san-sui Napisano 31 maja 2023 Napisano 31 maja 2023 9 godzin temu, Tadżitsu napisał: Pisałem o au70/111 i tym całym klonie redaktora szumu. Tyle paplał na yt, że efekty są jakie są. Wystarczy wejść na olx… Jakie są efekty? Posłuchać i opisać. Nie odwrotnie. Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 10 godzin temu, MariuszZ napisał: Szanowni użytkownicy proszę o zachowanie godne tej wspaniałej marki i nie obrzucanie się "błotem", Zbędne wpisy ukryłem. Pozdrawiam. Ominęła mnie awantura? Hmmm, szkoda! Ciekaw jestem kto co komu i dlaczego odpyskował! Mariuszu, Wielki Moderatorze całe te mógłbyś chociaż screen na PW? Bardzo proszę! 7 godzin temu, san-sui napisał: Popieram. https://statystyka.policja.pl/st/kodeks-karny/przestepstwa-przeciwko-4/63485,Grozba-karalna-art-190.html Art. 190 § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. W internecie nic nie ginie. Co było na stronie jest tam zapisane i do odnalezienia. 🤔 Co to się stanęło, że trzeba użyć paragrafów? Ksztof, Ty pewnie masz screen’u daj na PW. Odpisz, cytując
Jakiś tam Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 Tadeusz. Czemu taki jesteś spragniony awantur? Moderator nareszcie działa i tyle. Pozdrawiam Moderację. 1 Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 2 minuty temu, Jakiś tam napisał: Tadeusz. Jakiś tam klonie. Jestem spragniony wiedzy. Odpisz, cytując
Jakiś tam Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 Tadeusz-u. Mały człowiek, takie odpowiedzi, tak należy opisać Twój post. Czemu zaczynasz od klonowania? Wiedzę znajdziesz wśród mądrych a nie w pyskówkach. Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 Wielki klonie wielki cudowny człowieku etc tyś wyrocznia i ostatni sprawiedliwy. Odpisz, cytując
miłośnik Sansui Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 Tadżitsu. Jak widac zaczynasz robić za trola. Twoja sprawa. Z pytania na drugim forum odpowiem Ci. Czy blacha jest miedziowana, czy malowana na czarno, można jedynie wnioskować, ze producent w przypadku malowania poszedł na oszczędność. Miedziowanie jest droższe. Nie wpływa to jednak na pracę układu. Co do traf się nie wypowiem, musisz pytać właściciela. Ja nie słyszałem różnicy. Ale może i są jakieś, kto wie? Tamura jet bardziej uznaną marką. Oba trafa robiono ponoć przy tej samej ulicy w Tokyo. Po przeciwnej stronie. Jan Odpisz, cytując
czubsi Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 Tadek nic specjalnego - wątek zaczyna przybierać obraz tego z forum audiostereo bo ktoś tu najwyraźniej nie może zrozumieć , że "jeden fajny inaczej" niszczy pracę wielu na którą zebrały się lata praktyki i doświadczeń ... Niestety też w imię ogólnie przyjętej (tempej czasami i bezwartościowej dla ogółu) poprawności słowa karmi trolla ku uciesze i rozrywce co po niektórych ... Moderacja w imię nazwijmy to zasad dobra społecznego rozpieprza trwale i skutecznie to co tutaj ludzi przywiodło - gratuluję i życzę sukcesów !!! P.s. Moderatora który się tu tak szumnie obnosi ze swoimi "Świętymi zasadami" proszę o usunięcie mojego konta z tego śmietnika i wykasowanie wszystkich moich wpisów ! (trochę popracujesz ale to przecież dla dobra ogółu ...) Pozdrawiam ! i liczę, że wykonasz waść choć raz dobra prace - czyli to o co proszę ! (w przypadku zaniechania - też jest na to paragraf ....) Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 Proszę bez "klonów", bez wzajemnego nap.... się wzajemnie! Wątek Sansui od samego początku był merytoryczny i dostarczał wiele cennych informacji. Proszę więc kilku Kolegów: nie rozwalajcie tego (a przynajmniej: nie próbujcie). Dość często ostatnio widzimy tutaj sformułowanie "nie karmić trola". Bardzo rozsądne, choć czasami trudne do zrealizowania - ponieważ z jednej strony warto poprawiać czyjeś fałszywe twierdzenia (osądy albo brednie) a z drugiej szkoda czasu bo i tak adwersarz będzie chciał mieć ostatnie słowo. Ale czasami po prostu lepiej "olać" adwersarza niż wdawać się z nim w potyczki słowne. Można mieć swoje zdanie, ale nie róbmy z tego piaskownicy pełnej bagna (a dokładniej to trochę innej substancji). Jak ktoś nie ma szacunku do innych użytkowników, do współzałożycieli wątku (tutaj i obok), do ludzi którzy są wśród nas (na Forum i nie tylko) od wielu lat - to słabo, a raczej: bardzo słabo. Chyba nikt rozsądny nie będzie twierdził, że Janek i Paweł (kolejność alfabetyczna) nie wiedzą o czym mówią! Paweł był (i jest) od samego początku, Janek też ma wiele lat doświadczeń i razem "zanieśli SANSUI pod strzechy" (a właściwie: w Polskę i w Europę). Więc po co różne złośliwości w ich kierunku? Wystarczy pomyśleć trochę i skorzystać, że mamy w tym wątku wielu fachowców, miłych i kompetentnych ludzi i to nie tylko w Polsce przebywających. Ile ton sprzętu przeszło prze ręce kilkunastu Kolegów, ile było fajnych i dobrych modyfikacji i serwisów, ile świetnych spotkań i odsłuchów (czasem nawet bardziej "spotkań towarzyskich" niż "odsłuchów", bo tak się fajnie gadało że czasami muzyka była tylko w tle). Ile informacji mamy w tym wątku, o ilu ciekawych sprzętach można było się dowiedzieć - przecież setki sprzętów przeszły przez ręce Janka, Marka, Mariusza (Mariuszów), Pawła, i Piotrka (Piotrków) i innych Kolegów których tu nie wymieniłem. I o każdym z nich można z Nimi porozmawiać, często Marek zamieszczał jakieś swoje archiwalia i nowości (w sensie: u Niego, bo sprzęt pełnoletni) o których istnieniu nie wszyscy wiedzieliśmy. Od kilku lat mamy też filmy z serwisowania Sansui i innych sprzętów z Mariuszem w roli głównej. "Dorobiliśmy" się też przez te lata zacnych Serwisantów (przez duże "S"), Kolegów którzy zęby zjedli (na szczęście nie dosłownie) na naprawach i modyfikacjach naszych ukochanych sprzętów - i tak trzymać! Denerwujące jest denerwowanie innych - i sytuacje, w których spokojne osoby w którymś momencie tracą/muszą stracić opanowanie by im ktoś na głowę nie wchodził. Jak często musimy prosić, by było spokojniej??? Wolę przeglądać Forum by znowu coś ciekawego przeczytać, obejrzeć, porozmawiać - a nie by "sprzątać" (tak samo @MariuszZ ). Leon Zawodowiec był, "posprzątał" i swoje w filmie zrobił - natomiast gdy jest czysto i (w miarę) spokojnie, to nie trzeba nikogo załatwiać. Wrzucenie granatu do pokoju to nie jest jedyny sposób by się rozerwać 🤬 PROSZĘ: równajmy w górę, do poziomu merytorycznego i miłego, kulturalnego sposobu wypowiedzi - a nie w dół, gdzie jeno brud, syf i ubóstwo (różnie pojmowane, nie tylko finansowo ale i intelektualnie). Pozdrawiam PS. Po to sprzątamy tu wraz z Mariuszem (usuwamy posty i staramy się dyscyplinować użytkowników), by było lepiej i przyjemniej. A nie by dolewać oliwy do ognia czy wyciągnąć co niemiłego było ostatnio napisane. PSS. Co zaś do paragrafów - no bez jaj proszę! PSSS. Paweł - proszę nie uciekaj, masz tutaj (i tam też) duże grono słuchaczy i rozmówców! Pomyśl ile godzin... dni... miesięcy zostawiasz na audiofilskich forach 🙂 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 czerwca 2023 Napisano 1 czerwca 2023 2 godziny temu, czubsi napisał: Pozdrawiam ! i liczę, że wykonasz waść choć raz dobra prace - czyli to o co proszę ! (w przypadku zaniechania - też jest na to paragraf ....) Naprawdę? Myślisz, że jak zaczniesz w swoim pustoslowiu używać wyświechtanych frazesów " w przypadku zaniechania-też jest na to paragraf..", ktoś się wystraszy? Chyba, że mówisz o paragrafach/punktach regulaminu tego forum, może warto najpierw z uwagą przeczytać, zanim znów zaczniesz wyjeżdżać z paragrafami bez podstawy odnoszenia się do nich. P.S. Jak Cie poproszę o wyskoczenie z 10 piętra, a Ty zaniechasz zastosowanie się do mojej prośby, będę miał podstawy do poszukania paragrafu? Odpisz, cytując
Pygar Napisano 2 czerwca 2023 Napisano 2 czerwca 2023 Trochę nie rozumiem tego całego zamieszania . Dlaczego wybrano drogę pod górę, która jest męcząca dla wielu osób i trudna do zniesienia ? Proste rozwiązania są najlepsze i skuteczne . Po co Moderacja dodaje sobie tak wiele pracy, gdy wiadomo, że to nie przynosi pozytywnego rezultatu ? Gdy ktoś wchodzi na wątek klubu np. Harleya i wypisuje wołające o pomstę do Nieba treści w stylu „ klony Harleya jeżdżą lepiej niż oryginały i części do nich produkują po drugiej stronie ulicy na przeciwko fabryki oryginalnych części” to taki „wielbiciel Harleya” już nie napisze jednego słowa więcej w tym klubie, żeby już nigdy więcej nie psuł krwi prawdziwym wielbicielom/kolekcjonerom/użytkownikom produktów danej marki . Polecam prostotę . Pozdrawiam Wszystkich Sansui-owców Pygar Odpisz, cytując
czubsi Napisano 3 czerwca 2023 Napisano 3 czerwca 2023 (edytowany) di batonio Ktoś Ci za to płaci byś się realizował w ten sposób ???? Idź na działkę pokop grządki albo pobiegaj wokół Lidla - przynajmniej dla zdrowia coś ... Edytowano 3 czerwca 2023 przez czubsi Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 3 czerwca 2023 Napisano 3 czerwca 2023 Dnia 1.06.2023 o 09:05, miłośnik Sansui napisał: Tadżitsu. Jak widac zaczynasz robić za trola. Twoja sprawa. (…) Nie to było moją intencją. Przepraszam. Odpisz, cytując
san-sui Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) Dnia 2.06.2023 o 06:57, Pygar napisał: Trochę nie rozumiem tego całego zamieszania . Dlaczego wybrano drogę pod górę, która jest męcząca dla wielu osób i trudna do zniesienia ? Proste rozwiązania są najlepsze i skuteczne . Po co Moderacja dodaje sobie tak wiele pracy, gdy wiadomo, że to nie przynosi pozytywnego rezultatu ? Gdy ktoś wchodzi na wątek klubu np. Harleya i wypisuje wołające o pomstę do Nieba treści w stylu „ klony Harleya jeżdżą lepiej niż oryginały i części do nich produkują po drugiej stronie ulicy na przeciwko fabryki oryginalnych części” to taki „wielbiciel Harleya” już nie napisze jednego słowa więcej w tym klubie, żeby już nigdy więcej nie psuł krwi prawdziwym wielbicielom/kolekcjonerom/użytkownikom produktów danej marki . Polecam prostotę . Pozdrawiam Wszystkich Sansui-owców Pygar Nie rozumiem tego wpisu. Porównanie Harley-Davidson do Sansui? Klony Harleya to m.in. Rikuo, produkowany w Japonii w ratach 30 i 40-tych. Teraz jest to takie dziwne? Jeżeli chodzi o klonowanie ( kopiowanie), to Japończycy, podobnie jak to teraz robią Chińczycy, rozwój swojego przemysłu zaczynali identycznie, w ten sam sposób - kradli projekty i je kopiowali, od lat 30-tych po conajmniej 60-te. Klonowali motocykle angielskie, niemieckie (BMW) i amerykańskie modyfikując je jedynie kosmetycznie, by nikt się nie czepiał. Tak zaczynały wszystkie znane obecnie i uwielbiane firmy japońskie. Tak zaczyna teraz przemysł chiński i w niektórych dziedzinach, robi to z nadzwyczajnymi efektami, podobnie jak to robili japończycy. Co do końcówki SansuiX AU70 to jest to końcówka oparta o końcówkę integry lampowej Sansui AU-70, bo taka była akurat "na tapecie" we wspominanym tu wątku ale takiej konstrukcji końcówki lampowe stosowano w integrach przez wiele firm, nie tylko przez Sansui. Jeżeli próbujecie w ten sposób pomniejszyć wartość dźwięku tej małej 23W lampki to radzę najpierw posłuchać a potem krytykować. SansuiX AU70, po wygrzaniu, z pre C-2301 gra tak, że wątpię by jakakolwiek integra mogła jej dorównać. Posłuchać a potem pisać! Edytowano 4 czerwca 2023 przez san-sui 1 Odpisz, cytując
Baron Napisano 4 czerwca 2023 Napisano 4 czerwca 2023 @san-sui Czy jest jakaś dziedzina w której nie czujesz się gigantem??? Zawsze jak Ciebie czytam to tak jakbym słuchał niezapomnianego Zbigniewa. Opowiadaj mi tak Jesteś w stanie po swojemu udowodnić wszystko, licząc na brak wiedzy i doświadczenia u czytającego. Trochę to psuje atmosferę na tym forum. Odpisz, cytując
san-sui Napisano 5 czerwca 2023 Napisano 5 czerwca 2023 17 godzin temu, Baron napisał: @san-sui Czy jest jakaś dziedzina w której nie czujesz się gigantem??? Zawsze jak Ciebie czytam to tak jakbym słuchał niezapomnianego Zbigniewa. Opowiadaj mi tak Jesteś w stanie po swojemu udowodnić wszystko, licząc na brak wiedzy i doświadczenia u czytającego. Trochę to psuje atmosferę na tym forum. Może odniesiesz się do "Posłuchać a potem pisać!" zamiast trollować? Czy napisałem cokolwiek niezgodne z historią? Interesuję się wieloma rzeczami, zagadnieniami .... Odpisz, cytując
czubsi Napisano 5 czerwca 2023 Napisano 5 czerwca 2023 (edytowany) Interesuj się dalej tylko przestań publicznie "pierdzieć" (bo inaczej tego pier...a się nazwać nie da ...) Mam cichą nadzieję, że uda się w końcu stworzyć wątek zamknięty, do którego tacy fachowcy po prostu nie będą mieli wstępu - a w swoim śmietniku niech se dalej do woli z kloca u-boty stawiają ... Edytowano 5 czerwca 2023 przez czubsi Odpisz, cytując
Nowy audiofil Napisano 30 czerwca 2023 Napisano 30 czerwca 2023 Melduję się w klubie ze swoim Sansui 907NRA. Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 4 lipca 2023 Napisano 4 lipca 2023 Dnia 30.06.2023 o 14:07, Nowy audiofil napisał: … Sansui 907NRA. Aaa jaki kompakt i kolumny? Odpisz, cytując
Nowy audiofil Napisano 5 lipca 2023 Napisano 5 lipca 2023 Cd ayon 1s po modzie kolumny AA Rhea 2.5 Odpisz, cytując
DamNow Napisano 26 września 2023 Napisano 26 września 2023 Witam. Przejżałem watek i nie znalazlem żadnych informacji o AU-G90X. Gdzieś obiło mi sie o oczy, że jest to wersja na rynek poza Japoński innego modelu (chyba 717). Miał ktoś z nim do czynienia? Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 28 września 2023 Napisano 28 września 2023 Coś fajnego do poczytania https://toutenvrac.eu/wp-content/uploads/2021/04/Secret-of-sansui-sound.pdf 1 Odpisz, cytując
san-sui Napisano 29 września 2023 Napisano 29 września 2023 (edytowany) Dnia 26.09.2023 o 19:18, DamNow napisał: Witam. Przejżałem watek i nie znalazlem żadnych informacji o AU-G90X. Gdzieś obiło mi sie o oczy, że jest to wersja na rynek poza Japoński innego modelu (chyba 717). Miał ktoś z nim do czynienia? AU-717 z 1977r nie ma wiele wspólnego z AU-G90X z 1984r. Lata produkcji już o tym wiele mówią. Firma ciągle się rozwijała i szukała dźwięku lampowego w ciągu nowych konstrukcji. Wiele modeli na rynek UE i USA było identycznych, jak te na rynek Japonii szczególnie te z lat 70-tych i wcześniejszych. Późniejsze modele już się mogły różnić w zależności od rynku, na który zostały wytworzone. AU-G90X to początki X-Balanced Amplifierów. Dlatego jest w symbolice znaczek X. Późniejsze konstrukcje tego typu zamiast X oznaczane były α - ALPHA np. AU-α907. Edytowano 29 września 2023 przez san-sui Odpisz, cytując
Recommended Posts