Asia Napisano 3 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Dziękuję, już się wystraszyłam, że może źle je osadziłam. Dźwięk jest bez zarzutu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Teraz dopiero trafiłem na ten wątek. Daruj sobie node2i. Czekaj i słuchaj muzyki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 7 minut temu, audiowit napisał: Daruj sobie node2i. Możesz uzasadnić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Może ze względu na wychodzącego nowego noda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Jak zrozumiałem Asia ma jakiegoś Sonosa. Siekierkę na kijek? Niech czeka, dokształci się z rodzajów źródeł. Niech zdecyduje, czy dzielony, czy kombajn. Node2i to taka popierdulka z ciepłym dźwiękiem, nabuchanym basem. Za dużo z nim nie można zrobić. Stały charakter i brzmienie, które szybko się nudzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 2 minuty temu, audiowit napisał: Siekierkę na kijek? 👍 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 12 minut temu, audiowit napisał: Niech czeka, dokształci się z rodzajów źródeł. Niech zdecyduje, czy dzielony, czy kombajn. Tu racja. A co do Node 2i to jako transport pod DAC, który nam pasuje dla mnie jest super wyborem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Też bym nie wymieniał istniejącego Sonosa. Ale polecam także sprawdzić Unison Simply Italy. Jest u nas na półce. Piotr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) Waham się czy lampa to rozsądny wybór jako pierwszy i jedyny wzmacniacz, szczególnie u progu lata (trzy lampy sterujące, cztery lampy mocy). Ale jak ona gra! I to mimo mankamentów pomieszczenia. Być może wkrótce wątpliwości rozwieje hybryda Unison Unico Due, którą nareszcie (choć z trudem) wypakowałam. To na pewno nie jest wzmacniacz, który powinien leżeć w pudełku. Dostałam ładną wersję z białym frontem. Podoba mi się! Edytowano 4 czerwca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Hmmm... może mam coś do kompletu. Popatrzmy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 11 minut temu, Asia napisał: Waham się czy lampa to rozsądny wybór jako pierwszy i jedyny wzmacniacz, szczególnie u progu lata (trzy lampy sterujące, cztery lampy mocy). Ale jak ona gra! I to mimo mankamentów pomieszczenia. Być może wkrótce wątpliwości rozwieje hybryda Unison Unico Due, którą nareszcie (choć z trudem) wypakowałam. To na pewno nie jest wzmacniacz, który powinien leżeć w pudełku. Dostałam ładną wersję z białym frontem. Podoba mi się! Czekam na recenzję bo do MA silver chce iść w hybrydę i ten wzmacniacz chodził mi po glowie 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 To nie jest biały. Włosi nazywają ten kolor perlistym? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) 17 minut temu, audiowit napisał: To nie jest biały. Włosi nazywają ten kolor perlistym? Nie jest, nie jest. Taki jakby bardzo rozbielona szarość. Faktycznie w nazwie 'silver". Choć "argento" brzmiałoby lepiej. 17 minut temu, Ars_Poland napisał: wzmacniacz chodził mi po glowie Zapraszamy Edytowano 4 czerwca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 4 minuty temu, Asia napisał: Zapraszamy 👍 dziękuje bardzo za zaproszenie tym bardziej że okolice te same czyli sami swoi 😉 . Problem w tym że na tą chwilę każdego dnia jestem w domu około 19:00 . Pierwsze co robię wchodząc do domu to lecę do moich pociech (7 i 12lat) . Dlatego super że jest taki wątek na forum audio który już ma 48stron czytam go z przyjemnością i pomaga mi bardzo obrać mój kierunek 🙂 a chce iść właśnie w hybrydę ewentualnie lampę która wciąga taka prawda 😉 Na szczęście zbliża się urlop i muszę to wykorzystać na odsłuchy. Pozdr. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Powiem Ci, że na pewno Unison jest wart uwagi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 1 minutę temu, Asia napisał: Powiem Ci, że na pewno Unison jest wart Jeśli można wiedzieć skąd był wypożyczony? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Na temat audio. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 2 minuty temu, Asia napisał: Na temat audio. Dziękuję bardzo za info. Kierunek już mniej więcej mam obrany 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Asia, to Włoch. Może ładnie wygląda ale poziom montażu i solidności pozostawia wiele do życzenia. W środku nie ma nic, co miałoby wskazywać wysoką cenę. Ale gra, i to całkiem dobrze. Mój cde szybko mi się znudził mimo, że szybko wymieniłem fabryczne elektroharmoniksy na telefunkeny smooth plates, a później ribbed plates. Chciałem go sprzedać i oddałem do kumpla, który jest specem od technik cyfrowych. Na przegląd przed sprzedażą. Szybko do mnie zadzwonił i zapytał czy może w nim grzebnąć. Ja nie lubię przerabiać sprzętów i zabroniłem. To zadzwonił za 15 min znowu czy może 2 rzeczy zmienić. Tuning odwracalny w 15 min. Zgodziłem się. Po powrocie zapomniałem o sprzedaży. Polubiłem go. Kolega mówi, że proste... nie wiem jak nazwać... zaniedbania, oszczednosci nie pozwalają tej elektronice rozwinąć skrzydeł. Ale fakt, faktem. Cde zostało u mnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) Arie rzeczywiście lubią się z lampami. Unison gra dobrze, szczególnie środek ma ładny. To co trochę męczy to fakt, że wracam do tych samych płyt/utworów żeby porównać wzmacniacze. A tak wygląda stół roboczy, dobrze że mama nie zobaczy 😉 PS. Dziś było pranie dywanów i dosuszają się tutaj, zasłaniają większość podłogi. Edytowano 4 czerwca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Ło jeżu. Te tungsole od razu do wywalenia jeśli zdecydujesz się na UR. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Dywany na razie nadal na podłodze bo najwyraźniej pomagają. Zdjęcie z innej perspektywy. Jak widać ma gdzie dźwięk uciekać i robić psikusy. Czyli wracam do sprawy podstawowej, z którą trzeba się zmierzyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Fajna roślinka 👍 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Fyne szukają nowego właściciela. Nie mam ich już w domu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2021 Pathosa nie znam. Żeby było jasne. UR serii Unico grają dobrze, nawet bardzo dobrze. Tylko ta jakość wykonania... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts