Asia Napisano 3 czerwca 2021 Autor Napisano 3 czerwca 2021 Dziękuję, już się wystraszyłam, że może źle je osadziłam. Dźwięk jest bez zarzutu.
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Napisano 3 czerwca 2021 Teraz dopiero trafiłem na ten wątek. Daruj sobie node2i. Czekaj i słuchaj muzyki.
kaczadupa Napisano 3 czerwca 2021 Napisano 3 czerwca 2021 7 minut temu, audiowit napisał: Daruj sobie node2i. Możesz uzasadnić?
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Napisano 3 czerwca 2021 Jak zrozumiałem Asia ma jakiegoś Sonosa. Siekierkę na kijek? Niech czeka, dokształci się z rodzajów źródeł. Niech zdecyduje, czy dzielony, czy kombajn. Node2i to taka popierdulka z ciepłym dźwiękiem, nabuchanym basem. Za dużo z nim nie można zrobić. Stały charakter i brzmienie, które szybko się nudzi.
Asia Napisano 3 czerwca 2021 Autor Napisano 3 czerwca 2021 2 minuty temu, audiowit napisał: Siekierkę na kijek? 👍
kaczadupa Napisano 3 czerwca 2021 Napisano 3 czerwca 2021 12 minut temu, audiowit napisał: Niech czeka, dokształci się z rodzajów źródeł. Niech zdecyduje, czy dzielony, czy kombajn. Tu racja. A co do Node 2i to jako transport pod DAC, który nam pasuje dla mnie jest super wyborem.
S4Home Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 Też bym nie wymieniał istniejącego Sonosa. Ale polecam także sprawdzić Unison Simply Italy. Jest u nas na półce. Piotr
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) Waham się czy lampa to rozsądny wybór jako pierwszy i jedyny wzmacniacz, szczególnie u progu lata (trzy lampy sterujące, cztery lampy mocy). Ale jak ona gra! I to mimo mankamentów pomieszczenia. Być może wkrótce wątpliwości rozwieje hybryda Unison Unico Due, którą nareszcie (choć z trudem) wypakowałam. To na pewno nie jest wzmacniacz, który powinien leżeć w pudełku. Dostałam ładną wersję z białym frontem. Podoba mi się! Edytowano 4 czerwca 2021 przez Asia
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 Hmmm... może mam coś do kompletu. Popatrzmy...
Ars_Poland Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 11 minut temu, Asia napisał: Waham się czy lampa to rozsądny wybór jako pierwszy i jedyny wzmacniacz, szczególnie u progu lata (trzy lampy sterujące, cztery lampy mocy). Ale jak ona gra! I to mimo mankamentów pomieszczenia. Być może wkrótce wątpliwości rozwieje hybryda Unison Unico Due, którą nareszcie (choć z trudem) wypakowałam. To na pewno nie jest wzmacniacz, który powinien leżeć w pudełku. Dostałam ładną wersję z białym frontem. Podoba mi się! Czekam na recenzję bo do MA silver chce iść w hybrydę i ten wzmacniacz chodził mi po glowie 😉
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 To nie jest biały. Włosi nazywają ten kolor perlistym?
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) 17 minut temu, audiowit napisał: To nie jest biały. Włosi nazywają ten kolor perlistym? Nie jest, nie jest. Taki jakby bardzo rozbielona szarość. Faktycznie w nazwie 'silver". Choć "argento" brzmiałoby lepiej. 17 minut temu, Ars_Poland napisał: wzmacniacz chodził mi po glowie Zapraszamy Edytowano 4 czerwca 2021 przez Asia
Ars_Poland Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 4 minuty temu, Asia napisał: Zapraszamy 👍 dziękuje bardzo za zaproszenie tym bardziej że okolice te same czyli sami swoi 😉 . Problem w tym że na tą chwilę każdego dnia jestem w domu około 19:00 . Pierwsze co robię wchodząc do domu to lecę do moich pociech (7 i 12lat) . Dlatego super że jest taki wątek na forum audio który już ma 48stron czytam go z przyjemnością i pomaga mi bardzo obrać mój kierunek 🙂 a chce iść właśnie w hybrydę ewentualnie lampę która wciąga taka prawda 😉 Na szczęście zbliża się urlop i muszę to wykorzystać na odsłuchy. Pozdr.
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Napisano 4 czerwca 2021 Powiem Ci, że na pewno Unison jest wart uwagi.
Ars_Poland Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Powiem Ci, że na pewno Unison jest wart Jeśli można wiedzieć skąd był wypożyczony?
Ars_Poland Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Na temat audio. Dziękuję bardzo za info. Kierunek już mniej więcej mam obrany 😉
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 Asia, to Włoch. Może ładnie wygląda ale poziom montażu i solidności pozostawia wiele do życzenia. W środku nie ma nic, co miałoby wskazywać wysoką cenę. Ale gra, i to całkiem dobrze. Mój cde szybko mi się znudził mimo, że szybko wymieniłem fabryczne elektroharmoniksy na telefunkeny smooth plates, a później ribbed plates. Chciałem go sprzedać i oddałem do kumpla, który jest specem od technik cyfrowych. Na przegląd przed sprzedażą. Szybko do mnie zadzwonił i zapytał czy może w nim grzebnąć. Ja nie lubię przerabiać sprzętów i zabroniłem. To zadzwonił za 15 min znowu czy może 2 rzeczy zmienić. Tuning odwracalny w 15 min. Zgodziłem się. Po powrocie zapomniałem o sprzedaży. Polubiłem go. Kolega mówi, że proste... nie wiem jak nazwać... zaniedbania, oszczednosci nie pozwalają tej elektronice rozwinąć skrzydeł. Ale fakt, faktem. Cde zostało u mnie.
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) Arie rzeczywiście lubią się z lampami. Unison gra dobrze, szczególnie środek ma ładny. To co trochę męczy to fakt, że wracam do tych samych płyt/utworów żeby porównać wzmacniacze. A tak wygląda stół roboczy, dobrze że mama nie zobaczy 😉 PS. Dziś było pranie dywanów i dosuszają się tutaj, zasłaniają większość podłogi. Edytowano 4 czerwca 2021 przez Asia
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 Ło jeżu. Te tungsole od razu do wywalenia jeśli zdecydujesz się na UR.
Asia Napisano 5 czerwca 2021 Autor Napisano 5 czerwca 2021 Dywany na razie nadal na podłodze bo najwyraźniej pomagają. Zdjęcie z innej perspektywy. Jak widać ma gdzie dźwięk uciekać i robić psikusy. Czyli wracam do sprawy podstawowej, z którą trzeba się zmierzyć.
Asia Napisano 5 czerwca 2021 Autor Napisano 5 czerwca 2021 Fyne szukają nowego właściciela. Nie mam ich już w domu.
audiowit Napisano 6 czerwca 2021 Napisano 6 czerwca 2021 Pathosa nie znam. Żeby było jasne. UR serii Unico grają dobrze, nawet bardzo dobrze. Tylko ta jakość wykonania...
Recommended Posts