sonique Napisano 24 października 2022 Napisano 24 października 2022 14 godzin temu, Dedal75 napisał: Kilka razy obejrzane w kinie z otwartą gębą,😁 za małolata, to były czasy . Przypomniane ostatnio. Byłem na tym w kinie. Tata mnie zabrał ze sobą. Przez wiele lat pozostawał w mojej pamięci jako obraz wręcz legendarny. Z ciekawości obejrzałem drugi raz jako dorosły. Niestety spadł z hukiem kilka pięter w dół w hierarchii. Czasem lepiej nie dorastać…;) Odpisz, cytując
Dedal Napisano 24 października 2022 Napisano 24 października 2022 Na poważnie podszedłeś to spadł . Ja odbieram stare filmy jak w momencie 1 oglądania a na niedociągnięcia przymykam oko 😉 i cieszę się filmem . 3 Odpisz, cytując
Gość Napisano 25 października 2022 Napisano 25 października 2022 Black Hawk Dawn 4K bluray. Atmos jest niesamowity. Film, efekty, dźwiek...polecam Odpisz, cytując
Gość Napisano 2 listopada 2022 Napisano 2 listopada 2022 https://www.filmweb.pl/film/Faworyta-2018-756160 Oglądam na D+, bardzo fajny. 👍 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 2 listopada 2022 Napisano 2 listopada 2022 Netflix - dobrze zrobiony , mocny, realistyczny. "Na zachodzie bez zmian". Polecam 1 Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 2 listopada 2022 Napisano 2 listopada 2022 2 minuty temu, terracan1929 napisał: Netflix - dobrze zrobiony , mocny, realistyczny. "Na zachodzie bez zmian". Polecam Oglądane , dobry dźwięk , scenografia a i niemiaszki trochę takie mięso jak dzisiejsi rusjanie ... i ta końcówka , ktoś miał ambicję by podwładnych wysłać do nieba na parę minut przed końcem Odpisz, cytując
Dedal Napisano 2 listopada 2022 Napisano 2 listopada 2022 (edytowany) Dziś leci w tv , dobre kino . Edytowano 2 listopada 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 6 listopada 2022 Napisano 6 listopada 2022 Enola Holmes 2 (netflix) https://www.filmweb.pl/film/Enola+Holmes+2-2022-10003741 przyjemnie zrealizowany film kryminalny , pomijając mocny feminizm oraz wielorasowość która nie miała miejsca w tamtych czasach w Anglii - jest klimat , Cavill i Thewlis - TOP Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 11 listopada 2022 Napisano 11 listopada 2022 "Good Morning, Vietnam" nie oglądałem. Trzeba nadrobić. U mnie ostatnio: Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 19 listopada 2022 Napisano 19 listopada 2022 (edytowany) Czasem oglądamy z 16-letnią córką na nowe starsze filmy, żeby poznała trochę kina. Dziś "Wings of the Dove" (1997 r.) z HBO Max - ekranizacja powieści Henry Jamesa. Celowo nie podaję polskiej wersji tytułu (tłumacz do odstrzału). https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wings_of_the_Dove_(1997_film) W latach 90-tych umieli jeszcze zrobić z klasyki literatury dobre kino. Świetna Helena Bonham Carter i wzruszająca Alison Elliott jako Milly. Do tego Linus Roach (przez moje pokolenie kojarzony z "Księdzem"), a także Elizabeth McGovern i Charlotte Rampling w rolach drugoplanowych. Edytowano 19 listopada 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując
Asia Napisano 20 listopada 2022 Napisano 20 listopada 2022 Pewnie niektórzy pamiętają cykl "Perły z lamusa" prowadzony przez Zygmunta Kałużyńskiego i Tomasza Raczka, a później z Grażyną Torbicką seria "Kocham kino". Brakuje mi bardzo takiego kompendium, próbuję czasem pokazać coś ze staroci córce, ale wiele moich dawnych olśnień nie zniosło próby czasu, i nawet ja sama miałam problem żeby wytrwać. 4 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 20 listopada 2022 Napisano 20 listopada 2022 Ja z młodym zaliczyłem 2 części Akademii Pana Kleksa kolejne przed nami . Ktoś z Was to pamięta ? Bo dla mnie w podstawówce to był hit 😊 4 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 20 listopada 2022 Napisano 20 listopada 2022 1 godzinę temu, Asia napisał: Pewnie niektórzy pamiętają cykl "Perły z lamusa" prowadzony przez Zygmunta Kałużyńskiego i Tomasza Raczka, a później z Grażyną Torbicką seria "Kocham kino". Brakuje mi bardzo takiego kompendium, próbuję czasem pokazać coś ze staroci córce, ale wiele moich dawnych olśnień nie zniosło próby czasu, i nawet ja sama miałam problem żeby wytrwać. Też lubiłem. Raczka na YT znajdziesz - dalej w formie 😀👍 1 Odpisz, cytując
Asia Napisano 20 listopada 2022 Napisano 20 listopada 2022 (edytowany) 25 minut temu, Dedal75 napisał: Ja z młodym zaliczyłem 2 części Akademii Pana Kleksa kolejne przed nami . Ktoś z Was to pamięta ? Bo dla mnie w podstawówce to był hit 😊 Będzie nowa wersja, w połowie roku był casting dziecięcy. Szykuje się wielka zmiana - nie będzie Adasia Niezgódki tylko Ada Niezgódka. https://booklips.pl/adaptacje/film/latem-rusza-zdjecia-do-akademii-pana-kleksa-poznalismy-glowna-obsade-i-pierwsze-szczegoly-filmu-inspirowanego-ksiazka-brzechwy/ Przy okazji polecam wizytę z dziećmi w Katowicach: https://www.bajkapanakleksa.pl/ Bardzo fajnie zrobione, jakby Was zawiało na południe Polski to przy okazji można nasycić oczy świetną renowacją i adaptacją starych hal fabrycznych porcelany Giesche. 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: Raczka na YT znajdziesz - Dzięki, zerknę. Przydałby się odświeżony cykl wprowadzający do historii kina. Edytowano 20 listopada 2022 przez Asia 1 Odpisz, cytując
gienas Napisano 20 listopada 2022 Napisano 20 listopada 2022 57 minut temu, Dedal75 napisał: Ja z młodym zaliczyłem 2 części Akademii Pana Kleksa kolejne przed nami . Ktoś z Was to pamięta ? Bo dla mnie w podstawówce to był hit 😊 Płyty z muzą z filmu miałem nawet , vinyle . 1 Odpisz, cytując
Butler Napisano 20 listopada 2022 Napisano 20 listopada 2022 Dla nas film to akurat obowiązkowa pozycja teraz. W poniedziałek syn będzie w szkole przerabiał bo to lektura IV sp. Oczywiście też czytał 2 Odpisz, cytując
MarekPijowczyk Napisano 1 grudnia 2022 Napisano 1 grudnia 2022 Dla mnie Tom Hanks jest jednym z najlepszych aktorów Odpisz, cytując
Gość Napisano 1 grudnia 2022 Napisano 1 grudnia 2022 3 godziny temu, MarekPijowczyk napisał: Dla mnie Tom Hanks jest jednym z najlepszych aktorów To tak od siebie czy w związku z czymś? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 grudnia 2022 Napisano 2 grudnia 2022 W ramach edukowania starszej córki i zasypywania przepaści międzypokoleniowej wczoraj obejrzeliśmy "Fargo" - klasyk braci Coen z 1996 r. Frances McDormand, Willliam H. Macy i Steve Buscemi - wspaniałe trio. Oglądałem po raz trzeci (raz na dekadę), za każdym razem bardziej mi się podoba. Ani jednej zmarnowanej czy niepotrzebnej sceny. 1 Odpisz, cytując
Gość Napisano 2 grudnia 2022 Napisano 2 grudnia 2022 O tak, też muszę sobie przypomnieć. Ja oglądałem raz i pamiętam tylko że bardzo mi się podobał. Dzięki. Odpisz, cytując
Gość Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 Świetna scena a3ZM6Er_460svvp9.webm Odpisz, cytując
Recommended Posts