Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 25.02.2021 o 18:45, Fafniak napisał:

a kto pisze o krótkich?

Do wyboru do koloru mogą być i długie wazne żeby "ślepe"  i wtedy "ja słyszę" nabiera nowego znaczenia🤣

A swoja drogą wielu "słyszących wszystko" deklaruje że wolą krótkie próbki i szybkie przełączanie. 

ale za to 🤣

155247949_3774919922567419_8411153570592

Jestem w stanie usłyszeć zmiany jeśli byś podmienił platformę czarną z biała. Ale gdybyś mnie zechciał zrobić w koko i zamiast podmianki wyrzuciłbyś jedna platformę to bym poległ.

• 2 weeks later...
Napisano

Przebrnąłem z zaciekawieniem przez cały ten wątek. Jutro najprawdopodobniej stanę się właścicielem streamera CA CXN 2, posiadam tidal hifi w abonamencie w sieci komórkowej i telefon z Androidem.
Moje pytanie - jakim sposobem słuchać z serwisów streamingowych, żeby uzyskać najlepszą jakość dźwięku? Chodzi mi czy przez chromecast'a, czy przez funkcję tidal connect itdd., czy to nie ma znaczenia?

• 7 months later...
Napisano

Odpaliłem właśnie miesięczną wersję próbną Deezera.

Moja Yamaszka WXC 50 elegancko strumieniuje muzyczkę , sterowanie odbywa się przez musiccasta w telefonie.

I teraz pytanie do znawców materii. Czy jest jakaś opcja, aby ,podobnie jak ma to miejsce w przypadku Spotify, wybierać kawałki przy pomocy laptopa ? Bo nie ukrywam, że jest to świetna sprawa. 

Napisano (edytowany)

Już to ściągnąłem. Nie działa w taki sposób o jaki mi chodzi.

Ale chyba już wiem,że nie zadziała. 

Bo gdy miałem włączony w tle telewizor, to pojawiła się ikonka połączenia poprzez Chromecasta z..... telewizorem właśnie.... :( No i z tv się połączyłem i mużę odtwarzałem...hm...

Z Yamaszką tak się nie da. W przypadku Spotify ,w laptopie pojawia się ikonka wyboru urządzenia, wybieram Yamaszkę i muzyka jest strumieniowana bezpośrednio do Yamaszki , a sterowana jest tylko z laptopa.

Podobnie jak z Deezerem  było z Tidalem. też nie można było sterowac lapkiem. 

Podobnie sprawa ma się z aplikacją w smartfonie.

W przypadku Spotify apka załatwia sprawę. Wszystko obsługuję przy pomocy aplikacji. 

W przypadku Deezera jak i Tidala, poprzez apkę mogę słać muzę Airplayem lub BT.

Jeśli strumień ma iść bezpośrednio do streamera, to musze to robić przez Musiccasta, a tam zarówno Deezer jak i Tidal ,są dużo słabsze, mniej czytelne, skromniejsze.

Spotify jest takie samo w apce jak i w Musiccaście.

Edytowano przez terracan1929