soberowy Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Dnia 25.02.2021 o 18:45, Fafniak napisał: a kto pisze o krótkich? Do wyboru do koloru mogą być i długie wazne żeby "ślepe" i wtedy "ja słyszę" nabiera nowego znaczenia🤣 A swoja drogą wielu "słyszących wszystko" deklaruje że wolą krótkie próbki i szybkie przełączanie. ale za to : 🤣 Jestem w stanie usłyszeć zmiany jeśli byś podmienił platformę czarną z biała. Ale gdybyś mnie zechciał zrobić w koko i zamiast podmianki wyrzuciłbyś jedna platformę to bym poległ. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 16 godzin temu, soberowy napisał: Jestem w stanie usłyszeć zmiany jeśli byś podmienił platformę czarną z biała. szacun ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 Jesli juz robić w "koko"to..... Można "niby" zmieniać platformę różniącą sie kolorem, a tak naprawdę zmieniać kable 😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 20 marca 2022 Udostępnij Napisano 20 marca 2022 To jeszcze coś do wątku ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 marca 2022 Udostępnij Napisano 20 marca 2022 40 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: To jeszcze coś do wątku ... magiczne kable usb/coax itp bajki można sprawdzić w ten sam sposób Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El-Maniaque Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Przebrnąłem z zaciekawieniem przez cały ten wątek. Jutro najprawdopodobniej stanę się właścicielem streamera CA CXN 2, posiadam tidal hifi w abonamencie w sieci komórkowej i telefon z Androidem. Moje pytanie - jakim sposobem słuchać z serwisów streamingowych, żeby uzyskać najlepszą jakość dźwięku? Chodzi mi czy przez chromecast'a, czy przez funkcję tidal connect itdd., czy to nie ma znaczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 CXN ma Tidal wbudowany w sobie. Instalujesz na telefonie aplikację StreamMagic, logujesz się do Tidal i słuchasz. Aplikacja służy też do kompleksowej obsługi streamera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Chromecast też ma 😊. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Spróbuj obu sposobów. Skoro to będzie Twój streamer to masz czas na dłuższe testy. Mi to urządzenie bardzo siadło. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Odpaliłem właśnie miesięczną wersję próbną Deezera. Moja Yamaszka WXC 50 elegancko strumieniuje muzyczkę , sterowanie odbywa się przez musiccasta w telefonie. I teraz pytanie do znawców materii. Czy jest jakaś opcja, aby ,podobnie jak ma to miejsce w przypadku Spotify, wybierać kawałki przy pomocy laptopa ? Bo nie ukrywam, że jest to świetna sprawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Jest wersja na Windowsa, laptopa dobrze zoptymalizować pod audio, fidelizer etc. https://www.deezer.com/pl/download Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 (edytowany) Już to ściągnąłem. Nie działa w taki sposób o jaki mi chodzi. Ale chyba już wiem,że nie zadziała. Bo gdy miałem włączony w tle telewizor, to pojawiła się ikonka połączenia poprzez Chromecasta z..... telewizorem właśnie.... No i z tv się połączyłem i mużę odtwarzałem...hm... Z Yamaszką tak się nie da. W przypadku Spotify ,w laptopie pojawia się ikonka wyboru urządzenia, wybieram Yamaszkę i muzyka jest strumieniowana bezpośrednio do Yamaszki , a sterowana jest tylko z laptopa. Podobnie jak z Deezerem było z Tidalem. też nie można było sterowac lapkiem. Podobnie sprawa ma się z aplikacją w smartfonie. W przypadku Spotify apka załatwia sprawę. Wszystko obsługuję przy pomocy aplikacji. W przypadku Deezera jak i Tidala, poprzez apkę mogę słać muzę Airplayem lub BT. Jeśli strumień ma iść bezpośrednio do streamera, to musze to robić przez Musiccasta, a tam zarówno Deezer jak i Tidal ,są dużo słabsze, mniej czytelne, skromniejsze. Spotify jest takie samo w apce jak i w Musiccaście. Edytowano 14 listopada 2022 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Deezer fajnie mi działał (w sensie dobrej jakości) z Chromecast Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Jak dla mnie te wszystkie serwisy dostają po dupsku pod względem jakości od Amazon Music ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 A ten fidelizer to jak 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts