Salet Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Dnia 21.04.2022 o 22:46, Salet napisał: - dołączony pilot ostatnio średnio łapie przycisnięcia klawiszy, trzeba używać naprawdę sporo punktowej siły. Wymiana baterii nic nie daje. Czy to jest jakaś znana przypadłość, da się to naprawić? Albo wymienić całego pilota? Odpowiadam sam sobie, jak ktoś by trafił na ten sam problem. Rozwiązaniem jest zakup nowego pilota u chińczyków. Mnie kosztował on 50zł i teraz klika idealnie, bez żadnego problemu. W porównaniu ze starym ma też trochę inny feeling, możliwe że poprzedni się po prostu wyrobił, bo w międzyczasie w ogóle przestał rejestrować naciśnięcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Być moze trafiłeś na kiepski egzemplarz lub z kiepskiej partii. Zwykle te piloty mają bardzo trwałe przyciski jeśli chodzi o ilość przyciśnięć. Łatwiej o starcie nadruków na przyciskach. Najczęściej przestają działać po wciśnięciu przycisku B lub C który zmienia zastosowanie pilota do innych urządzeń. Wtedy po wciśnięciu A wszystko wraca do normy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Jako ciekawostka, mój DAC SMSL działa po wciśnięciu C. Jak niechcący wcisnę inną literę wtedy sterowanie pilotem nie działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salet Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Tak, wiem że Q5 działa z pilotem tylko w trybie "A", a inne są do innych urządzeń. Zresztą opisane jest to w instrukcji. Mój był jednak ewidentnie wyrobiony bo raz na jakiś czas wciśnięcia rejestrował, głównie po użyciu bardzo dużej siły. Nie wykluczam jakiegoś przypadkowego zalania albo wpływu żony noszącej długie paznokcie. Ale tak jak pisałem, nowy pilot ma zupełnie inny "klik" i w pełni działa, więc dla mnie temat zamknięty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 41 minut temu, Wito76 napisał: Jako ciekawostka, mój DAC SMSL działa po wciśnięciu C. Jak niechcący wcisnę inną literę wtedy sterowanie pilotem nie działa. Bo jak widzisz przycisk C przełącza go w tryb obsługi DAC-ów, po wciśnięciu A obsługuje wzmacniacze. Przycisk B z tego co pamiętam obsługuje chyba różnego rodzaju odtwarzacze plików i sieciowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dondaredevil Napisano 6 lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 lipca 2022 A ja mam takie pytanko. Przeczytałem dużą większość z 83 stron wątku i zakupiłem smsla, który obecnie gra z elacami cl82i, podłączony przez optyka do tv lgoled. Mam zainstalowany tidal, i tu jest mały kłopot. Otóż posiadam bardzo słaby internet radiowy. I już nie mam siły na zrywanie połączenia czyli brak mozliwsci normalnego słuchania muzyki. Ale skoro na smartfonie mogę pobierać utwory z tidala i słuchać je offline, to chciałbym je jakoś strumieniować na tv badz inne urządzenie podłączone do q5 pro. Stąd moje pytanie. Jak to zrobić w miary niedrogim sposobem? Zalezy mi na w miarę łatwe połączenie. Bez żadnych laptopów itp. Muzyka wybierana w tidalu na smartfonie, przesyłane np na tidal connect i odtwarzane w smsl q5 pro. Ktoś, coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 lipca 2022 Myślę ze rozwiązaniem mógłby być Chromecast lub coś co posiada jego funkcje. Szkoda tylko że wersja Audio już nie jest produkowana. Wtedy możesz przesyłać na niego dźwięk z programów które widzą go jako urządzenie odtwarzające kompatybilne z nimi lub zawsze pozostaje funkcja przesyłania dźwięku poprzez wi-fi ze smartphona z androidem. Może się jednak okazać że będziesz potrzebował do tego własnej sieci lokalnej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 6 lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 lipca 2022 5 godzin temu, dondaredevil napisał: A ja mam takie pytanko. Przeczytałem dużą większość z 83 stron wątku i zakupiłem smsla, który obecnie gra z elacami cl82i, podłączony przez optyka do tv lgoled. Mam zainstalowany tidal, i tu jest mały kłopot. Otóż posiadam bardzo słaby internet radiowy. I już nie mam siły na zrywanie połączenia czyli brak mozliwsci normalnego słuchania muzyki. Ale skoro na smartfonie mogę pobierać utwory z tidala i słuchać je offline, to chciałbym je jakoś strumieniować na tv badz inne urządzenie podłączone do q5 pro. Stąd moje pytanie. Jak to zrobić w miary niedrogim sposobem? Zalezy mi na w miarę łatwe połączenie. Bez żadnych laptopów itp. Muzyka wybierana w tidalu na smartfonie, przesyłane np na tidal connect i odtwarzane w smsl q5 pro. Ktoś, coś? Spróbuj AirPlay, jeśli masz iPhone'a. Jeśli nie masz, to chyba zostaje już tylko Bluetooth. Chromecast chyba nie nada się do przesyłania bezpośrednio z urządzenia na urządzenie. Najprościej chyba będzie... zdobyć lepszy Internet 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dondaredevil Napisano 6 lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 lipca 2022 Tak też myślałem. Dziękuję Panowie za dobre rady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Son-Goku Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 Witam. Czy dużym obciążeniem będzie dla wzmacniacza jak podepnę kolumny o takich parametrach : Moc nominalna 50Watt. Moc muzyczna 75Watt. Rezystancja 4 Ohm ? Mowa o klasyku RFT Corona B9271 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 43 minuty temu, Son-Goku napisał: Moc nominalna 50Watt. Moc muzyczna 75Watt Nie ma znaczenia 44 minuty temu, Son-Goku napisał: Rezystancja 4 Ohm ? Z 4 ohmowymi grał bez problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Son-Goku Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 21 minut temu, Fafniak napisał: Nie ma znaczenia Z 4 ohmowymi grał bez problemu Rozumiem. Ogólnie nie pytał bym gdyby nie to że jakiś "znawca audio" mówił mi,że przy głośniejszym graniu bał by się o ten wzmacniacz i szukał czegoś mocniejszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 Impedancja 4 ohm to najbardziej odpowiednia jej wartość dla tego wzmacniacza. Należy wręcz unikać jej wyższych wartości, bo ograniczy to jego dostępną moc w wyraźnym stopniu. W warunkach domowych jego moc pozwala grać zwykle z wystarczającymi poziomami aby słuchać bardzo głośno. Nie jest to jednak wzmacniacz do celów estradowych i gdy ktoś poszukuje wzmacniacza do nagłaśniania imprez z bardzo głośną muzyką, to powinien szukać czegoś innego o znacznie większej mocy. Nie zmienia to faktu że w ślepym teście przy normalnych poziomach głośności może wydać się wzmacniaczem o większej mocy niż wiele wzmacniaczy w klasie AB, które mają ta moc na poziomie 2 czy czterokrotnie większą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Son-Goku Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Impedancja 4 ohm to najbardziej odpowiednia jej wartość dla tego wzmacniacza. Należy wręcz unikać jej wyższych wartości, bo ograniczy to jego dostępną moc w wyraźnym stopniu. W warunkach domowych jego moc pozwala grać zwykle z wystarczającymi poziomami aby słuchać bardzo głośno. Nie jest to jednak wzmacniacz do celów estradowych i gdy ktoś poszukuje wzmacniacza do nagłaśniania imprez z bardzo głośną muzyką, to powinien szukać czegoś innego o znacznie większej mocy. Nie zmienia to faktu że w ślepym teście przy normalnych poziomach głośności może wydać się wzmacniaczem o większej mocy niż wiele wzmacniaczy w klasie AB, które mają ta moc na poziomie 2 czy czterokrotnie większą. Dziękuję bardzo za wpis. Czyli źle nie myślałem. A skoro mowa o tych kolumnach,może ktoś się wypowie tu ? RFT B 9271 Corona Z tego co czytam,cenowo nie zabija a jakościowo przerasta te droższe. stereofonia bywa tu zaskakująco dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 Nie znam tych kolumn, ale wydają się bardzo dobrym partnerem dla Q5 pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilo1337 Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 (edytowany) Pytanie - gdzie kupię ten wzmacniacz ? nigdzie nie widzę dostępnego to raz, amazon i ali ich nie pokazuję w wyszukiwaniach. Czy jest jakiś nowszy jego odpowiednik ? Edytowano 12 października 2022 przez Kamilo1337 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 Śpiesz się https://www.olx.pl/d/oferta/cyfrowy-wzmacniacz-hifi-s-m-s-l-q5-pro-CID99-IDPmTCR.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 Tylko uzywane już. SMSL istnieje ma inne produkty teraz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabro Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tylko uzywane już. SMSL istnieje ma inne produkty teraz. Piotr I jest jakiś bezpośredni "następca" smsl q5 pro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 października 2022 Udostępnij Napisano 14 października 2022 Szczerze nie wiem. AO100 , A100 ale mają inne wejscia. Chyba ni ma takiej wersji po prostu nowej odświezonej https://www.smsl-audio.com/portal/product/lists/id/4/page/1.html Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 12 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Hello! 🙂 Kto tu jeszcze używa SMSL Q5 Pro? Macie go jeszcze? Bo ja tak 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Oczywiscie ze mamy😁.Teraz mozna go kupić nawet w niezłej cenie....😂 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 13 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2023 O Matko! Nie wiedziałem, że mamy taki rarytas i lokatę kapitału! 😉 Do tego mam Chromecasta Audio, który też jest teraz w ciekawych cenach kolekcjonerskich 🤣 Od razu status społeczny się nam poprawił 😁😁😁👍🏼 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Gosciowi chyba o jedno zero wiecej sie wklepało przez przypadek...😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 13 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Znalazłem tę ofertę. Wyjaśniał, że sami „biedacy” do niego pisali, więc skorygował cenę. Pojechał ostro, ale naprawdę zainteresowany pewnie napisze do niego. Ale koncepcja mi się podoba 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts