Karol64208 Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 (edytowany) Zostały sprzedane do Astrali, 4 lata temu, ale muszę poszukać zdjęć na starym laptopie, może jutro wstawię. To były z kolumn JVC "0" Lata 80, początek. jak mnie wzrok nie myli to 9 Jak mi coś do ucha nie wpada to raczej się nie interesuję tym sprzętem, a może kolega ma złą akustykę, nie wiem, ale już je oddał czy sprzedał ma nowe. Edytowano 13 grudnia 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 To chyba te. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 tak wyglądały chyba mam też tył głośników bo były na aukcji wystawione pasmo 100kHz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 A kolumny takie? Idealnie by mi do Ciebie pasowały? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 mam jeszcze zwrotnice do tych kolumn, jak ktoś chciał kupić ale to 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 Myślałem, że jak pisałeś "9" to chodziło Ci o Sedan 9. Czyli takie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 "9" tego co kupiłeś, a JVC "0" to były 6 ta 9 to Twoje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Ekspert ma też inne zajęcia. 14 godzin temu, Kraft napisał: Jak widać wstęga niejedno ma imię;) Inna zasada działania więc różnica jest zasadnicza. Jak areoplan mozna nazwać samolotem to już helikopterem już nie. Nie obrazaj naszej inteligencji. I nie wiem co masz na myśli, ze żółtą wstążka właściwa dla AMT. Mylar jest bezbarwny. To, ze gdzieś widziałeś zafarbowany na żólto to nie jest cechą charakterystyczną...dla amt. To tak jakbyś powiedział, ze to napewno są kolumny Canton bo w gazetce Audio kiedyś widziałeś canton w kolorze czarnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 (edytowany) Obiecałem wstawić fotki dla niedowiarków Edytowano 14 grudnia 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Tomek, w Dynavoice mialeś wstęgę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Wiedziałem !!! Dzięki . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 52 minuty temu, audiowit napisał: I nie wiem co masz na myśli, ze żółtą wstążka właściwa dla AMT. Mylar jest bezbarwny. Nie napisałem "właściwa", tylko "typowa"*. I tak jest. Zdecydowana większość wstążek w przetwornikach AMT jest koloru żółtego. *typowy - często spotykany, będący reprezentantem jakiegoś typu, najlepiej oddającym jego specyfikę Znowu spudłowałeś:) 38 minut temu, audiowit napisał: Tomek, w Dynavoice mialeś wstęgę. Aha. I nie powtarzaj po mnie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 17 minut temu, Kraft napisał: Aha. I nie powtarzaj po mnie:) To już było chyba gdzieś 😆 dobraliście się nieźle we dwóch 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 3strony i 0 testu , tylko kłótnia o coś nieistotnego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Kraft, ale Ty złośliwy jesteś ;). Chyba masz już swoje lata. Stawiam na 55? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 (edytowany) I znowu pudło;) Jestem jeszcze po tej drugiej stronie 50-tki. Edytowano 14 grudnia 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Ale jesteś bardziej ztetryczały odemnie Czyli juz niedługo do 50tki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Fakt. Jeszcze tylko miesiąc z okładem. Ale dziadkiem jestem już od niespełna dwóch lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Kraft napisz proszę coś o tych kolumnach. Bo niestety ten temat za wiele na razie nie wnosi. Chociaż gram informacji dla podtrzymania tematu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Znowu to samo. Jeszcze się nie przyzwyczailiście, że nie lubię się wypowiadać po krótkim odsłuchu. Na razie powiem tak. To chyba kolumny najbardziej zasługujące na miano Hi-Fi z tych, które testowałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 39 minut temu, Kraft napisał: Fakt. Jeszcze tylko miesiąc z okładem. No to widzę ten sam "najlepszy" rocznik! Co prawda miesiąc później, ale za zdrowie możemy "razem" wychylić!😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 (edytowany) Przez tyle postów wałkowaliśmy te wstęgi, aż im się plisy wyprostowały. Ale dobrze. Przynajmniej będzie wiadomo, czym wstęga Sedanów się na tym tle wyróżnia. A wyróżnia się. Po pierwsze, to klasyczna, najprawdziwsza, genuine, original wstęga. Z aluminiową wstążką i transformatorem. Po drugie, różni się podobnych konstrukcji tym, że ma wstążkę stosunkowo szeroką i krótką. Dzięki temu wyeliminowano jedną z bolączek klasycznych wstęg, czyli słabe rozpraszanie dźwięku w płaszczyźnie pionowej. Przetwornik nosi zastrzeżoną nazwę quSENSE®. Quadral sam go zaprojektował i produkuje w siedzibie firmy w Hanowerze. Co ciekawe, mimo że przetwornik jest wykorzystywany tylko w serii Aurum, jest produkowany w trzech rozmiarach. Ze wstęgą długości: 50, 70 i 90 milimetrów (Sedany wykorzystują środkowy rozmiar). Warto jeszcze zwrócić uwagę na wycięcie dolnej (lub dolnej i górnej) krawędzi frontu, które pozwala zbliżyć do siebie osie wstęgi i głośnika średniotonowego (lub średnio-niskotonowego). W 9. generacji Aurum zastosowano ten myk po raz pierwszy. Co tu dużo gadać. Tweeter quSENSE® to piękna konstrukcja. Gruby, dizajnersko ukształtowany, aluminiowy front. Za nim techniczne zaawansowana konstrukcja właściwa. Solidne wykonanie całości. Nie można chcieć więcej. Edytowano 14 grudnia 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 @Kraft, czyli quadrale wygrywają z audio physicami? A skoro robisz już testy kolumn podstawkowych, to może coś z PMC 🙂? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Już za dwa tygodnie wszystko będzie jasne, kto i z kim wygrywa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Czyli PMC nie będzie 😐? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts