Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 godzin temu, Tadżitsu napisał:

Pisałem o au70/111 i tym całym klonie redaktora szumu. Tyle paplał na yt, że efekty są jakie są.
Wystarczy wejść na olx…

Jakie są efekty?

Posłuchać i opisać. Nie odwrotnie. 

Napisano
10 godzin temu, MariuszZ napisał:

Szanowni użytkownicy proszę o zachowanie godne tej wspaniałej marki i nie obrzucanie się "błotem", Zbędne wpisy ukryłem.

Pozdrawiam.

Ominęła mnie awantura? Hmmm, szkoda! Ciekaw jestem kto co komu i dlaczego odpyskował!

Mariuszu,  Wielki Moderatorze całe te mógłbyś chociaż screen na PW? Bardzo proszę!

7 godzin temu, san-sui napisał:

Popieram. 

https://statystyka.policja.pl/st/kodeks-karny/przestepstwa-przeciwko-4/63485,Grozba-karalna-art-190.html 

Art. 190

§ 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

W internecie nic nie ginie. Co było na stronie jest tam zapisane i do odnalezienia. 

🤔

Co to się stanęło, że trzeba użyć paragrafów?

Ksztof, Ty pewnie masz screen’u daj na PW.

Napisano

Tadżitsu.

Jak widac zaczynasz robić za trola. Twoja sprawa.

Z pytania na drugim forum odpowiem Ci. Czy blacha jest miedziowana, czy malowana na czarno, można jedynie wnioskować, ze producent w przypadku malowania poszedł na oszczędność. Miedziowanie jest droższe. Nie wpływa to jednak na pracę układu. Co do traf się nie wypowiem, musisz pytać właściciela. Ja nie słyszałem różnicy. Ale może i są jakieś, kto wie?  Tamura jet bardziej uznaną marką. Oba trafa robiono ponoć przy tej samej ulicy w Tokyo. Po przeciwnej stronie.

Jan

Napisano

Tadek nic specjalnego - wątek zaczyna przybierać obraz tego z forum audiostereo bo ktoś tu najwyraźniej nie może zrozumieć , że "jeden fajny inaczej" niszczy pracę wielu na którą zebrały się lata praktyki i doświadczeń ... Niestety też w imię ogólnie przyjętej (tempej czasami i bezwartościowej dla ogółu) poprawności słowa karmi trolla ku uciesze i rozrywce co po niektórych ...  Moderacja w imię nazwijmy to zasad dobra społecznego rozpieprza trwale i skutecznie to co tutaj ludzi przywiodło - gratuluję i życzę sukcesów !!!

P.s.

Moderatora który się tu tak szumnie obnosi ze swoimi "Świętymi zasadami" proszę o usunięcie mojego konta z tego śmietnika i wykasowanie wszystkich moich wpisów ! (trochę popracujesz ale to przecież dla dobra ogółu ...)

Pozdrawiam ! i liczę, że wykonasz waść choć raz dobra prace - czyli to o co proszę ! (w przypadku zaniechania - też jest na to paragraf ....)

Napisano

Proszę bez "klonów", bez wzajemnego nap.... się wzajemnie!

Wątek Sansui od samego początku był merytoryczny i dostarczał wiele cennych informacji. Proszę więc kilku Kolegów: nie rozwalajcie tego (a przynajmniej: nie próbujcie).
Dość często ostatnio widzimy tutaj sformułowanie "nie karmić trola". Bardzo rozsądne, choć czasami trudne do zrealizowania - ponieważ z jednej strony warto poprawiać czyjeś fałszywe twierdzenia (osądy albo brednie) a z drugiej szkoda czasu bo i tak adwersarz będzie chciał mieć ostatnie słowo. Ale czasami po prostu lepiej "olać" adwersarza niż wdawać się z nim w potyczki słowne.

Można mieć swoje zdanie, ale nie róbmy z tego piaskownicy pełnej bagna (a dokładniej to trochę innej substancji). Jak ktoś nie ma szacunku do innych użytkowników, do współzałożycieli wątku (tutaj i obok), do ludzi którzy są wśród nas (na Forum i nie tylko) od wielu lat -  to słabo, a raczej: bardzo słabo.

Chyba nikt rozsądny nie będzie twierdził, że Janek i Paweł (kolejność alfabetyczna) nie wiedzą o czym mówią! Paweł był (i jest) od samego początku, Janek też ma wiele lat doświadczeń i razem "zanieśli SANSUI pod strzechy" (a właściwie: w Polskę i w Europę). Więc po co różne złośliwości w ich kierunku?

Wystarczy pomyśleć trochę i skorzystać, że mamy w tym wątku wielu fachowców, miłych i kompetentnych ludzi i to nie tylko w Polsce przebywających. Ile ton sprzętu przeszło prze ręce kilkunastu Kolegów, ile było fajnych i dobrych modyfikacji i serwisów, ile świetnych spotkań i odsłuchów (czasem nawet bardziej "spotkań towarzyskich" niż "odsłuchów", bo tak się fajnie gadało że czasami muzyka była tylko w tle).
Ile informacji mamy w tym wątku, o ilu ciekawych sprzętach można było się dowiedzieć - przecież setki sprzętów przeszły przez ręce Janka, Marka, Mariusza (Mariuszów), Pawła, i Piotrka (Piotrków) i innych Kolegów których tu nie wymieniłem. I o każdym z nich można z Nimi porozmawiać, często Marek zamieszczał jakieś swoje archiwalia i nowości (w sensie: u Niego, bo sprzęt pełnoletni) o których istnieniu nie wszyscy wiedzieliśmy. Od kilku lat mamy też filmy z serwisowania Sansui i innych sprzętów z Mariuszem w roli głównej.
"Dorobiliśmy" się też przez te lata zacnych Serwisantów (przez duże "S"), Kolegów którzy zęby zjedli (na szczęście nie dosłownie) na naprawach i modyfikacjach naszych ukochanych sprzętów -  i tak trzymać!

Denerwujące jest denerwowanie innych - i sytuacje, w których spokojne osoby w którymś momencie tracą/muszą stracić opanowanie by im ktoś na głowę nie wchodził.
Jak często musimy prosić, by było spokojniej??? Wolę przeglądać Forum by znowu coś ciekawego przeczytać, obejrzeć, porozmawiać  - a nie by "sprzątać" (tak samo @MariuszZ ). Leon Zawodowiec był, "posprzątał" i swoje w filmie zrobił - natomiast gdy jest czysto i (w miarę) spokojnie, to nie trzeba nikogo załatwiać. Wrzucenie granatu do pokoju to nie jest jedyny sposób by się rozerwać 🤬

PROSZĘ: równajmy w górę, do poziomu merytorycznego i miłego, kulturalnego sposobu wypowiedzi - a nie w dół, gdzie jeno brud, syf i ubóstwo (różnie pojmowane, nie tylko finansowo ale i intelektualnie).

Pozdrawiam
PS. Po to sprzątamy tu wraz z Mariuszem (usuwamy posty i staramy się dyscyplinować użytkowników), by było lepiej i przyjemniej. A nie by dolewać oliwy do ognia czy wyciągnąć co niemiłego było ostatnio napisane.
PSS. Co zaś do paragrafów - no bez jaj proszę!
PSSS. Paweł - proszę nie uciekaj, masz tutaj (i tam też) duże grono słuchaczy i rozmówców! Pomyśl ile godzin... dni... miesięcy zostawiasz na audiofilskich forach 🙂

Napisano
2 godziny temu, czubsi napisał:

Pozdrawiam ! i liczę, że wykonasz waść choć raz dobra prace - czyli to o co proszę ! (w przypadku zaniechania - też jest na to paragraf ....)

Naprawdę?

Myślisz, że jak zaczniesz w swoim pustoslowiu używać wyświechtanych frazesów " w przypadku zaniechania-też jest na to paragraf..", ktoś się wystraszy?

Chyba, że mówisz o paragrafach/punktach regulaminu tego forum,  może warto najpierw z uwagą przeczytać, zanim znów zaczniesz wyjeżdżać z paragrafami bez podstawy odnoszenia się do nich.

P.S.

Jak Cie poproszę o wyskoczenie z 10 piętra,  a Ty zaniechasz zastosowanie się do mojej prośby,  będę miał podstawy do poszukania paragrafu?

:10_wink:

Napisano

Trochę nie rozumiem tego całego zamieszania . Dlaczego wybrano drogę pod górę, która jest męcząca dla wielu osób i trudna do zniesienia ? Proste rozwiązania są najlepsze i skuteczne . 
Po co Moderacja dodaje sobie tak wiele pracy, gdy wiadomo, że to nie przynosi pozytywnego rezultatu ? Gdy ktoś wchodzi na wątek klubu np. Harleya i wypisuje wołające o pomstę do Nieba treści w stylu „ klony Harleya jeżdżą lepiej niż oryginały i części do nich produkują po drugiej stronie ulicy na przeciwko fabryki oryginalnych części” to taki „wielbiciel Harleya” już nie napisze jednego słowa więcej w tym klubie, żeby już nigdy więcej nie psuł krwi prawdziwym wielbicielom/kolekcjonerom/użytkownikom produktów danej marki . 

Polecam prostotę .

Pozdrawiam Wszystkich Sansui-owców

Pygar

Napisano (edytowany)

di batonio

Ktoś Ci za to płaci byś się realizował w ten sposób ???? Idź na działkę pokop grządki albo pobiegaj wokół Lidla - przynajmniej dla zdrowia coś ...

Edytowano przez czubsi
Napisano (edytowany)
Dnia 2.06.2023 o 06:57, Pygar napisał:

Trochę nie rozumiem tego całego zamieszania . Dlaczego wybrano drogę pod górę, która jest męcząca dla wielu osób i trudna do zniesienia ? Proste rozwiązania są najlepsze i skuteczne . 
Po co Moderacja dodaje sobie tak wiele pracy, gdy wiadomo, że to nie przynosi pozytywnego rezultatu ? Gdy ktoś wchodzi na wątek klubu np. Harleya i wypisuje wołające o pomstę do Nieba treści w stylu „ klony Harleya jeżdżą lepiej niż oryginały i części do nich produkują po drugiej stronie ulicy na przeciwko fabryki oryginalnych części” to taki „wielbiciel Harleya” już nie napisze jednego słowa więcej w tym klubie, żeby już nigdy więcej nie psuł krwi prawdziwym wielbicielom/kolekcjonerom/użytkownikom produktów danej marki . 

Polecam prostotę .

Pozdrawiam Wszystkich Sansui-owców

Pygar

Nie rozumiem tego wpisu. Porównanie Harley-Davidson do Sansui? 

Klony Harleya to m.in. Rikuo, produkowany w Japonii w ratach 30 i 40-tych. Teraz jest to takie dziwne? 

Jeżeli chodzi o klonowanie ( kopiowanie), to Japończycy, podobnie jak to teraz robią Chińczycy, rozwój swojego przemysłu zaczynali identycznie, w ten sam sposób - kradli projekty i je kopiowali, od lat 30-tych po conajmniej 60-te. Klonowali motocykle angielskie, niemieckie (BMW) i amerykańskie modyfikując je jedynie kosmetycznie, by nikt się nie czepiał. 

Tak zaczynały wszystkie znane obecnie i uwielbiane firmy japońskie. Tak zaczyna teraz przemysł chiński i w niektórych dziedzinach, robi to z nadzwyczajnymi efektami, podobnie jak to robili japończycy. 

Co do końcówki SansuiX AU70 to jest to końcówka oparta o końcówkę integry lampowej Sansui AU-70, bo taka była akurat "na tapecie" we wspominanym tu wątku ale takiej konstrukcji końcówki lampowe stosowano w integrach przez wiele firm, nie tylko przez Sansui. 

Jeżeli próbujecie w ten sposób pomniejszyć wartość dźwięku tej małej 23W lampki to radzę najpierw posłuchać a potem krytykować.  

SansuiX AU70, po wygrzaniu, z pre C-2301 gra tak, że wątpię by jakakolwiek integra mogła jej dorównać. 

Posłuchać a potem pisać! 

Edytowano przez san-sui
Napisano

@san-sui Czy jest jakaś dziedzina w której nie czujesz się gigantem??? Zawsze jak Ciebie czytam to tak jakbym słuchał niezapomnianego Zbigniewa.

Opowiadaj mi tak

Jesteś w stanie po swojemu udowodnić wszystko, licząc na brak wiedzy i doświadczenia u czytającego. Trochę to psuje atmosferę na tym forum.

Napisano
17 godzin temu, Baron napisał:

@san-sui Czy jest jakaś dziedzina w której nie czujesz się gigantem??? Zawsze jak Ciebie czytam to tak jakbym słuchał niezapomnianego Zbigniewa.

Opowiadaj mi tak

Jesteś w stanie po swojemu udowodnić wszystko, licząc na brak wiedzy i doświadczenia u czytającego. Trochę to psuje atmosferę na tym forum.

Może odniesiesz się do "Posłuchać a potem pisać!" zamiast trollować? 

Czy napisałem cokolwiek niezgodne z historią?

Interesuję się wieloma rzeczami, zagadnieniami .... 

Napisano (edytowany)

Interesuj się dalej tylko przestań publicznie "pierdzieć" (bo inaczej tego pier...a się nazwać nie da ...)

Mam cichą nadzieję, że uda się w końcu stworzyć wątek zamknięty, do którego tacy fachowcy po prostu nie będą mieli wstępu - a w swoim śmietniku niech se dalej do woli z kloca u-boty stawiają ...

Edytowano przez czubsi
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Witam. Przejżałem watek i nie znalazlem żadnych informacji o AU-G90X. Gdzieś obiło mi sie o oczy, że jest to wersja na rynek poza Japoński innego modelu (chyba 717). Miał ktoś z nim do czynienia?

20230926_191756.jpg

Napisano (edytowany)
Dnia 26.09.2023 o 19:18, DamNow napisał:

Witam. Przejżałem watek i nie znalazlem żadnych informacji o AU-G90X. Gdzieś obiło mi sie o oczy, że jest to wersja na rynek poza Japoński innego modelu (chyba 717). Miał ktoś z nim do czynienia?

20230926_191756.jpg

AU-717 z 1977r nie ma wiele wspólnego z AU-G90X z 1984r. 

Lata produkcji już o tym wiele mówią. Firma ciągle się rozwijała i szukała dźwięku lampowego w ciągu nowych konstrukcji. 

Wiele modeli na rynek UE i USA było identycznych, jak te na rynek Japonii szczególnie te z lat 70-tych i wcześniejszych. Późniejsze modele już się mogły różnić w zależności od rynku, na który zostały wytworzone.  

AU-G90X to początki X-Balanced Amplifierów. Dlatego jest w symbolice znaczek X. 

Późniejsze konstrukcje tego typu zamiast X oznaczane były α - ALPHA np. AU-α907.

Edytowano przez san-sui