Jestem typem kontemplacyjnym. U mnie od pomysłu do czynu długa droga. Na razie zbieram dane. Mój komputer neuronowy zajmie się nimi dopiero zimą.

też mi chodzi po głowie jakiś nowszy "lepszy" sub może w obudowie zamkniętej , ale to temat na inny wątek ;)  tylko przy stereo to musi być idealnie ustawione

Napisano (edytowany)
1 minutę temu, tomek4446 napisał:

Stand ? :) 

Eeee, nie. Standy zmieniłem jakiś czas temu. Niektórym maja decyzja się nie spodobała🙂. Na standach stoją kolumny. Też duńskie, też dość niszowej firmy 🙂.

Edytowano przez seba3002
Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

Wiesz , że żartowałem , udzieliło mi się od Witka. :) 

🙂

A wracając do gato. Też słyszałem je na AVS i bardzo mi się wtedy podobały. Ale jeśli to granie zbliżone do dynaudio to chyba jednak nie chciałbym czegoś takiego w domu. 

Napisano (edytowany)
15 minut temu, seba3002 napisał:

Może kolumn tej firmy jeszcze nie mam ale ma coś bardzo wizualnie podobnego.

Masz bardziej niż Ci się wydaje. W Buchardtach, podobnie jak w Gato, zastosowano przetworniki SB Acoustics.

Edytowano przez Kraft
Napisano
15 minut temu, seba3002 napisał:

A ja tam lubię swojego marantza. A propos gato. Może kolumn tej firmy jeszcze nie mam ale ma coś bardzo wizualnie podobnego.

20211020_124120.jpg

Ale one głębokie... masz czarne, brązowe i teraz białe :)

Koniecznie muszę posłuchać. Znowu się chamsko wpraszam :)

Napisano
7 minut temu, soberowy napisał:

Ale one głębokie... masz czarne, brązowe i teraz białe :)

Chwilowo brązowe wymieniłem na czarne Dali 🙂. Forum ma te dobre strony, że często znajomości stąd przechodzą do "świata reaknego" 😉.

9 minut temu, soberowy napisał:

Tylko szybko bo te białe raczej długo miejsca u mnie nie zagrzeją. 

Napisano
1 minutę temu, kaczadupa napisał:

:)

A te białe monitory to S300mk2? 

Tak, to właśnie te monitory. Ale na razie nic więcej o nich nie powiem bo są u mnie raptem kilka chwil. Jedno jest pewne - dla ATC i PMC u mnie nie stanowią zagrożenia. Aczkolwiek bas, jak na monitory mają naprawdę głęboki i mięsisty. I co ciekawe, wydaje mi się że nie tak niesforny jak ten z dynaudio. 

Napisano (edytowany)

Nie da się wytłumaczyć dokładnie. Jak słyszę muzykę i wydaje mi się, że śpiewa prawdziwy człowiek lub gra prawdziwy instrument (fajnie jeszcze, jak w prawdziwej przestrzeni) to wtedy ona jest.

Ta namacalność, to taka ciekawa cecha. Tanie kolumny jej nie mają w ogóle, a droższe przeważnie ją mają (wyjątek - wstęgi;).

Edytowano przez Kraft