Kubakk Napisano 18 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2021 18 godzin temu, Asia napisał: Tylko i wyłącznie Arioso. Niesamowity jest. Mówię całkiem serio. SETy fajnie zgrywają się z focalami , szczególnie jak źródło odpowiednie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 (edytowany) Dnia 18.12.2021 o 08:42, adamnl napisał: Czy „wokół” instrumentów/źródeł dźwięku jest dużo „przestrzeni”? Zwiewnie, gładko i tak …naturalnie? Na pewno jest to dźwięk bliższy naturalnemu brzmieniu niż wszystko czego dotychczas słuchałam w domu. A co do przestrzeni - chyba kluczową rolę odgrywa tu akustyka, a z tym nie jest przesadnie dobrze. Dlatego w najbliższym czasie planuję jakąś akcję zaradczą, a co z tego wyniknie to się okaże. Nie czuję się zbyt kompetentna. 23 godziny temu, Kubakk napisał: SETy fajnie zgrywają się z focalami Nie mam odniesienia, ale rzeczywiście jest całkiem dobrze z Arią. Edytowano 19 grudnia 2021 przez Asia 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Z Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 4 godziny temu, Asia napisał: A co do przestrzeni - chyba kluczową rolę odgrywa tu akustyka Ja to robię kablami Dobrze dobrane interconnekty, głośnikowe i zasilające potrafią zdziałać cuda jeżeli chodzi i holografię, powietrze między instrumentami, głębokość i szerokość sceny. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Z Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 1 godzinę temu, J4Z napisał: rotfl Chciałbym to zobaczyć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 jak sieknie przez plery takim solidnym RCA lub zasilającym to i sybilanty i przestrzeń zaordynuje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Z Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 4 godziny temu, J4Z napisał: Chciałbym zobaczyć jak pogłos ogarniasz kablami. Dziękuję dobranoc. Bardzo dokładnie opisałem w zyskaniu czego pomógł mi odpowiedni dobór kabli i nie przypominam sobie żebym co kolwiek wspominał na temat likwidowania pogłosu. Więc zanim znowu zaczniesz się turlać po podłodze przeczytaj ze zrozumieniem czyjąś wypowiedź bez dodawania niczego od siebie. Proszę bardzo, dobranoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Dnia 19.12.2021 o 16:58, Marcin Z napisał: Ja to robię kablami Dobrze dobrane interconnekty, głośnikowe i zasilające potrafią zdziałać cuda jeżeli chodzi i holografię, powietrze między instrumentami, głębokość i szerokość sceny. Potwierdzam. Jedyny problem w tym, że nagrania były i są różnie realizowane. Ciężko bez korektora ustawić taki dźwięk sprzętu, który pasuje do wszystkiego. W praktyce musiałem wybrać, czy wolę mieć za jasno na na starych nagraniach, czy za ciemno na nowych. Ale możliwości korekcji kablami są spore - trzeba tylko być zdecydowanym, czy chce się ciągnąć w stronę przestrzeni i szczegółów czy barwy i klimatu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Ja myślałem, że to prowokacja z tymi kablami. Powiedzcie, że żartujecie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Nie bardzo wiem czemu Asia ma pracować nad akustyką? 22D to skuteczne urządzenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Nie bardzo wiem czemu Asia ma pracować nad akustyką? 22D to skuteczne urządzenie. Skuteczne na miarę pewnych założeń. Kwestii pogłosu i pierwszych odbić nie załatwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Wiem ze 22D nie załatwi sprawy całkowicie, sami o tym piszą, ale pogłos mus być, to nie studio nagraniowe. Ja też mam jak każdy inny i nie płacze. Może dlatego nie spodobał mi się DDR24, zabierał odbicia z pogłosem, do tego harmoniczne + wybrzmienia…. i dźwięczności też gasił, zaleta jego to pilnowanie basu, ale pilnowanie basu miałem nawet lepsze z Hegel 190. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 16 minut temu, Kraft napisał: Skuteczne na miarę pewnych założeń. Kwestii pogłosu i pierwszych odbić nie załatwi. Jarek, ale czemu zakładasz, że Asia ma jakieś problemy z akustyką 🙂? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 8 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Wiem ze 22D nie załatwi sprawy całkowicie, sami o tym piszą, ale pogłos mus być, to nie studio nagraniowe Pogłos musi być, ale nie za duży i nie za mały. O to, żeby był nie za duży ma właśnie zadbać aranżacja akustyczna. 10 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: zabierał odbicia z pogłosem, do tego harmoniczne + wybrzmienia…. i dźwięczności też gasił No nie wiem. 9 minut temu, seba3002 napisał: Jarek, ale czemu zakładasz, że Asia ma jakieś problemy z akustyką 🙂? Kobiety zawsze mają jakieś problemy;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 2 minuty temu, Kraft napisał: Kobiety zawsze mają jakieś problemy;) Czytając to forum, może się wydawać, że to my, mężczyźni mamy ich od groma 😉. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 4 minuty temu, Kraft napisał: Kobiety zawsze mają jakieś problemy;) Jesteś dziwny 🤔 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 6 minut temu, seba3002 napisał: Czytając to forum, może się wydawać, że to my, mężczyźni mamy ich od groma 😉. Kobiety też. Z nami;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 31 minut temu, Kraft napisał: Kobiety zawsze mają jakieś problemy;) Ale kobieta dokładnie wie czego chce....dopóki nie stanie przed szafą Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 (edytowany) Lepiej nie kontynuujmy. Poczucie humoru Asi może mieć granice. Edytowano 21 grudnia 2021 przez Kraft Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 (edytowany) @tomek4446 otrząsnął się ze wstrętem, a ja decyzję podjęłam w mgnieniu oka 😁*. Dzięki @Tomasz S.! * Co uczciwie przyznam nie zawsze dobrze się kończy. Jak na przykład sobotnie czyszczenie lamp, po którym mam guza na czole. Na szczęście można nosić czapkę 😜. Oczywiście kusi mnie wiercenie dziur pod wieszak dla Symfoniska, ale jednak chyba poczekam na męża. W każdym razie przyszły karnisze i zasłony i przy wierceniu w suficie uznaję, że ta kwestia może mnie przerosnąć. Edytowano 21 grudnia 2021 przez Asia 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 5 minut temu, Asia napisał: To jest coś konkretnego, czy po prostu kompozycja suprematyczna "Czarny prostokąt na białym tle"? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 https://www.ikea.com/pl/pl/p/symfonisk-obraz-z-glosnikiem-wifi-czarny-50485764/ Zawiśnie w kuchni i co mi zrobicie 😜. Oczywiście natychmiast i bez kłopotu podłączył się do systemu Sonosa. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 1 minutę temu, Asia napisał: i co mi zrobicie 😜. Będziemy namawiać do napisania testu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 W każdym razie dowiedzieliście się szybciej niż mój mąż 🙃. Żeby niespodzianka była pełna chyba powinien zawisnąć . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 2 minuty temu, Asia napisał: W każdym razie dowiedzieliście się szybciej niż mój mąż 🙃. Żeby niespodzianka była pełna chyba powinien zawisnąć . Masz racje. Najleiej jesli bedzie juz zainstalowany. Jednak jesli nigdy nie próbowałaś zamocować czegoś w scianie lub suficie, to warto skorzystać z pomocy fachowca lub chociaż dobrego przyjaciela. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 (edytowany) 6 minut temu, Asia napisał: Żeby niespodzianka była pełna chyba powinien zawisnąć . Cholera... To podaj mu jakieś prochy, bo jak będziesz go wieszać to może się obudzić Edytowano 21 grudnia 2021 przez Fafniak 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts